sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Williamsburgin parhaat kahvilat, ravintolat, kaupat ja drinkkipaikat
En voi uskoa että siitä on jo melkein 1,5 kk kun palasin takaisin Britteihin New Yorkista. Nyt tuo kahden kuukauden ajanjakso Isossa Omenassa tuntuu vain kaukaiselta unelta enää. Ajattelin kuitenkin vielä palata New York tunnelmiin ja jakaa teille omat parhaat vinkkini Brooklynin Williasmburgin alueelle. Itselläni on aina hieman ristiriitainen suhtautuminen tälläisiin vinkkipostauksiin koska ne on aika turhia jos ei ole tiedossa lähiaikoina mitään matkaa juuri siihen kaupunkiin/maahan/alueelle josta vinkkejä jaetaan. Mutta....ajattelin nyt kuitenkin nämä jakaa jos  niistä olisi hyötyä tulevaisuudessa jollekin ja jääpähän ne samalla omaan muistiinikin.

Kuten sanottua, ihastuin ihan täysillä Williamsburgiin ja sen vieressä sijaitsevaan Greenpointiin alueena. Vaikka otsikossa lukee vain Williamsburgissa niin huijasin ja yksi paikoista sijaitsee todella Greenpointin puolella. Täältä voi lukea lisähehkutusta miksi tykkäsin tuosta naapurustosta niin paljon. Suosittelisinkin siis ehdottomasti käymään Williamsburgissa jos tie vie Nykkiin, sitä ei  kannata missata omasta mielestäni! Se on kun oma pieni kaupunkinsa josta löytyy kaikkea ja mikä parasta, normaalit ketjuliikkeet ja ravintolat eivät ole vielä vallaneet katukuvaa kokonaan! Vain aika näyttää koska tämä tapahtuu, juttelin nimittäin muutaman liikkeen ja ravintolanpitäjän kanssa ja he jo kertoivat kuinka vuokrat vain nousevat ja nousevat ja isommat yhtiöt valtavat tilaa täältä. Mikä on todella harmi kyllä.... 

Pidemmittä puheitta, tähän postaukseen olen koonnut kaikki Williamsburgin/Greenpointin parhaat kaupat, ravintolat, baarit ja kahvilat joita ehdin testailla (koska kaikkien testailuun ei aika tietysti riittänyt). Toivottavasti listasta on hyötyä jollekin Nykin kävijälle tulevaisuudessa!

Kahvilat/Aamiaispaikat/Brunssit

Woops Bakeshop


Woops Bakeshop (548 Driggs Avenue) - super kauniisti sisustettu tyylikäs kahvila josta saa ihania matcha-latteja ja suussasulavia macaronseja

New York Muffins (198 Bedford Avenue)- söpön rustiikkinen kahvila josta saa supermaukkaita leivoksia ja myös terveellisiä herkkuja

Bakeri (105 Freeman Street, Greenpoint) - näiltä löytyy kahvila myös Williasmburgista mutta Greenpointin paikka on paljon söpömpi. Ihan suussasulavia leivoksia ja todella kaunis miljöö. Muistaakseni tanskalaisten omistama paikka!

Five Leaves (18 Bedford avenue)- todella kuuluisa brunssipaikka mikä aiheuttaa sen että jonot viikonloppuna on sen mukaiset. En periaatteessa halua jonottaa yhteen ravintolaan vaikka se olisi kuinka suosittu joten olen testannut paikkaa ruuhka-aikojen ulkopuolella ja ruoka on kyllä todella hyvää!

Egg Restaurant (109 N 3rd Street) - nimensä mukaisesti paikka joka tarjoilee aamiaista erilaisten kanamunien muodossa. Nähtyäni menun olin hieman epäileväinen koska kaikki kuulosti vähän omituiselta, mutta meidän molempien annokset olivat superherkullisia. Miinusta siitä että sieltä sai vain tavallista kahvia eikä mitään espresso-pohjaisia!

Sauvage (905 Lorimer Street) - Ihan Five Leavesin vieressä jonne eksyttiin miehen kanssa brunssille koska ei jaksettu jonottaa Five Leavesiin. Olin hieman epäileväinen ruokalistaa kohtaan, kaikki kuulosti todella terveelliseltä ja hieman erikoiselta mutta olin taas väärässä ja ruoka oli todella herkullista!

