torstai 9. toukokuuta 2013

Elämäni tähtihetkiä


Tänään täällä Belgiassa on ollut vapaapäivä, kuten tietysti myös Suomessa. Olin päättänyt pyhittää tämän päivän kaikelle sille mitä en ole ehtinyt tekemään tässä kuluneen 2 viikon aikana. Eli siis lähinnä tylsiä tekemättömiä juttuja jotka on pakko tehdä mutta ei millään jaksaisi. Noh, jotain olen saanut aikaseksi mutta pääasiassa olen sentään pyhittänyt päivän telkkarisarjojen katselulle. Ehkä sitten sunnuntaina taas.

Sain kuitenkin kauan aikaa sitten Eveliinalta ihana haasteen josta tulee superhyvälle mielelle! Itse ainakin tulin hänen haastetta lukiessa niin iloiselle mielellä (ja ah, sydän oli kyllä pakahtua romantiikasta!) Nimittäin pitäisi listata 12 elämäni tähtihetkeä, eli sellaisia jotka on ollut erityisen iloisia hetkiä. Oli ne sitten pienempiä tai suurempia. Ja aloitin listaa jo aikoja sitten, mutta katsotaan saisinko nyt jatkettua sen  loppuun.

Elämäni tähtihetkiä:

1. Yliopistoihin pääsy. Ehdottomasti lasken sisäänpääsyt lukemaan politiikkaa ja kv.suhteita Aberdeenin yliopistoon sekä konfliktintutkimusta LSE:n elämäni tähtihetkiksi. Vaikka Britteihin ei pääsykokeita ole, hain maisterintutkintoihin niiden arvosanojen perusteella joita Aberdeenissä sain sekä CV:llä. LSE:n pääsy oli yksi unelmien täyttymys ja muistan vielä sen hetken kun sain tietää siitä (melkein keskellä yötä ollessani joululomalla Suomessa). Ja itseasiassa Aberdeeniin pääsystäkin sain tietää myöhään yöllä. Ah, niitä onnen hetkiä. Tosin kun pääsin Aberdeeniin niin mulla ei ollut mitään hajua mitä sana unconditional portaalissa tarkoittaa ja seuraavat 15 min kulutin siihen kun yritin etsiä tuon sanan merkitystä.

Etsimässä Loch Nessiä...
2. Yliopistoista valmistuminen.Ihan itsessään se valmistujaispäivä mutta erityisesti ne kaksi hetkeä kun kuulin tuloksista. Aberdeenin viimeisten tenttien tulokset ja sitä kautta loppuarvosanani sain tietää yhtenä hyvin, hmm, väsyneenä ja hieman krapulaisena aamuna kun oltiin meidän reilireissumme hauskimmalla stopilla, eli Prahassa. Sinänsä tiesin että olen valmistumassa jo ennen tätä, mutta olihan se kiva saada asialle vielä lopullinen sinetti. LSE:n arvosanoja odotin sitte todella hermostuneesti koska kaikki tentit olivat vasta kesäkuussa ja sieltä olisi voinut tulla vaikka mitä arvosanoja. Istuin vanhempin kanssa ravintolassa Munkassa kun (olin hetken epäsosiaalinen) ja näin Facebookista että tulokset oli tulleet. Tärisevin käsin sitten kirjauduin sisään ja hyvät arvosanathan sieltä tuli! Ja jotenkin olin niin onnellinen koska tein paljon töitä niiden arvosanojen eteen.


3. Ensirakkaus. Kun poikaystäväni sanoi ensi kertaa rakastavansa minua ja vielä kaiken lisäksi Suomeksi. Aww...


4. Hevostelu hetket. Ne hetket kun minut kuulutettiin esteradalle ja suoritus meni täysin nappiin.Se tunne kun yhteistyö toimii saumattomasti hevosen kanssa ja tunnet kuinka vain liitetelet esteiden yli. Ensimmäinen 120 cm luokan startissa oli juuri tämmöinen tunne. Olo on euforinen vielä pitkään sen jälkeen. Tai kun pääsin starttamaan ekaa kertaa 130 cm radalle. Tai se kun tulit tallille mieli maassa mutta puuhastelu oman pollen kanssa piristi niin paljon, että lähdit kotiin hymyssäsuin.

