maanantai 20. toukokuuta 2013

Lähiseutumatkailua

Täällä on ollut tänää taas melkoisen ankea keli ja aika hidas maanantai tunnelma muutekin. Väsyttää ihan hirmuisesti, mutta koska kello näyttää todella vasta 18.45 en ehkä ihan vielä kehtaa mennä nukkumaan.

Tänpäiväiset lounaskeskustelut poiki sen, että olen nyt viettänyt hyvän tovin vilkuillen reissumahdollisuuksia. Lyhyiden välimatkojen ja helppojen kulkuyhteyksien takia täällä lähialueella on melkoisen helppo matkustaa. Viikonloppuisin junaliput saa vielä puoleen hintaan! Joten vaikka haluan ehdottomasti tutustua paremmin myös Brysseliin, olisi se myös kiva tutkia muita lähikaupunkeja aina viikonloppuisin.

Kaikki lähti siitä kun mietittiin työkavereiden kanssa että voitaisiin tehdä viikonloppureissu Amsterdamiin. Sinne pääsee edestakaisin edullisesti bussilla (n.30 euroa) ja sinne voisi lähteä juuri perjantaina ja tulla sunnuntaina takaisin. Minulla on kieltämättä jostain syystä vähän negatiivinen kuva Damista, mutta mielelläni tietysti muuttaisin tätä käsitystä. En ole myöskään koskaan siellä vieraillut joten olisi ihan kiva nähdä jotain uutta. Saa nyt nähdä miten onnistutaan reissu järjestää kun meitä on aika monta siinä säheltämässä mukana....


Toinen hieman lähempänä oleva vierailukohde ja samalla ihan must-nähtävyys on Brugge. Tuosta pienestä ja söpöstä kaupungista olen kuullut paljon hyvää ja en malta odottakaan että pääsen tekemään päiväretken sinne ja nauttimaan kaupungin antimista.

Pari muuta vaihtoehtoa päiväretkille on Ghent ja Antwerp. Kyseiset kaupungit ovat myös lähellä Brysseliä ja kuulemma ihan kivoja. Antwerpenin tiedän vain timanttien kotikaupunkina ja Ghentistä en sitten tiedä mitään. Mutta kummastakin olen kuullut kehuja joten täytyy ehdottomasti päästä käymään näissä kaupungeissa!

Ja viimeisinpänä haluaisin tehdä viikonloppuretken minivaltioon eli Luxembourgiin. Luxembourg vaikuttaa ainakin kuvissa aivan ihastuttavalta ja siellä olisi varmaan mahtavaa viettää yksi kesäviikonloppu nähtävyyksistä ja jäätelöstä nauttien.

Tässä onkin aika monta kohdetta ja tiedän kokemuksesta että tämä kesä tulee menemään niin nopeasti! Ensi viikonloppu menee todella Lontoossa ja sen jälkeen ollaankin jo kesäkuun alussa! Mutta kun vähän suunnittelee etukäteen niin toivon mukaan onnistun ainakin osan näistä retkistä toteuttamaan!

Jos kellään siellä ruudun takana on muita ideoita must-nähtävistä kohteista tässä lähialueilla niin saa ilmoittaa mullekin!

Kaikki kuvat Pinterestistä

P.S. Kello on nyt 19.45 - saaks mennä nukkumaan?

8 kommenttia:

 1. Barcelona! ;)
  No ei, mut saa tänne toki tulla. Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta. Kunhat olet juhannuksena paikalla siellä. Onhan sulle onneks 3kk vielä ainakin jäljellä.. vaikka aika meneekin hurjan nopeesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcaan saa kyllä melkoisen edullisia lentoja :)Mutta tottakai olen paikalla juhannuksena, se on isolla kalenterissa merkattuna :D

   Poista
 2. Antwerpenissa kannattaa ehdottomasti käydä! Sielllä on ihana eläinpuisto ja kiva juna-asema, joissa molemmassa olen käynyt ja niitä voin siis erittäin lämpimästi suositella! :)
  Lisäksi siellä on tietenkin niitä maailmankuuluja timantteja ja muita koruja :)
  Varmaan taidemuseoitakin löytyy.
  Mutta, joo Bryssel on ihana kaupunki. :) <3
  Sielläkin on tullu kerran käytyä ja uudestaan haluaisin mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten täytyy ehdottomasti suunnata kohti Antwerpeniä :D Jee, jee, kiva nähdä vähän Belgiaa ympäriinsä!

   Poista
 3. Venetsiaa, Roomaa ja Firenzeä suosittelen myös. :) Ihania kaupunkeja, etenkin Rooma ja Firenze. :) :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin itseasiassa kaikissa kolmessa käynyt ja ne on kyllä kaikki mahtavia paikkoja! Mielelläni menisin myös uudestaan - varsinkin Firenze hurmasi!

   Poista
 4. Luxemburg on aivan ihana! Sinne ehdottomasti ainakin nyt viikonloppureissulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma muistelinkin etta kirjoittelit reissustasi Luxiin ja jo silloin ajattelin etta olisi kiva kayda siella! Joten taytyy varmasti ehdottomasti menna :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!