maanantai 6. lokakuuta 2014

Myrskyinen maanantai

Täällä on kuulkaa tänään ollut sellainenkin keli että oksat pois. Herätyskello sitkeästi pirisi vieressä 6.45 ja vieläkin sitkeämmin kuului ikkunan läpi rummuttava sade. Pieni kurkistus verhojen välistä ja ulkona kohtaava näky oli aika lohduton - hirmuisen harmaa sää, vielä melko pimeää ja vettä tuli kuin sieltä kuuluisasta. Olen onneksi investoinut hyviin sadekamppeisiin nyt tänä syksynä. Kumppareita löytyy kaksin kappalein (toiset on sen verran siistit että niitä voi pitää toimistollakin päivisin) ja kiva sadetakkikin roikkuu eteisessä. Silti onnistuin kastelemaan farkut reisistä läpikotoisin matkalla juna-asemalta töihin. Hieman otti päähän. Onneksi töissä oli helppo päivä koska muuten tällä maanantaille olisi ollut täydelliset ainekset vaikka minkälaiseen katastrofiin. 



Töistä kotiin päästessä oli ihana vaihtaa kuiviin ja lämpimiin vaatteisiin, pistää villasukat jalkaan ja verhot ikkunoiden eteen. Suljettiin sade ulos ja ruvettiin kokkailemaan maanantain lohturuokaa nimittäin punajuuri-chorizo-vuohenjuusto pyttipannua (Safkaa-kirjan tekijöiltä). Tiedättekö kun välillä pitää vaan saada sellaista kunnon lämmintä mättöruokaa? Tämä oli ehdottomasti sellainen päivä. Parit kynttilät vielä päälle ja illallisen jälkeen fiilis olikin jo paljon parempi! 



Istutaan itseasiassa juuri tässä telkkarin ääressä ja katsotaan Long Way Downia. Kyseessä on siis dokkari Ewan McGregorin ja hänen kaverinsa Charlien reissua Skotlannista Kapkaupunkiin moottoripyörillä. Tämä on jo vanhempi sarja mutta nyt vasta herättiin tähän kun bongattiin se Netflixin tarjonnasta. Ihan kiva seurata heidän reissuaan läpi Afrikan, ainut vaan että kyllähän tässä tulee itsellekin kamala matkakuume. Poikaystävä jo herätteli ajatusta jostain moottoripyöräreissusta (ihan kun meillä kummallakaan olisi mitään kokemusta moottoripyörällä ajosta). Mulle riittäisi vaan reissu halki Afrikan jollain muulla kulkuvälineellä....

Allaoleva kuva taas demonstroi kuinka fiiliksissä olin siitä että lokakuussa pystyin vielä pitämään baltsuja (ilman sukkisia) ilman että tuli kylmä. Pienet on mun ilot. Saa nähdä pitäisikö tän päivän jälkeen vaihtaa jo kunnon syyskenkiin vai vielä itsepäisesti mennä tallustelemaan baltsuilla. Kuva siis luonnollisesti viime viikolta kun aurinko vielä paistoi. 



Muuten täällä mennään positiivisin fiiliksin, viikonloppu vietettiin Newcastlessa ja siitä kirjoittelenkin kohta puoleen omaa postausta. Tämä viikko on aika lyhyt, lähden nimittäin Suomessa käymään loppuviikosta. Tai oikeastaan koukkaan Suomen kautta ja perjantai-lauantai tulee vietettyä Pietarissa, lähden nimittäin iskän kanssa katsomaan Jokereiden matsia sinne. Tosi jännää, odotan kyllä super innolla!

Kiva viikko siis tiedossa! 


2 kommenttia:

  1. Mun on kans pitänyt joku päivä kattella sitä sarjaa, näkyykö Emiliaa Sudanin lautalla? :) Voit laittaa mulle teidän maanantai-mätön ohjeen, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin kyllä tarkkaan tiirailla mutta ei näkynyt Emiliaa ;) ja laitan reseptin tulee kuvana sulle!

      Poista

Kiva kun kommentoit!