En löytänyt yhtään kisakuvaa nykyiseltä koneelta, joten tässä hieman casuaalimpi kuva :)
5. Itsensä ylittäminen. Kun kipusin oppaan ja isän kanssa uudenvuodenpäivänä Pöytävuoren huipulle Etelä-Afrikassa. En ole ikinä harrastanut minkäänlaista patikointia tai kiipeilyä, joten 2,5 h nousun jälkeen hirveässä kuumuudessa ja tuulessa,  kun pääsin huipulle oli kyllä niin voittajafiilis.


6. Elämäni koiran saapuminen perheeseen. Urho oli mun urhea Lassie joka oli mun elämäni koira. Paras karvaturri ikinä <3


7. Hetket rakkaimpien ystävien kanssa. Kun ollaan tanssittu Annikan kanssa jouluaattona Kuuban tähtitaivaan alla, kun istut lattialla kaikkien kamojen ympäröimänä yrittäen pakata ja ystävä istuu sängyllä nauraen, tai kun katsot Lontoon pimenevää iltaa Thamesin rannalla parhaimpien ystävien ympäröimänä....Tai kun puolestasi vietät juhannusta yhden rakkaimman kaverin kanssa laiturilla istuen ja juhannusillasta nauttien.8. Se hetki kun tajusit että vieraasta maasta on tullut sinun toinen koti. Kun tajuat että sä olet pärjännyt yksin kaikista kommervenkeistä mitä tämä uusi ja kummallinen maa on heittänyt eteesi, kun tajuat että olet alkanut miettimään sitä toisena kotina. Ja vieläkin teet niin. Britit hiipi salakavalaa sydämeesi kaikkine outoine ja kummallisineen tapoineen.9. Uudet seikkailut. Jokaikinen niistä hetkistä jolloin on päässyt matkustamaan maailmalle ja kokemaan uusia kulttuureja ja tapaamaan erilaisia ihmisiä. Niistä tulen ikuisesti olemaan kiitollinen. Ne kaikki matkat joita olen tehnyt vanhempien kanssa, reissut ystävien kanssa ja seikkailut poikaystävän kanssa. Jokainen niistä reissuista kuuluu mun elämän tähtihetkiin.


10. Ensi vierailu New Yorkiin. Kun vanhemmat veivät minut ensimmäistä kertaa Nykkiin ja rakastuin kaupunkiin päätäpahkaa. Siitä saakka olen unelmoinut että saisin joskus asua ja työskennellä tuossa kaupungissa. Saa nähdä toteutuuko tämä unelma koskaan.


11. Kun 8 kk vaihdon jälkeen palasin kotiin. Se hetki sai tajuamaan, että olen hirmuisen kiitollinen siitä että olen päässyt kokemaan ulkoimalla asumisen ja kuinka luultavasti tulen asumaan tulevaisuudessakin ulkomailla. Mutta se sai myös tajuamaan kuinka äärimmäisen onnekas olen että minulla on maailman ihanin koti maailmassa jonne voi aina palata. Koska kun koneessa kuulutettiin "Tervetuloa Helsinkiin", tiesin että olin vihdoin tullut kotiin.12. Oman alan töiden saaminen. Työpaikkojen saaminen on aina iso juttu, varsinkin muistan kun sain sen ensimmäisen soiton että pääsisin kesätöihin omaa alaa vastaaviin hommiin. Hymyilin kuin idiootti seuraavan viikon. Uusin haaste joka toi minut tänne Brysseliin ei tainnut oikein upota kalloon kuin vasta ensimmäisenä työpäivänä. Tajusin vasta silloin että yksi isoimmista haaveistani töiden suhteen oli nyt toteutunut.


Olen siis ollut onnekas ja saanut kokea vaikka minkälaisia tähtihetkiä elämässäni. Toivottavasti niitä on vielä monta edessä! Olisi mielenkiintoista katsoa miltä tämä lista näyttää 10 vuoden kuluttua.

