torstai 12. huhtikuuta 2012

Little India & Orchard Rd

Singaporen ehdottomia nähtävyyksiä kaikkien korkeiden rakennuksien ja ihmeellisten patsaiden rinnalla on kaupungin eri etniset alueet, eli Chinatown, Little India & Arab street.


Chinatow tuli pikaiseen tsekattua, sinne varmasti menen uudestaan, mutta Little Indiassa käytiin sitten sunnuntaina. Se oli ihanaa, tuli sellainen tunne että astu ihan eri maailmaan.


Siinä missä Singaporen keskusta on säntillisen siisti, kukaan ei kävele punaisia päin ja kukatkin on käsketty kasvamaan rivissä, on Little India ihanan sekainen tuulahdus. Siellä kaikki kävelee keskellä tietä autojen seassa, siellä on sotkuista ja populaa kuin pipoa. Porukka huutaa ja autot tööttäilee. Ihan oma hajukin tuolta löytyy (ihan positiivisella tavalla).
Siinä missä en edes uskalla syödä keskellä katua keskustassa kun pelkään roskaavaani, tuolla siitä ei todellakaan ollut haittaa!


Käytiin syömässä ylläri,ylläri, intialaista ja haahuiltiin ympäriinsä. Käytiin jo legendaariksi muodostuneessa Mustafa Centerissä, joka on kuin paikallinen Tokmanni ja auki 24 h. Sinne on eräiden taksireissut suuntautuneet baari-illan jälkeen. Kyseisestä paikasta löytyy vaikka mitä! Meikäläisellekin tarttui jotain mukaan, siellä on vaan vähän hankala suunnistaa koska se on ihan tuurista kiinni minne osastoille päädyt - kyseinen paikka kun on kahden korttelin kokoinen ja mitään karttaa en siitä löytänyt..


Nyt uudestaan käytiin siellä eilen illalla (keskiviikkona) syömässä, ja voi vitsit, söin ehkä elämäni parasta intialaista ruokaa. Ihan mieletöntä. Tosin sen jälkeen, hyvä kun jaksoin liikkua kun olin niin täynnä.


Maanantaina aamu-uinnin ja hetken loikoilun jälkeen päätin lähteä katsastamaan Orchard Rd valikoimat. Kyseessähän on siis aivan järkyttävän pitkä katu jossa on vaan isoja ostoskeskuksia vieri vierekkäin. Kaikki aina kehuvat Singaporen ostosmahdollisuuksia ja kuinka ne on niiin mahtavat ja loistavat.
Noh, henk.koht mulle tuli vaan ahdistus. Ensinnäkin hintataso (huom vain. Orchard Rd) on ihan samoissa kantimissa Suomen ja Brittien kanssa. Toisekseen miten niistä isoista ostareista löytää mitään? Kolmanneksi, muutenkin löytyi samoja kauppoja kuin Lontoossa. Luulen että olen tottunut liian hyvään :)Sen lisäksi tuli mm. tiistai-iltana käytyä syömässä Arab Streetillä, ja eilen käytyä Botanic Gardenissa. Mutta niistä sitten taas lisää myöhemmin! Tänään illalla olisi tarkoitus mennä Night Safarille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!