maanantai 11. maaliskuuta 2013

Summer days in Prague

Jep,jep. Maanantai-illan ratoksi eksyin selailemaan taas vanhoja kuvia. Ja rehellisesti sanoen, tykkään kirjoittaa näistä vanhoista reissuista myös tänne blogiin. Se on kivaa! Tällä kertaa eksyin meidän vuoden 2011 interrail-kuviin, mutta erityisesti kuviin Prahasta. Tuo kaunis kaupunki johon saatoi pikkaisen ihastua.

Saavuttiin todella kesällä 2011 Prahaan Berliinistä, joka oli ollut pieni pettymys. Praha sen sijaan iski heti ensinäkemältä - my kind of city. Tykkään yleisestikin vanhoista kaupungeista ja Prahassahan se on iso. Ja kaunis! Meillä oli myös ihan mielettömät ilmat siellä ollessa. Ah, kesä, kärpäset ja reissut, tulkaa takaisin!

 
 
Prahassa vietimme yhteensä pari päivää joka loppuenlopuksi riitti ihan hyvin. Käytiin ilmaisella opaskierroksella jossa käveltiin ympäri kaupunkia, osallistuttiin illalla baariryömintään joka oli melkoisen legendaarinen, nähtiin Stalinin patsaan pää eräässä baarissa, käytiin toisella kävelykierroksella joka suuntautui Prahan linnan maille ja ihasteltiin öistä Prahaa.
 

 
Käveltiin ihan turkasen paljon, mutta toisaalta, onneksi Prahan keskusta ei ole turhan suuri ;) Nautittiin auringosta ja hierottiin vaikka minkälaisia patsaita. Oikeasti, Prahassa tuntui olevan vaikka kuinka monta patsasta joita piti hieroa jotta jotain hyvää tapahtuu. Sen takia minustakin on monta eriskummallista kuvaa hieromassa mitä erikoisempia patsaita.
 
 
Eksyttiin myös erääseen ihanaan puistoon jossa (saatettiin) ottaa pienet päivätorkut. Herättiin ihme myökkäämiseen joka paljastui tutkinnan jälkeen riikinkukoiksi. Naapuripenkin mummo antoi meillekin leivänmuruja jotta päästiin sitten syöttämään lintuja. Aluksi se oli hyvä idea mutta sitten kuvittelin jo mielessäni kuinka riikinkukko puraisee minulta kerralla sormet pois. Poikaystävällä oli hauskaa mun touhuja kuvaillessa, vaikka tässä kuvassa näytän vielä suhteellisen normaalilta.
 
 
 
Ruoka oli ihanan.....rasvaista. Söin esimerkiksi yhdeksi päivälliseksi uppopaistettua juustoa ja voissa paistettuja perunoita.Hyviähän ne oli, ja perusteltua syödä kalorista ruokaa kun tuli käveltyä niin paljon ;) Ja minähän en olutta juo mutta oli sitä pakko maistaa Prahassa -  jo ihan sen takia että se tuntui olevan halvempaa kuin mikään muu juoma. Tosin kerran tilasin lasin viiniä ja se saapui myös oluttuopissa. Joten juomien koot olivat ainakin isoja!
 
 
 
Iltavalaistus oli ihan mielettömän kaunis ja tätä näkymää pällistellessä tuli kyllä mieleen että voisimme hyvin tulla tähän kaupunkiin uudestaan. Tosin taas kesäaikaan!


6 kommenttia:

 1. Ihan samat fiilikset jäi sekä Berliinistä että Prahasta. Me taidettiin olla Prahassa jopa 7 yötä ja tuntui, että pidemmäkskin aikaa olis voinut jäädä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, en muistanut et te olittekin siel niin kauan! Joo, meidän yksi perhetuttu on nyt vakuuttanut että mun täytyy mennä Berliiniin uudestaan ja ottaa hänet oppaaksi - se on kuulemma kiva kaupunki kun löytää oikeat paikat :)

   Poista
  2. Hahah.. niin se varmaan onkin. Mulla saatto olla liian korkeat odotukset Berliinille. Ja oltiin siellä aika lyhyesti 2-3 päivää. Mua rupes kyllä ehkä vähän ahdistaa se nazi-holokausti-WW2 -näkyminen joka puolella.

   Poista
  3. Mulla oli kans tosi kovat odotukset kun monet oli sitä kehunut niin sen takia varmaan sit pettykin paljon. Ilman sitä historiaa se olis ollut varmaan vielä "tylsempi" kaupunki.

