keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Kaunis ja värikäs KapkaupunkiKapkaupunki on aivan ihana paikka. Voisin helposti palata sinne vain uudestaan ja uudestaan. Tällä kertaa rajoitetun ajan vuoksi sinkoilimme ympäri kaupunkia kollegan kanssa. Muut lähtivät katselemaan nähtävyyksiä ja me taas halusimme vain ottaa rennosti ja käydä ostamassa muutamia tuliaisia kotiin. Meidän päivä meni pitkälti kolmessa eri paikassa Kapkaupungissa (ja tämä todella osoittaa että juostiin todella kaupunkin laidalta toiselle). Voih kun tänne jo pääsisi takaisin!

Green Square Market

Aloitettiin päivä Green Market Squarelta joka on ihan Kapkaupungin liikekeskustan ytimessä. Kollega on asunut jonkin aikaa Kapkaupungissa joten hän johdatti meidät tänne kun halusimme löytää jotain kivoja matkamuistoja. Ja aivan loistava paikka olikin kyseessä! Ihanan värikäs markkinatunnelma ja vaikka nykyään tämä taitaakin olla eniten turisteille suunnattu paikka niin silti oli ihana kierrellä kojujen välissä ja ihailla värikkäitä afrikkalaishenkisiä tavaroita. Täältä löysin itselleni (tai siis kotiin) pari todella kaunista taulua sekä ihanan kulhon täydentämään meidän kokoelmaa. Tykkään tuoda tälläisiä matkamuistoja juuri kotiin, haluankin että pikkuhiljaa meidän koti täyttyy matkan varrelta kerätyistä muistoista joita voi sitten ihailla synkkänä tammikuisena iltana. Hauskinta oli kuitenkin katsoa työkaverin tinkimistaitoja - siinä missä minulta niitä ei löydy ollenkaan, oli hän ihan mestari hommassa ja teki parhaat diilit minunkin puolesta!V&A Waterfront

V&A Waterfront on varmaan yksi tunnetuimpia juttuja turisteille Kapkaupungissa ja onhan se nättiä aluetta! Se on nimensä mukaisesti ihan satamassa ja siellä vallitsee ylipäätänsä kiva fiilis. Ja vedessä pilkottelee todella usein hylkeitä jotka seuraa veneitä ja toivoo että kalastajat heittää niille rippeitä reissujen jälkeen. Tälläkin kertaa nähtiin vaikka kuinka monta hyljettä kellumassa ja nauttimassa olostaan.
Camps Bay

Iltapäiväksi otettiin taksi Camps Bayihin nauttimaan hieman biitselyistä. Tai noh, edellisen kerran kun tuolla olin oli tuuli niin järkyttävä että keskityttiin istumaan katukahviloissa ja sama juttu tällä kertaa. Rannalla ei voinut kuvitellakaan istua kun tuuli nostatti hiekan ilmaan ja se pisteli naamaan kuin nuppineulat konsanaan. Istuskeltiin kuitenkin hetki nurmikolla ennen kun siirryttiin viereiseen rantakahvilaan nauttimaan smoothieista ja ihastelemaan elämänmenoa. Camps Bayssa voisin mielelläni asua, mutta luulenpa että moni muu miettii samaa nimittäin asunnot tällä alueella näytti aika hulppeilta!
Seuraavaksi olisikin unelmana päästä viettää enemmän aikaa Kapkaupunkiin - sieltä kun löytyy varmasti miljoonia ihania paikkoja joihin en ole päässyt tutustumaan vielä! Tai noh, todellisuuden nimissä sanottakoon että mielelläni tutustuisin koko Etelä-Afrikkaan enemmän, luulenpa että tuohon ihanaan maahan voisin palata vain uudestaan ja uudestaan!

Taitaa olla kohta uuden kameran osto edessä, olin ottanut oman kamerani mukaan reissuun ja räpsinyt menemään kuvia ja vasta ne tietokoneella ladatessani huomasin että ne oli kaikki epätarkkoja ja sumeita. Vuosi sitten vahingossa tiputin linssin betonille ja siitä lähtien kamera ei ole oikein käyttäynyt kun siitä taisi irrota joku osa...Onneksi on kuitenkin kännykän kamera jolla saa tuollaisessa ilmastossa ja valossa aika kivojakin kuvia!


12 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, voi kun tuonne pääsisi joskus!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kapkaupunki on kyllä ihana paikka! Ja vaikka lennot Etelä-Afrikkaan onkin ehkä hieman kalliimpia (ellei löydä hyviä tarjouksia) niin elämisen taso sitten kompensoi sitä. Eli sitten kun pääsee tuonne saakka niin voi elää aika edullisellakin päivä budgetilla mielestäni!

   Poista
 2. Näyttää kyllä ihanalta. Me ollaan menossa syksyllä Etelä-Afrikkaan, mutta Kapkaupunki jää meillä näkemättä. Eli toinen reissu on sitten tehtävä sinne joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, minne päin Etelä-Afrikkaa olette menossa? Ja samaa mieltä olen, teidän on ehdottomasti tehtävä toinen reissu jotta pääsette käymään myös Kapkaupungissa ;)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Kapkaupunki lisätty matkustuslistalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kapkaupunki ja sen lähiympäristö on kyllä todella kaunista, tuonne kantsii ehdottomasti matkustaa!

   Poista
 4. On kyllä ihanan näköistä :) Mä oon aina halunnut käydä Kapkaupungissa, noh, ehkä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma toivoisin kanssa paasevani tuonne mahdollisimman pian uudestaan, Kapkaupunki on kylla niin dynaaminen ja makea kaupunki!

   Poista
 5. Mahtavan värisiä taloja! Juuri tuollaisia piristysruiskeita tarvittaisiin Suomeenkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Pohjoisen harmaaseen talveen tarvittaisiin juuri tuollaisia ihanan välisiä pastellitaloja!

   Poista
 6. Oon katellu näitä kuvia useasti - tosi ihania. Etenkin noi värikkäät talot <3 Alexin isä ja äitipuoli oli just kuukauden kiertelemässä Etelä-Afrikkaa. Itse en oo ikinä oikein miettinyt sitä lomakohteena, mutta why not. Näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Afrikka on ihan mieletön matkakohde mun mielestä - se on tosi monipuolinen ja siellä voi nähdä ja tehdä vaikka mitä! Mä jo mielessäni suunnittelen mikä olisi hyvä reitti jos lähtisin uudestaan taas tuonne jossain vaiheessa!

   Poista

Kiva kun kommentoit!