perjantai 5. huhtikuuta 2013

Parc Omega

No niin, olisiko aika aloittaa matkajuttujen tarinointi? Jet lag painaa näköjään hieman päälle. Menin tänään aamulla hissillä 7.kerrokseen kun toimisto sijaitsee 5.kerroksessa. Kopion yhden dokumentin pariin kertaan kunnes huomasin että oli jo ehtinyt kopioida sen kertaalleen...

En osannut päättää oikein että miten näitä jaottelisin tai laittelisin, joten loogisesti päätin aloittaa lopusta eli vierailusta Parc Omegan safaripuistoon joka oli mieleenpainuva!


Puisto sijaitsi n.1,5 h ajomatkan päässä Montrealista, vain 30 min Ottawasta.Tähän väliin pitää mainita erityisen tärkeä stoppi matkalla puistoon. Nimittäin välipysähdys Tim Hortonsille, tuossa kanadalaisuuden keskuudessa! Tarkoitus oli todella hakea vain "pieni" aamupala mukaan. Meidän ja myyjän kommunikaatiovaikeuksista (ei oikein tuo ranska taipunut meiltä) saimmekin sitten vähän enemmän tavaraa. Tilasin yhden bagelin. Sain kaksi (toisen ilmaiseksi). Tilasimme 10 Timbitsiä (pikkudonitseja), saimme 20 (herkkuperseitä kun olemme emme maininneet tästäkään mitään).Sen lisäksi vielä panini, ja kahdet kahvit mukaan. Meillä olikin sitten melkoiset kantamukset käsissä :)


Anyway, takaisin olennaiseen. Eli jos joku tuollapäin liikkuu, voin lämpimästi suositella vierailua Parc Omegaan. Koko juttu perustuu siihen että puistoa kierretään itsekseen omalla autolla ja sieltä löytyy myös neljä erilaista aluetta joilla voi ihan kävellä. Puiston nähtävyyksiä on tietysti kanadalaiset eläimet jotka saavat suurimmaksi osaksi vaella puistossa vapaana. Aidatuilta alueilta (jotka ovat todella isoja) löytyvät karhut ja sudet. Muuten sitten esim.peurat, villisiat ja biisonit käyskentelivät siellä vapaina. Ihana paikka. Sisäänpääsystä pulitetaan 17 dollaria per tyyppi.


Heti kun varsinaisen puiston porteista ajaa sisään, kohtaa tälläinen näky. Peurat ne siellä odottelevat porkkanoitansa!


Peuroja sai todella syöttää (vain porkkanoita) ja oh boy, ne oli kyllä tottuneet siihen! Ne ei hievahtanut minnekkään ennekuin auto oli pysähtynyt ja heti kun laskit ikkunan alas, ne työnsi turpansa sisään :) Ne oli niin söpöjä! Ja niiden turvat ihanan pehmeitä :D Ja vähän märkiä...
Me kutsuttiin niitä tietulleiksi koska ne todella pysäytti sun menon kunnes annoit porkkanan. Tiedättekö kun on sellainen tunne että joku tuijottaa sua? Nämä tyypit tuijotti sut alas ikkunan läpi..


Sitten nähtiin vähän isompia ja pienempiä possuja..


Kävelyalueilla näkyi sitten näitä pienempiä otuksia! Valkoiset Conssit oli muuten superhyvä idea tuonne mutaan...
Bongatkaa kaksi punkeroa karhua kuvasta


Meillä oli kyllä niin hauska päivä tuolla! Eläimiä on vaan mukava katsella!No niin,olisinkohan nyt spämmännyt teitä tarpeeksi eläinkuvilla? Ensi kerralla ajattelin palata taas niihin kaupunkimaisemiin!

Hauskaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Ihana ihana ihana!! Kuva numero viisi on mun lemppari. Se on niiiin söpö! Ja toiseksi vika. Mä en kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tossa toiseksi vikassa kuvassa se näyttää ihan siltä kuin se hymyilisi :) ne oli niin söpöjä!!!

   Poista
 2. VOi vitsit mitä elukoita.. noi possut on ihania!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!