   Poista
 2. Hei.
  Tää ei nyt mitenkään liity tähän aiheeseen, mutta oon ite ajatellu hakee Skotlantiin opiskelemaan lukion jälkeen. Etkös sä opiskellukin University of Aberdeenissa? Olen lukenut vanhoja postauksiasi...
  Ykkösvaihtoehtoina mulla on University of Edinburgh, University of Glasgow, University of St. Andrews ja luultavasti University of Dundee, vaikka sitä ei kai pidetäkään minään huippuyliopistona?!
  Haluisin siis kysyä, että oliko toi University of Aberdeen hyvä yliopisto?
  Oon ajatellu lähtee opiskelemaan historiaa, taidetta, sosiaalitieteitä, kirjallisuutta, valokuvausta tai tanssia. Toi on vähän vielä auki... Oon vasta lukion ykkösellä, joten onhan tässä vielä ihan hyvin aikaa :)
  Viihdyitkö Skotlannissa?
  Oliko siitä murteesta / aksentista vaikea saada selkoa?
  Oliko Aberdeen kaupunkina millainen?
  Minkälainen sun ylioppilastodistus oli? Mulla on nytten luultavasti tulossa vaan yks ällä (hissa, nyt ollu kursseista 10.) :)
  Muut aineet sitten varmaan E ja M ja huonompia... :( :(
  Kiitti tosi paljon, jos jaksat vastailla :)

  p.s kaupunkina Praha kiinnostaa todella paljon ja aion siellä joskus käväistäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Sehän on vaan parempi että alkaa miettimään/pohtimaan ajoissa vaihtoehtoja niin ei tule ainakaan kiire ;) Ja jeps, todella, tein kandintutkinnon University of Aberdeenissä.
   Eli. Edinburgh, Glasgow ja St.Andrews on todella (mun mielestä ja useimpien rankingien mielestä) niitä Skotlannin parhaita. Laittaisin ne siis ekaksi vaihtoehdoiksi, niinkuin olet itsekin miettinyt. University of Aberdeen on erittäin hyvä keskitason yliopisto ja esimerkiksi öljyalalla se on aika arvostettu. Omasta kokemuksestani sanoisin että se on siis hyvä yliopisto juuri suorittamana kandin tutkintoa.Koin että sain siellä hyvää ja tasokasta opetusta joka valmisti hyvin maisterin tutkinnon suorittamista varten. University of Dundee on sitten jo heikompi yliopisto. Toisaalta, jos ajatellaan luovia aloja (mainitsemiasi esim. valokuvaus ja tanssi), voi arvostukset oli erilaiset joten kehotan katsomaan myös yliopisto rankkauksia alojen mukaan!

   Viihdyin Skotlannissa oikein hyvin (sateesta huolimatta) ja en ole kertaakaan katunut että siellä kandini tein. Ihmiset on mukavia ja nähtävääkin riittää jos haluaa reissailla.
   Murteeseen ja aksenttiin pääsi nopeasti kiinni, tosin samalla täytyy muistaa,että esim. Aberdeenissä suurin osa luennoitsijoita tuli jostain ihan muualta kuin Skotlannista joten ainakaan sen ymmärtämiseen suhteen luennoilla ei ollut ongelmaa :D
   Aberdeen on kaupunkina harmaa öljykaupunki, jossa on suhteellisen vilkas opiskelijaelämä (kun siellä kuitenkin kaksi yliopistoa on). Se ei ole yhtä iso kuin Edi tai Glasgow, ja yhtä paljon ei ole tekemistä, mutta ihan kiva paikka. Tykkäsin Old Aberdeenistä ja merenrannasta paljon. Joskus voi olla että tuntuu ettei tekemistä riitä (esim. kulttuuritarjontaa - keikkoja, teatteria etc), mutta sekin on varmaan itsestä kiinni. Minä tykkäsin asua Aberdeenissä ja opiskelijaelämästäni siellä, mutta en välttämättä muuttaisi takaisin enää tässä elämäntilanteessa.

   Ylioppilastodistuksessa mulla taisi olla 3 x M, 1 x E ja 1 x C (tämä tuli onneksi äidinkielestä).
   Toivottavasti näistä vastauksista oli apua :D Kehotan kattoo viel nämä postaukset jos et ole ehtinyt vielä vilkaisemaan:
   http://laurasuniversitylife.blogspot.co.uk/search/label/QA

   Ja tietysti, jos tulee lisää kysyttävää niin mielelläni autan :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!