torstai 6. lokakuuta 2011

Eka viikko yliopistolla

Maanantain oli eka virallinen "koulupäivä". Olo oli kuin ekaluokkalaisena konsanaan - tavattiin pihalle kavereiden kanssa ja lähdettiin taivaltaa yhdessä yliopistolle jotta varmasti löydetään oikeaseen luokkahuoneeseen.

Siihen se vertaus ekaan luokkaan loppuikin. Ekalla luokalla oli reppu, penaali ja 1+1 laskut, nyt oli käsilaukku, kynä ja vertainnollisen politiikan metodologian luento. 
Noh, metodologiat ja teoriat eivät ole ikinä olleet vahvuuteni, mutta ekan koulupäivän aamuna istuin 1,5 h kuunnellen herkeämättä luentoa. Proffa osasi selittää asiat niin hyvin ja mielenkiintoisesti. Puhkuin intoa ensimmäisen luennon jälkeen, koska saavuttaa se tunne jonka tänä aamuna sain, on aivan uskomatonta. Nyt vaan toivon että tunne kestää läpi koko vuoden. Tosiasiassa se tunnehan yleensä kestää juuri sen ekan päivän ajan. Että päivää vaan  (mukamas) yli-innokas opiskelija.

Ja seuraavana päivänä tuollaisen seesteisen olotilan tilalla oli pienoinen paniikki. Tiistai on pisin päiväni ja osalla kursseista mentiinkin suoraan asiaan ilman sen kummemmin esittelemättä kurssia ja samalla selitettiin miten pitää lukea 6 artikkelia seminaareihin ja tehdä vielä osasta "pienet" esseet joka viikolle. Olin yliopistolla yhdeksästä aamulla yhdeksään illalla ja täytyy kyllä myöntää että kotiin päästäessä tuli semmoinen tunne että "tuleekohan tästä mitään?".
Noh, onneksi keskiviikko tuli ja mieli on taas parempi. Töitä on odotettavissa mutta eipä tämän helppoa kuulunutkaan olla. Ja tiedän että kun tilanne tästä tasoittuu ja pääsee rutiiniin kiinni, on kaikki paljon helpompaa (niin siis yritän uskotella itselleni).

Tällä hetkellä on todella plakkarissa neljä kurssia tälle lukukaudelle. Osa kursseista on capped eli niille pitää erikseen hakea koska niille on rajattu määrä paikkoja. Yhteensä kursseja pitää ottaa 4 unitin arvosta, eli kurssit voivat olla joko puolikkaita tai kokonaisia unitteja riippuen kestosta. Kursseihin kuuluu yksi 1,5 h luento ja 1-2 h seminaari viikossa. Ja sitten se KAIKKI itsenäinen työskentely. Ja olihan sitä silloin kun teki kandiakin mutta nyt ollaan kuitenkin hieman eri tasolla ja sen huomaa. On esitelmiä, parhaimillaan 6 artikkelia per kerta, lyhyitä esseitä, pidempiä esseitä etc. Tentithän ovat vasta sitten kesäkuussa (jättekiva). Kurssilista näyttää kuitenkin seuraavanlaiselta:

Introduction to Comparative Politics
Democratization, Conflict & State-building
Nationalist Conflict, Political Violence & Terrorism (todella mielenkiintoinen!)
War, Peace and Politics of National Self-determination (vaikuttaa ihan supermielenkiintoiselta)

Eli aika hyvää settiä luvassa!

Asia joka ehkä hieman järkyttää minua on postgraduate-opiskelijoiden keskimääräinen ikä. Nimittäin oletin ihmisten tietysti olevan minun ikäsiäni, mutta suurin osa on 22-vuotiaita ja osa jopa 21! Ja sitten löytyy tietysti vanhempia (siis vanhempia kuin minä). Ei sillä että jotain ikäkriisiä olisi, mutta tuntuu vaan niin hassulta. Täytyy vaan yrittää muistaa suomalainen (erilainen) koulutussysteemi jossa ihmiset valmistuu lukiostakin myöhempään.

