keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kapkaupunki muistelua

Etsin eilen koneelta viime jouluisia kuvia niitä kuitenkaan löytämättä. Sen sijaan eksyin vahingossa parin vuoden takaisiin kuviin Etelä-Afrikan reissusta. Huomaan että joulu ja loma alkaa lähestymään kun niin kaihoisasti katselen kuvia tuolta edelliseltä Afrikan mantereen matkalta. Ei muuten auta yhtään asiaa että olen lähiaikoina lukenut niin monesta muustakin blogista Etelä-Afrikasta!

Kuitenkin, Etelä-Afrikassa vietin joulun ja uuden vuoden vuonna 2012 ja Kapkaupungissa melkeinpä viikon verran tuosta ajasta. Täytyy sanoa että rakastuin silloin jo Etelä-Afrikkaan vaikka tietysti näin vaan murto-osan maasta - sehän vaan tarkoittaa että sinne pitää lähteä uudestaan!

Kapkaupunki oli aivan ihana ja ihmiset todella ystävällisiä. Siellä oli jotenkin sellaista leppoisan rennon tuntuista elämänmenoa. Sopisi minullekin...Viikko meni aika nopeasti kaupungissa, yhtenä päivänä tuli käytyä Robben Islandilla, yhtenä kierreltyä ympäri kaupunkia kunnolla ja sit vähän rentoutumalla ja auringosta nauttien.

Uudenvuodenpäivänä (ja samalla vikana kokonaisena päivänä Kapkaupungissa) päätin kiipeä oppaan kanssa Pöytävuorelle. Gondolihissit eivät olleet koko viikon ajan toiminut joka liiallisen tuulen tai sumun vuoksi ja viimeisenä mahdollisena päivänä myös tuuli niin kovaa ettei ollut mitään saumaa ottaa hissiä ylös. Minä olin kuitenkin päättänyt että ylös on pakko päästä joten sinnehän sit kivuttiin. Ja tuntui muuten kyllä siltä että tuli ihan voitettua itsensä! Kolme tuntia siinä taisi mennä ennenkuin olin ylhäällä, vaikka polku olikin ihan hyvässä kunnossa. Mitä ylemmäksi kuitenkin päästiin niin hengitys meni hankalammaksi ja loppumatkan kuljin aika hitaasti. Näkymät ylhäältä oli kuitenkin ihan mielettömät - niitä ei tule hetkeen unohdettua!

Kapkaupungin satama-alue on todella kaunista ja varsinkin iltaisin siellä kävi kova kuhina päällä. Sieltä löytyi monia kivoja ravintoloita joissa pystyi nauttimaan sitä kuuluisaa ja hyvää etelä-afrikkalaista viiniä! Ja hauskinta oli että siellä laitureilla näkyi köllimässä merileijonia (vai onkohan ne hylkeitä kumminkin...) ja paistattelemassa päivää - niiden elämä näytti aika leppoisalta!Ja iltaisin alue oli vielä upeamman näköinen kun kaikki valot syttyivät! Ja en pääse siitä yli enkä ympäri, että kyllä toi joulukuusi näytti vähän hassulta omaan silmääni noissa lämpotiloissa vaikka samalla tavalla sielläkin joulua vietetään!

Kapkaupunkiin ja ylipäätänsä Etelä-Afrikkaan lähtisin mikä päivä tahansa uudestaan. Meidän reissusuunnitelmaan kuului mm. Garden Route ja käytiin myös Kapkaupungin lähistöllä olevilla viinitiloilla. Jotenkin tämä reissu tarjosi juuri kaikkea mitä ylipäätänsä onnistuneelta matkalta voi odottaa! Tästä on hyvä lähteä fiilistelemään tulevaa joulun reissua Tansaniaan.2 kommenttia:

  1. Voi ihana kun Etelä-Afrikasta on ollut niin paljon juttua monessa paikkkaa! Alkaa tosissaan vaikuttaa hyvältä matkakohteelta! Tansania kuulostaa aivan mahtavalta sekin, innolla odotan juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etelä-Afrikka on kyllä ihan täydellinen matkakohde mun mielestä - lämpimästi suosittelisin sitä :) Tansaniaa odotan kyllä niin innolla tällä hetkellä!

      Poista

Kiva kun kommentoit!