maanantai 16. huhtikuuta 2012

Päiväreissu Indonesian puolelle

Sunnuntaille varattiin lauttaliput ja suunnattiin nenät kohti Indonesiaa, tarkemmin sanottuna kohti pientä Bintanin saarta joka sijaitsee vaan 45 min lauttamatkan päästä Singaporesta.

Ei oikein tiedetty mitä odottaa, meidän päätarkoitus oli päästä "kaupungista pois" ja nauttia ihanista kauniista (luonnon) rannoista joita Bintanin pikkusaarella sijaitsee. Ja ylipäätänsä ottaa rennosti. Saari on tunnettu siitä että Singaporessa majailevat expatit tulee sinne viettää aikaa viikonlopuksi, golfailee ja hengailee luksus resorteissa. Saarella menee kaksi lauttaa ja siinä mielessä otettiin ehkä ns.huonompi lautta, eli juuri se joka meni tänne resort-alueelle, eikä sinne Bintanin pääkaupunkiin. Siitä huolimatta meillä oli tosi kiva päivä!
Passintarkastuksessa jonotettiin melkein yhtä kauan kun itse lauttamatka kesti, Indonesiaanhan voi ostaa turistiviisumin paikan päällä joten siinä eri pisteille jonottaessa hiukan kesti..

Päätettiin sitten että jotain muutakin tältä saarelta on nähtävä kuin vain rannat, joten otettiin sitten sellainen pieni kiertue lähellä sijaitsevaan Mangrove-puistoon. Kyyditsijänä meillä oli mukava opas ja hauska pikkuvene ja sillä sitten mentiin siellä puiden seassa välillä vähän kapeampia suistoja pitkin..Siellä voi nähdä erilaisia eläimiä myös, kuten apinoita ja käärmeitä. Ja eikös me poikaystävän innostukseksi nähty sitten Mangrove käärme (erittäin myrkyllinen) ja python. Mun innostus oli tasan nolla - inhoan käärmeitä.
Tän jälkeen lähdettiin metsästämään lounaspaikkaa ja päädyttiin paikkaan josta sai valita itse rapunsa chili crabiin. Jaettiin sitten valtavat annokset tätä kuuluisaa ruokaa, tosin itse tyydyin syömään enemmän riisiä, oli vähän liian tulista mun makuun.

Seuraavana vuorossa sitten ranta ja rauha. Ja rauha tosiaan koska kiivettiin tollaisen pienen kivikon yli, lahdenpoukamaan jossa ei ollut ketään muita kuin me. Ja pari liskoa. Aivan mieletön iltapäivä. Annan ehkä kuvien puhua puolestaan (sori, niitä tuli paljon mutta en vaan osannut valkata kaikkien ihanien joukosta!).
Vaikka sää oli hieman pilvinen, päästiin silti näkemään ihana auringonlasku meidän omalta pieneltä rannaltamme.
Pala Indonesiaa kantautui myös meidän mukana Singaporeen - nimittäin hiekan määrä mitä tuli mukana on aivan infernaalinen. Sitä on joka puolella..Kun nostettiin kamoja repusta niin hiekka oli ripustautunut aina pyyhkeistä lähtien mun kameraan saakka.

Indonesiaan täytyy varmaan vielä joskus päästä uudestaan, tämä lyhytkin pyrähdys antoi positiivisen kuvan maasta ja sen ihmisistä!

4 kommenttia:

 1. Noh sitähän toivoo aina hyvää ja ihanaa omalle tyttärelle- mutta siis miksi MINÄ en päässyt tuonne ihanalle Omalle rannalle.
  Käärmeitä en kyllä olisi halunut hnähdä ja nuo ensimmäiset "laituri" kuvatkin näytti huterilta mitä muuta jurputtaisin - Kun kaikki näytti niin ihanalta !!!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Söpöä! Toinen maailma Singaporeen verrattuna.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Varsinkin kun Singaporessa kun oli tottunut ultrasiisteyteen ja moderniuteen, niin se ferry terminal Indonesian päässä tuntui jo heti kamalan nuhjuiselta :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!