sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Leipomuksia

Olen aina tykännyt leipoa. Vaikka ruuanlaitossa saatan olla usein laiska (tosin tykkään kokata porukalla) niin leipomisesta olen aina pitänyt! Jo ihan varmaan senkin takia että se taikinakulhojen nuoleminen on ihan parasta (siis sen jälkeen tietenkin kun siellä on enää rippeet jäljellä). Uusien leipomusreseptien selailu on kivaa ja niiden testailu tietenkin vielä kivempaa!

Omenapiirakka

Perjantaina väänsinkin sitten erilaisia leipomuksia.Yhden vadelmäjäädykkeen vieraille (jotka ei tullutkaan), omenapiirakan ja täytettyjä croissantteja. Kaikista tuli superhyviä ja varsinkin croissantit onnistuivat todella hyvin ja olivat ihanan maukkaita! Siksi ajattelinkin jakaa niiden hyvin helpon ja yksinkertaisen reseptin teidän kanssa. Ja tietysti aina voi ostaa kaupasta sitä valmista croissant-taikinaa, mutta uskokaa minua kun sanon, että itsetehdyt on vaan niin paljon maukkaampia! Reseptin löysin muistaakseni Hellapoliisi-sivustolta

Täytetyt croissantit

50 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa

Täyte: Mitä tahansa. Itse laitoin Creme Bounjour yrttituorejuustolevitettä ja juustoraastetta. Hyvä kombo!
Voiteluun yksi kanamuna ja pinnalle vielä koristeeksi unikonsiemeniä

Laita rasva, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhoon ja nypi muromaiseksi seokseksi. Lisää maito joukkoon ja sekoita (ei tartte mitään järkyttävää vaivaamista harjoittaa, sen verran että vähän sekoittuu). Sitten jaoin taikinan kahteen osaan ja tein kaksi palloa. Sitten vaan vähän jauhoja ( ei kilon verran niinkuin minä laitoin) pöydän pintaan ja muotoile se pallo kiekoksi. Kaulin olisi ehkä ollut avulias mutta minä uskoin taitaviin käsiini ja muotoilin sellaisen epämääräisen kiekon/soikion/ufo-aluksen. Sit vaan leikkaat kiekosta sektoreita ja isket täytteet väliin. Reseptissä pyrittiin maltillisuuteen täytteen määrässä, minä uskon että määrä korvaa laadun tässä kohtaa ;) Sitten vaan käärit taikinasektorit leveimmestä kohdasta kapeimpaan, leivinpaperille, voitele munalla ja ripottele unikonsiemeniä päälle.
Sit vaan 225 asteiseen uuniin n. 12- 15 min. Todella maukkaita, vaikkei mun versioista tullut ihan samannäköisiä kun mallikuvassa mutta ainakin kotitekoisuus paistaa läpi ;)

Maku korvaa ulkonäön
Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!