Minua kiinnostaisi kuulla minkälaisia tähtihetkiä Anna, Jenni, Annika, Liisa ja Jenna on kokenut ja jos jaksatte haasteeseen tarttua!

16 kommenttia:

 1. Hienoja tähtihetkiä sulla! Ja kiitos haasteesta. :) Ja ihan totta. Tää pitäisi säästää ja katsoa kymmenen vuoden kuluttua minkälaisia tähtihetkiä on sitten koettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taytyy tallentaa tama nyt jonnekin arkistoihin ja kurkata sitten vaikka 5-10 vuoden kuluttua uudestaan! Toivon mukaan saa listattua uusia kivoja tahtihetkia :)

   Poista
 2. Ihana postaus, kiva lukea tällasia positiivisia juttuja! Mutta pakko vaan tarttua yhteen asiaan - sä-passiivin käyttö kun kertoo oman elämänsä tähtihetkistä antaa hieman hassun kuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni, naita postauksia oli kiva lukea muiden blogeista joten tata oli myos kiva tehda :) Ja kiitoksia huomautuksesta, taytyy myontaa etta harvemmin kiinnitan (tai osaan edes kiinnittaa) kieliasuun huomioita, taytyy ehka jatkossa tarkkailla naiden kirjoituksen kielimuotoja paremmin :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! :) Teen tämän jahka saan listattua ne 12 parasta hetkeä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyva! Ja ei kuule mitaan kiiretta, mullakin meni hetki kun noita vikoja kohtia keksin :)

   Poista
 4. Ihania vastauksia! Ja näytät kyllä tosi erilaiselta tuossa ekassa kuvassa tummine hiuksines! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun vastaukset ne vasta ihania oli ;) Joo, kauhistuttaa katsella noita vanhoja kuvia, naytan niin oudolta kun on noin tummat hiukset!

   Poista
 5. Ihania tähtihetkiä :) Kiitos haasteesta (ja tähtihetkistä!).

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus! Paljon yhtäläisyyksiä sen kanssa miltä oma samanlainen lista näyttäisi, joten tuli ihan tippa linssiin kun mietti samalla omia vastaavia hetkiä (karvaturrit, onnistumiset ratsailla, vaihdosta paluu, yliopistoon pääsy, valmistuminen, oman alan työt jne.). :)

  -Esteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esteri! Ja aika hauska että löytyi niin paljon yhtäläisyyksiä :) Tätä oli kyllä ihana tehdä, toi hymyn huulille kun mietti kaikkia ihania hetkiä mitä on saanut kokea elämässä tähän mennessä!

   Poista
 7. Aivan upea postaus!
  Tässä tuli minulle useampi uusi juttu sinusta: Esimerkiksi, että olet ratsastanut ja vielä kisannutkin! Minulla oli kaksi omaa hevosta tooodella monta vuotta (asuttiin maalla ja talli oli siis kotona), ja vielä opiskeluajatkin ja sen jälkeen ratsastin enemmän ja vähemmän aktiivisesti, mutta harrastus jäi kaksi vuotta sitten kun silloinen vuokrahevonen muutti pois :/. Hevoskärpänen iskee vieläkin säännöllisesti, katselin jo vähän talleja täällä Berliinissäkin mutta toistaiseksi olen pysynyt poissa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tessa! Enpä minäkään tiennyt että sulla on ollut hevosia :) Se on kyllä ihana harrastus, mulla oli todella oma heppa monta vuotta mutta valitettavasti se jouduttiin lopettamaan 3 vuotta sitten ähkyn vuoksi. Joten sen jälkeen on harrastus valitettavasti jäänyt, mitä pari kertaa nyt kävin Briteissä ratsastamassa. Luulisi että sieltä päin löytyisi vaikka millä mitalla kivoja talleja kun Saksa on oikea hevosmaa :)

   Poista
 8. Ihania kuvia ja mahtavia juttuja! Kiitos paljo haasteesta, tätä on varmasti kiva kirjoittaa! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!