Odd Fellows Ice cream shop (175 Kent avenue) - järkyttävän hyvää jäätelöä ja hieman erilaisempia makuja kun yleensä on tarjolla! Ihanalla paikalla koska kesäisin voi mennä rantaan nauttimaan jätskeistä ja ihastella toisella puolella jokea olevaa Manhattania.

Toby's Estate (125 N 6th Street) - nykkiläinen instituutio, Williamsburgin lafka on todella kiva esim. etätyöskentelyyn. Luulin että heidän kahvinsa on ihan ylimainostettua mutta jopa minun piti myöntää että maistoin juuri heidän paikassa ehkä parhaan cafe mochan ikinä!

Toby's EstateRavintolat/drinkkipaikat


Maison Premiere - tunnettu Happy Hourista jolloin osterit on tarjouksessa hintaan 1 dollari/per osteri. Me käytiin vaan drinksuilla jotka nekin oli hyviä vaikka niitä saikin odottaa pienen ikuisuuden. Kiva tunnelma!

Wythe Hotel - ihan superihana kattoterassi josta on ihanat näkymät Manhattanille! Tykkäsin tästä hurjasti! Loistava paikka drinksuille!

Brooklyn Label - todella hyvää ruokaa. Niin hyvää ruokaa että minun tarkoituksena oli syödä vaan kevyt alkupala (koska ei ollut kamala nälkä) mutta päädyin vielä tilaamaan pääruuan ja jälkkärinkin. Ihanan tunnelmallinen paikka. 

Northern Territory - paikan sisätilabaari ei ollut ehkä juuri minun tyyliini mutta heillä on kanssa kiva kattoterassi ja brunssitarjoilu! Kattoterassilla vallitsi juuri sopivan rento ilmapiiri brunsseiluun ja mikäs siinä syödessä ja samalla ihalleissa Manhattania. Toimii varmasti hyvin kesäiltoina drinksuille!

Five LeavesKaupat

Ihania ja uniikkeja putiikkeja löytyy kun ihan vain kävelee Bedford Avenueta pitkin! Mutta tässä muutama erityismaininta:

Artists & Fleas (70 N 7th) - Ihan loistava aarreaitta kaikenlaisille uniikeille jutuille. Iso halli josta löytyy itsenäisten myyjien pöytiä. Mm. koruja, taidetta, vintagea, kynttilöitä, juttuja kotiin etc, etc. Tänne kantsii ehdottomasti suunnata, minä ostin ihania pieniä joululahjoja täältä ystäville ja perheelle.

Mast Brothers Chocolate Factory (111 N 3rd Street) - Suklaata!!! Tarviiko sanoa enempää? Täällä toimii myös heidän suklaatehtaansa jossa voi maksua vastaan tehdä kierroksen ja tiloista löytyy myös pienenpieni kahvila. Ja tietty sieltä saa ostaa sitä suklaata!

Olut-faneille

Toimituksen huomautus: en ole siis itse mikään olutfani mutta kuten mieheni minulle opetti, New York ja Brooklyn on todellinen oluenrakastajan mekka koska sieltä löytyy niin paljon hienoja craft beer-paikkoja, joten niitä tuli testattua aika monta kun mies oli käymässä!


Torst (615 Manhattan Avenue)- loistava paikka olutfaneille. Käytiin täällä kun mies (suuri oluenrakastaja) oli Nykissä ja paikka sai häneltä paljon pisteitä. Laaja valikoima eri oluita mistä valita ja niitä voi maistella samalla kun napostelee pikkusuolaisia.

Greenpoint Brewery (7 N 15th St)- eksyttiin tänne koska ei jaksettu jonottaa sisällä Brooklyn Breweriin ja tämä oli juuri loistavan rento hengailupaikka ja kuulemma olutkin oli hyvää!

Brouwerij Lane (78 Greenpoint Avenue) - vaatimaton ulkonäkö mutta mieletön olutvalikoima ja asiantuntevaa palvelua. Jopa tälläinen ei olut-fani löysi hyviä oluita maistettavaksi!

Toby's Estate


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!