maanantai 9. huhtikuuta 2012

Singapore city tour

Perjantaina päätettiin lähteä kiertelemään Singaporen keskustaa, kun kämppähän sijaitsee keskustan ulkopuolella ja siellä ei ollut vielä kunnolla tullut käytyä (paitsi illalla). Joten päätettiin että pintapuolinen "city tour" oli paikallaan!

Hypättiin sitten paikalliseen metroon, joka on kyllä ihan luksus metro verrattuna Lontoon tuubiin, ja paljon halvempikin vielä! Julkinen liikenne on täällä kyllä mielettömän hyvä! Vaikka kärsimättömänä en kestä jos metroa täytyy odottaa enemmän kuin 3 min..

Aloitettiin meidän touri Chinatownista joka oli kiva, mutta ihan samanlainen kun kaikkien muiden kaupunkien Chinatownit ;) Käveltiin siellä ympäriinsä, ihmeteltiin temppeleitä ja turistien määrää.
Sinne tosin pitää palata uudestaan kun löysin pari kivaa juttua jotka olisi oivia synttärilahjoja parille kaverille..Chinatownista jatkettiin matkaa sitten Clarke Quayhyn joka on suuri ravintola- ja baari-alue. Sieltä löytyy kivoja värikkäitä rakennuksia ja tunnelma kuulemma ilta-aikaan on kiva. Pidettiin jäätelötauko ja hengailtiin joen (?) reunustalla nauttimassa lämmöstä.

Tästä jatkettiinkin ihanaa reittiä pitkin sitten sinne toiseen turistilauma-alueelle, eli sen lahden varrelle jossa näkee juurikin (taas) sen Marina Bay Sandsin ja sitten Singaporen kuuluisimman nähtävyyden - Merlionin. Eli patsas jolla on leijonan pää ja kalan pyrstö. En tiedä onko tällä joku isompikin symbolinen merkitys (luultavasti) mutta mä en tajua kuka näitä ideoita aina tälläisistäkin patsaista keksii?

EDIT/ Okei, rupesi vaivaaman niin paljon että jaksoin sentään googelettaa tämän mystisen patsaan tarkoituksen. Kiitos taas Wikipedialle, Merlion on myyttinen hahmo jotka yhdistää kaksi Singaporelle tärkeää asiaa: "The fish body represents Singapore's origin as a fishing village when it was called Temasek, which means "sea town" in Javanese. The lion head represents Singapore's original name —Singapura — meaning "lion city" or "kota singa"."
Normaali turistiposetuskuva ja A:n yllyttämänä "hauska" turistikuva

Singaporessa on tavallista että ainakin kerran päivässä hanat lähtee auki ja vettä tulee n.30 min ajan kuin saavista kaatamalla. Tässä kohtaa turistikiertelyä sää alkoi näyttää todella pahaenteiseltä ja taivas oli todella tummana joten kuvistakin tuli jotenkin harmaita ja synkkiä. Säästyttiin onneksi kuitenkin vesisateelta.Oho, tuntuu että tämä pälätys vaan jatkuu ja jatkuu..Noh, lähdettiin tästä palloileman eteenpäin ja päädyttiin siirtomaa aikaiseen Raffles hotelliin jossa juotiin Singapore Slingit. Tämä kun on sellainen must-juttu kuulemma jos Singaporeen tulee, niin nyt sekin on tehty! Minä, ikuinen sokerihiiri kun olen, nautin tästä drinkistä, seuralaiseni toivoi että olisi valinnut oluen drinkin sijaan ;) Todella makea juoma siis kyseessä.Tän jälkeen kävelykierros jatkuikin edellisen postauksen iltamaisemiin. Kämpille palattiin yhdentoista aikaa illalla, ja voin kertoa että meikäläisen jalat oli ihan muusia siinä vaiheessa että vaan lösähdin sängylle.

4 kommenttia:

 1. Todella kivoja kuvia! Singaporessa olisi kyllä joskus kiva käydä tosin mulla on aika monta paikkaa mihin haluaisin ja ykkösenä taitaa olla tällä hetkelllä se että pääsisi joskus Miamiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Reetta!
   Maailmassa on kyl niin paljon ihania paikkoja että hankalahan niistä on valita! Mun täytyy myöntää kyllä että Singaporessa tuskin olisin tullut muuten käymään ellei eräs tärkeä tyyppi olisi täällä...mutta en kyllä valita :)

   Miami kuulostaa kyllä kans todella hyvältä ;)

   Poista

Kiva kun kommentoit!