Yliopisto järjestää paljon erilaisia tapahtumia - niin kaikille avoimia luentoja, rekrytapahtumia kuin sitten kaikkea muuta sekalaistä soppaa. Ja jotta saa kaiken tästä kokemuksesta irti, pitäisi tietenkin osallistua mahdollisimman moneen juttuun. Noh, tiistaina oltiin kuuntelemassa Professori Richard Caplanin luentoa aiheesta Exit strategies and Lessons Learned: From the Balkans to Afghanistan . Todella mielenkiintoinen luento ja sali ihan tupaten täynnä. Näitä kaikille avoimia luentoja olisi joka päivä, mutta kaikki eivät ole (onneksi) ihan niin mielenkiintoisia - muuten olisi aika täynnä kalenteri!

8 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoiselta ainakin kuullostaa noi sun kurssivalinnat, varsinkin kaksi jälkimmäistä! Mulla on nyt politics of nationalism kurssi aluillaan ja vaikuttaa mielenkiintoiselta..Muutenkin kiva lukea sun Lontoo ja LSE elämästä, kun itsekin sinne ehkä päädyn hakemaan kandin jälkeen(sisäänpääsy onkin toinen juttu) :)

    VastaaPoista
  2. Marika, joo kieltämättä noi kaksi vikaa on munkin suosikkeja :) Toi eka on tylsä pakollinen kurssi, niinkuin pakolliset aina on!Hyvä tietää että joku jaksaa lukea näitä mun opiskeluhöpötyksiä, tällä hetkellä varsinkin kun tuntuu ettei elämään paljon muuta mahdu :)
    Hauskaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  3. Mulla tulee niin ikävä opiskeluja! :)

    VastaaPoista
  4. Niin totta, tässä postausta miettiessä joutuu oikeesti kohtaamaan sen faktan että elämä on lähinnä opiskelua. Voin vaan kuvitella miten rankkaa sulla on ku oon ekaa vuotta ja mulla on silti 6000 sanan edestä jo esseitä rästissä

    VastaaPoista
  5. Annika, noh ensi vuonna sit katsos ;) Toi vika kurssi olis kyl sellanen mistä sä tykkäisit, koko kurssi perustuu conflict case studyeihin! Mun täytyy tehdä presentaatiot Pohjois-Irlannista ja Kyproksesta joista mulla ei kyl ole minkäänlaista pohjatietoa..

    Uula, no niinhän se on! Ja vaikka ollaan kaikki vapaaehtoisesti lähdetty opiskelemaan täytyy siitä siltä välillä valittaa ja tuskailla! Onneksi nykyään saa opiskella mitä haluaa eikä joudu pakkopäntää jotain mitä ei halua. Tsemppiä esseiden tekoon, tiedän miten tuskaista se kirjoittaminen välillä voi olla!

    VastaaPoista
  6. Oi, ihanaa! Parempi tehdä uusista aiheista, niin oppii paljon enemmän uusia juttuja. :)

    VastaaPoista
  7. Mäkin yllätyin siitä kuinka postgrad kurssilla voi olla niin nuoria ihmisiä! Noita 21- ja 22-vuotiaita löytyy munkin kurssilta yllättävän paljon nimittäin.

    Listailin muuten juuri tänään kalenteriin noita LSE:n avoimia luentoja. Lisäks tietty on Kingsin omat ylimääräset luennot.. Kaikki kuulostaa niin mielenkiintosilta mutta mä en oo vieläkään keksiny miten kaiken sais mahdutettua muutenkin jo supertäyteen kalenteriin..

    VastaaPoista
  8. Annika, joo mulla on sama ongelma - kalenteri on ihan täynnä kaikkea ekstraa ja sit pitää vielä mahduttaa kaikki kouluhommatkin siihen!Mut tuntuu et pitää ottaa kaikki hyöty irti :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!