keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kaupunkikierros itä-OslossaSunnuntaina meidän ihanat kaverit ja kaupunkioppaat veivät meidät tutustumaan itä-Osloon joka on todellinen vastakohta niille maisemille joita näimme lauantaina. Itä-Oslo on tunnettu hipsteri maineestaan ja sieltä löytyykin kaikkea mielenkiintoista nähtävää ja koluttavaa (vaikka coolia hipsteriä minusta ei saa tekemälläkään).

Me aloitettiin sunnuntai kävelemällä Grunerlokkan alueella. Sieltä löytyy esimerkiksi sunnuntaisin aina käsityölaismarkkinat Blån alueella (täältä löytyy lisätietoa niistä). Me oltiin sen verran aikaisin liikkeellä että markkinat olivat vasta avautumassa mutta isot punatiiliset teollisen näköiset rakennukset ja niiden välissä virtaava joki tarjoaa viehättävän (ja hiukan erilaisen) ympäristön sunnuntaikävelylle. Vaikka en koe olevani tarpeeksi cooli tyyppi tälläisille paikoille niin tuolla oli kyllä super kiva kierrellä ja katsella ympäriinsä (esim niitä taidokkaita maalauksia joita oli tehty eri pinnoille). Rakennuksien välissä virtaava Akerselva-joki on ilmeisesti ihan jonkin sortin nähtävyys Oslossa, mutta ehkä se johtuu siitä että sen varrella on muodostunut niin paljon kivoja paikkoja?


Tämän jälkeen kävelimme Vulkanin alueelle jossa sijaitsee mm. Mathallen Oslo. Eli Oslon kauppahalli joka oli juuri oikea paikka minulle! Rakastan kauppahalleja ja ruokatoreja jo noin yleisesti joten ei ollutkaan suuri ihmetys että huokaisin ihastuksesta kun saavuin Oslon kauppahalliin. En tiedä johtuuko kiehtomukseni kauppahalleihin siitä että yhden katon alle on koottu vaikka mitä herkkuja yhtään vai jostain muusta, mutta suosittelisin kyllä vierailua tänne ehdottomasti jos yhtään tykkää tälläisistä paikoista. Me oltiin valitettavasti juuri syöty todella täyttävä aamiainen joten en itseasiassa päässyt maistelemaan mitään eri myyjien herkkuja (ja yritin myös olla avaamatta niitä kukkaronnyörejä turhan paljon), mutta sieltä olisi kyllä löytynyt vaikka mitä herkkuja. Loistava paikka aamupalalle, lounaalle ja illalliselle sillä myös kauppahallin ympäristöstä löytyy kivannäköisiä ravintoloita.
Vikana pysäkkinä ennenkuin piti lähteä tallustelemaan hotellia kohti oli Thorvald Meyers Gaten alue joka tuntui melkein olevan sellainen itä-Oslon keskittymä. Täältä löytyi söpöjä putiikkeja, pieniä puistoja ja kivannäköisiä ravintoloita. Itseasiassa Oslo ylipäätänsä näytti olevan täynnä todella kivannäköisiä ravintoloita, mutta kun hintataso on niin korkea niin en sitten tiedä kuinka usein niistä pystyisi nauttimaan?Oslo viikonloppu meni kuitenkin todella nopeaan ja kaupunkiloman tunnusmerkit se täytti taas sillä tuli kyllä käveltyä oikein urakalla kahden päivän aikana (lauantaina esim. sellaiset reippaat 20 kilometriä!). Norjaan olisi ehdottomasti kiva palata takaisin ja keskittyä enemmän luontokohteisiin mutta saa nähdä koska onnistutaan saamaan sellainen budgetti kasaan että pystytään road trippailemaan Norjassa!4 kommenttia:

 1. Mun silmään tää on todella kaunis alue! Tulee hiukan sellaiset punavuori-vibat :D Musta tuntuu että voisin olla aika kotonani tuolla, pitääkin lisätä se vierailtavien kohteiden listalle ;)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä todella kivaa ja rentoa aluetta, siellä vallitsi sellainen kiva fiilis :) Mä itse vertasin tuota aluetta hieman Kalliioon mutta toisaalta Helsinginkin eri alueet on varmaan muuttunut niin paljon sitten viime kerrasta kun olen niitä kunnolla kolunut!

   Mutta joo, kantsii ehdottomasti pitää tämä alue muistissa tulevaa vierailua varten!

   Poista
 2. Jos olisin nahnyt vain postauksen kuvat, niin en varmaankaan ensimmaiseksi olisi arvannut niiden olevan Norjasta! Tosi mukava olisi tuollaisessa paikassa kierrella, mutta kuten sanoit, budjetti olisi hyva olla sellainen, ettei tarvitse nalkaan kuolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihan totta kyllä, tuo ei ehkä vastaa sitä tyypillistä mielikuvaa mikä ihmisillä on usein Norjasta ja Oslosta!

   Mä olen vaan niin tyytyväinen että meillä kuului todella täyttävä aamiainen hotellin hintaan jotta saatiin mahat täyteen pitkäksi aikaa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!