maanantai 1. kesäkuuta 2015

Skotlanti - Uusin reissukuumeen aiheuttaja



Istuin tapani mukaan telkkarin ääressä blogia kirjoitellen tänään illalla kun tv:ssä pyörinyt mainos herätti mielenkiinnon. Skotlannissa vietetään "Year of Food & Drink" ja Visit Scotland oli tehnyt omasta mielestäni niin hyvän mainoksen, että reissukuumehan  siinä heti tuli. Nyt haluan nimittäin heti takaisin Skotlantiin! Katsokaa vaikka itse allaoleva mainos, minuun se kolahti ihan kympillä! Tosin Visit Scotland on aikaisemminkin tehnyt todella hyviä kamppiksia, joten sinänsä en yhtään ihmettele että uusin mainos oli taas näin hyvä. Tai ehkä vaan tykkään siitä niin kovasti koska nykyään pieni osa sydämestä kuuluu tuonne Skotlannin puolelle. 



Minähän olen asunut Skotlannissa ja tehnyt siellä kandintutkintoni, mutta valitettavasti opiskeluaikoina en ikinä reissanut itse Skotlannissa paljon (mikä näin jälkeenpäin harmittaa). Lähinnä tutustuin skotti kaupunkeihin siellä asuessa, koska niihin oli helpot kulkuyhteydet. Sinänsä kyllä tämä reissukuume on aika helppo taltuttaa, onhan mieheni Skotlannista ja siellä voisimme mennä piipahtamaan ihan vain viikonlopuksi. Mutta onhan se vähän eri juttu, yleensä siellä vieraillessa kun luonnollisesti vietetään aikaa miehen kotona ja hänen kotikaupungissaan. Tällä kertaa haluaisin nimenomaan mennä kolumaan niitä kolkkia joita en ole ennen nähnyt. Ja niitähän  riittää! Olisi ihana päästä vierailemaan Orkneyn saarella (vaikka en aksentista mitään ymmärtäisikään) tai vaikka Isle of Mullilla. Parin vuoden takainen reissumme Isle of Skyelle teki minuun niin lähtemättömän vaikutuksen, että haluaisin niin paljon takaisin noihin samoihiin maisemiin. Alla löytyykin pieni kuvakavalkaadi tästä kyseisestä reissustamme Skotlantiin. 



Portree, Isle of Skye



Eilean Donan Castle



Camusdarach Beach



Portree, Isle of Skye



Glen Coe



Glenfinnan Viaduct



Skotlannissa on se mieletön juttu, että sieltä löytyy niin upean erilaisia maisemia! Löytyy biitsiä, kukkuloita, laaksoja, jylhiä maisemia....Olisikin siis ihana ottaa auto taas alle joku kerta ja lähteä tutkimaan paremmin. Muuten, Skotlannissa on kuvattu aika paljon eri leffoja ja tv-sarjoja, joten jos niitä mielii bongailla, kannattaa kurkata Tarinoita Maailmalta-blogin Annikan postaus aiheesta. Omat Skotlanti postaukseni löytyy täältä

10 kommenttia:

  1. Whoah, ensinnäkin mielettömiä kuvia! Etenkin tuo sateenkaarikuva...Ja Eilean Donan on kyllä upea, vaikka harmittaa vietävästi, etten itse ole siellä vielä käynyt paikan päällä. Niin ja kiitos linkkivinkkauksesta :)
    Skotlanti on kyllä tosi upea road trip kohde, ehdottomasti. Ja monipuolinen niin kuin sanoitkin. Ja niin ihana, kyllä sinne vain jäi pala sydäntä mullakin! Lisäiloa tuo matkan varrelle osuvat linnat ja vaikka viskitislaamot, jotka on ihan mielenkiintoisia "kulttuurinähtävyyksiä" vaikkei viskistä niin tykkäiskään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viskitislaamot ja linnat on kyllä ihan parhaita! Me käytiin Taliskerin tislaamossa Isle of Skyella ollessamme ja vaikka en voi sietää viskiä niin oli todella mielenkiintoista kuulla lisää juuri heidän viskintekoprosessistaan. Ja linnat nyt vaan on niin ihania!

      Ja kiitos, näistä kuvista tulen itsekin aina jotenkin hyvälle mielelle, noi maisemat on vaan niin upeita!

      Poista
  2. Voi kun ihania kuvia! Orkneyn saarille kannattaa kyllä mennä! Mä kävin siellä vuosi sitten ja ihastuin kovasti. Siellä on niin kaunista, ihanat pyöräilymaastot ja vesi oli paikoittain turkoosinsinistä. Tuntui kuin olisi ollut jollain trooppisella paratiisisaarella vaikka sää oli tietty reippaasti kylmempi. Ja kyllä siitä aksentistakin sai jotain selvää! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, toi sun kuvaus kuulostaa ihan täydelliseltä! Ootko sattumoisin koskaan kirjoitellut juttua siitä blogiisi?

      Mä muistan vaan, että ekana opiskeluvuonna Abessa tavattiin snägärillä yön pikkutunneilla yksi poika joka oli kotoisin Orkneystä ja ei ymmärretty mitään hänen puheestaan :D!

      Poista
    2. Jep, kirjoitin Orkneyn reissusta kaksi postausta aika lailla tasan vuosi sitten. Tässä linkki niistä ensimmäiseen: http://skottimarni.blogspot.fi/2014/06/orkney-paivat-1-ja-2.html

      Mun mielestä niiden aksentista tuli vähän mieleen norja ja ruotsi. Orkney on ollut joskus aikoinaan norjalaisten hallussa, joten ehkä se tulee niiltä ajoilta. :)

      Poista
    3. Jee,kiitti linkistä, kävinkin heti lukemassa postaukset ja olipa ihanan näköistä! Tuonne on kyllä pakko päästä joku päivä!

      Poista
  3. Moi,
    oletko törmännyt tähän blogiin: http://kaukanakotonaskotlannissa.blogspot.fi
    Mä menen heti, kun saavat b&b:n pystyyn!
    Terkuin Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollut ennen törmännyt tähän blogiin mutta kiitos paljon linkistä, näyttää ihan huipulta (piti mennä heti lukee). Minäkin haluan tuonne sitten kun B&B on valmis!

      Poista
  4. Ihana video! Skottien kuunteleminen tuo kyllä aina pienen kaipuun takaisin. Joku päivä varmasti mekin palataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vieläkin toteuttamatta se yhteisreissu, ehkä pitää ottaa suunta kohti Skotlantia ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit!