tiistai 16. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 reissut

Perinteiseen tapaan ajattelin taas listata vähän fiiliksiä ja yhteenvetoa kuluneen vuoden reissuista. Vuosi 2013 oli hyvin reissurikas, johon omalta osaltaan vaikutti se fakta että ehdin vuoden aikana asua kolmessa eri maassa, mukaanlukien Belgian jossa en ollut koskaan ennen käynyt. Sen takiakin tuntuu jotenkin etten tänä vuonna reissannut yhtä paljon vaikka samalla kun katson allaolevaa listaa, niin onhan siinä aika monta kohdetta...

Islamabad, Pakistan
Maaliskuu 2014

Maaliskuussa matkustin Islamabadiin, Pakistaniin juhlimaan hyvän ystäväni häitä. Reissussa olin kaikenkaikkiaan viikon ja häät luonnollisesti paikalliseen tapaan kesti saman verran. Jännitin hieman alkuun tulevaa matkaa, Pakistanista kun harvoin kuuluu hyviä uutisia (ottaen taas huomioon tämän päivän hirveät uutiset) mutta kaikki meni loistavasti ja ihmisten sydämellinen ystävällisyys yllätti. Olen todella onnellinen että pääsin osallistumaan ystäväni häihin, tältä matkalta saavuin kotiin todella monta muistoa ja kokemusta rikkaamapana.



Cornwall, UK
Huhtikuu 2014

Pääsiäinen vietettiin Cornwallissa jossa olin pidemmän aikaa sitten halunnut käydä. Cornwall hurmasi minut täysin ja meillä oli aivan ihanat neljä päivää tuolla kauniilla alueella. Siellä oli ihanan leppoisa fiilis ja paljon nähtävää/koettavaa jonka vuoksi voisinkin helposti lähteä sinne uudestaan ja olen itseasiassa paikkaa suositellut monelle muullekin. Sieltä myös mielelläni ostaisin pienen kesämökin itselleni!



Yorkshire, UK
Toukokuu 2014

Toukokuussa ajettiin Yorkshireen viettämään viikonloppua poikaystävän perheen kanssa. Oltiin vuokrattu mökki keskeltä ei mitään (joka osottautui todella söpöksi!) ja tarkoituksena oli pääasiallisesti rentoutua ja viettää aikaa heidän kanssaan. Ehdittiin tietysti kierrellä lähialueita ja käydä myös poikaystävän siskon kanssa ratsastamassa mutta pääsiallisesti kelit olivat valitettavan kurjat. Yorkshire ei myöskään täysin hurmannut minua ensi näkemältä, jotain jäi mielestäni puuttumaan.



Kesäloma kotona Suomessa
Heinä-elokuu 2014

En ikinä laske matkoja kotiin niinkään "reissuiksi" koska nehän on vierailuja kotikotiin. Kuitenkin kolmen viikon kesälomani Suomessa oli niin mahtava, että tuntui hassulta olla mainitsematta sitä. Siihen kesälomaan tiivistyi kaikki mitä hyvältä lomalta haluan: perhe, Suomen kesä, kaverit, upea keli, kesäjuhlia ja unohtamattomia iltoja. Kesäloma oli niin ihana että tuntui pahalta lähteä takaisin kotiin Britteihin - Suomen kesän voittanutta ei ole!



Pietari, Venäjä
Lokakuu 2014

Lokakuussa tehtiin iskän kanssa "pelireissu" Pietariin, eli lähdettiin katsomaan kun Jokerit kohtasivat SKA Pietarin. Pietarissa oltiin käyty ennenkin mutta tällä kertaa kokemus oli tietysti vähän erilainen. Oli ihan mahtavaa päästä kokemaan jääkiekko matsi Pietarin Jääpalatsissa ja täytyy sanoa että se oli todella positiivinen kokemus. Fiilis oli ihan huippu ja fanit niin ystävällisiä toisilleen. Ihan mahtava reissu siis! Pietari myös jaksaa aina hurmata, minä kyllä tykkään. Vielä kun sinne ei tarvitsisi viisumeja niin olisi hieman helpompi matkustaa.



Cambridge, UK
Lokakuu 2014

Cambridgessä käytiin poikaystävän kanssa juhlistamassa vuosipäiväämme. Rakastuin tähän pieneen mutta hurmaavaan yliopistokaupunkiin ihan täysillä ja voi että meillä oli kiva viikonloppu - juuri täydellinen vuosipäivän viettoon. Me käytiin veneilemässä, nautittiin hyvästä vuosipäiväillallisesta, käveltiin ympäriinsä kampusta ja kuviteltiin itsemme taas opiskelijoina. Mielessäni muutin jo kimpsut ja kampsut Cambridgeen mutta todellisuudessa me ollaan vieläkin Derbyssä...



Baku, Azerbaidzan
Marraskuu 2014

Baku oli itseasiassa työmatka mutta ehdin onneksi näkemään hieman kaupunkiakin joten päätin sen tähän listaan lisätä. Baku oli kaikenkaikkiaan positiivinen yllätys, tosin samalla takaraivoon jäi ajatus siitä että minkäkohänlaista meininkiä muuaalla Azerbaidzanissa on. Kaupunki oli todella siisti ja turvallinen ja kaikenkaikkiaan aika mielenkiintoinen matkakohde. Mielelläni lähtisin sinne uudestaan ja tutustuisin maahan vähän paremmin, nyt kun tämä tutustuminen jäi melkoisen pintapuoliseksi.



Tansania
Joulu-tammikuu 2014-2015

Tämä reissuhan on vielä edessä - jippii!

Flick, Creative Commons


Näiden lisäksi reissailin töiden puolesta Berliiniin ja Belfastiin, pari kertaa kotiin Suomeen ja sen lisäksi tein pienempia mikromatkoja Brittien puolella esim. Lontooseen. Peak Districtiä koluttiin myös poikaystävän kanssa ahkeraan. Kaikenkaikkiaan tästä matkailuvuodesta jäi mieleen erityisesti nämä ns. kotimaan reissut. On ollut todella kiva tutustua Britteihin ahkerammin ja täytyy myöntää että nuo reissut ovat avartaneet myös omaa näkemystäni tästä maasta - Britanniassa on monia todella kauniita paikkoja jonne suosittelisin ehdottomasti reissaamaan! Kaikista näistä reissuista löytyy juttua kun selaa noita sivupalkin tunnisteita, mikäli joku haluaa lukea lisää!

Entäs sitten ensi vuoden reissut? No siinäpä hyvä kysymys, eipä niitä olla ehditty ollenkaan suunnittelemaan. Luulenpa että vuotta 2015 tulee dominoimaan tiukka säästökuri, haluttaisiin nimittäin vuoden lopussa lähteä ainakin kolmeksi viikoksi Uuteen-Seelantiin jossa poikaystävän veli asuu tällä hetkellä. Tässä olisi nyt niin hyvä tilaisuus lähteä sinne ettei sitä voi jättää käyttämättä! Muuten onkin sitten suunnitelmat vielä auki....

Minkälainen matkavuosi teillä oli? Onko ensi vuoden reissut jo suunniteltu?

16 kommenttia:

  1. Voihan snif snif ja nyyh ei mulla vaan oo tuollasia mahiksia säälittävien lomien vuoksi! Oonkin päättänyt, että jos työpaikka vaihtuu niin pidän kyllä niiden välissä vähän omaa lomaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kieltämättä ärsyttävää kun on lyhyet lomat ja olen ymmärtänyt että Jenkeissä ei niitä lomia paljon jaella? Sun pitää ehdottomasti pitää vähän pidempi loma välissä jos päätät vaihtaa työpaikkaa ja lähteä sit silloin reissuun!

      Poista
  2. Just tein oman listan blogiin :) kaukomaita ei tullut tänä vuonna koluttua, Eurooppaa vain, mutta ensi vuonna sitten :) ihanaa Tansanian reissua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävinkin heti tsekkailemassa sun listaa, sullahan on ollut kanssa loistava matkustusvuosi! Ja kiitoksia, olen jo ihan lomatunnelmissa :)

      Poista
  3. Tuonne Bakuun on kyllä pakko päästä ensi vuonna. Briteissäkin riittää nähtävää, aika hyvin ootkin reissaillut siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baku oli kyllä tosi mielenkiintoinen paikka ja ei ehkä niin perusturistikohde vaikka he turismiin yrittävätkin satsata enenemässä määrin! Ensi vuonna täytyy kyllä koluta lisääkin Brittikohteita, en ole esim koskaan käynyt Walesissa, sinne on pakko päästä!

      Poista
  4. Cornwall ja Baku kuulostaa kyllä paikoilta, jonne itsekin kovasti haluaisin käymään :) Paljonhan olet ehtinyt matkailla tämän vuoden aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cornwallia suosittelisin kyllä ehdottomasti reissukohteeksi, se oli aivan ihana paikka ja juuri täydellinen lomakohde! Ja joo, kyllähän tässä on ehtinyt tehdä aika paljon mutta ulkomaanreissuja olisi voinut olla enemmän ;) Mutta se nyt taitaa olla mun standardi toive vuodesta toiseen :D

      Poista
  5. Viime vuonna minä matkustin ainakin pitemmän kaavan kautta Brasiliassa ja minikäännös Argentinassa, sitten sahasin Suomen ja Skotlannin väliä. Ensi vuonna reissut Köpikseen ja Peruun! Erityisesti Perun matkaa odotan innolla, kuten odottaa saattaa :) Ensi kesänä haluttaisiin poikakaverin kanssa tehdä road trip Jenkeissä. Muita reissuja ei olekaan vielä suunniteltu, todennäköisesti pieniä reissuja Euroopassa tai sitten sahaan taas Suomessa... Asun siis Edinburghissa tällä hetkellä.
    Mielenkiinnolla luen sun matkajuttuja ainakin :) Uuden-Seelannin reissu kuulostaa mahtavalta, mä aina sanon että silloin pitää mennä kun on mahdollisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, Brasilia ja Argentiina! Ja Peru ensi vuonna! Ihanaa! Mua harmittaa kun en ole vieläkään päässyt tallustelemaan kertaakaan Etelä-Amerikkaan! Kivoja suunnitelmia teillä ensi vuodeksi, se on aina kiva kun on jotain reissuja joita odottaa!

      Ja joo, kyllä me kaikkemme tehdään että Uuteen-Seelantiin päästäisiin nyt kun siellä vielä asuu tuttujakin!

      Poista
  6. No onhan sulla ollut reissujen täytteinen vuosi. Mun reissut kohdistui lähinnä Suomeen ja sitten muuton jälkeen ei minnekään :P oon koko ajan miettinyt, että vitsit kun ei päästä tänä vuonna Argentiinaan, mutta oltiinhan me siellä toisaalta koko tammikuu. Toivottavasti ens vuonna uudestaan! Noi teidän U-S -suunnitelmat sai mut nyt miettimään uudestaan meidän juhlat vol. 2 aikataulua.. haha. Nähdään pian, ihanaa kotimatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se on helppo unohtaa mitä tapahtui viime tammikuussa kun se tuntuu jo niin kaukaiselta :)

      Poista
  7. Sun blogista onkin ollut ihana lukea näitä brittimatkailujuttuja, kun niitä tulee harvemmin muualla nähtyä ja itse en ole esim Englantia tutkinut juuri lainkaan. Ja voi, Tansania kuulostaa mahtavalta, oikein ihanaa reissua!! Uusi-Seelanti olisi kyllä varmasti säästökuurin arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että nuo brittimatkailujutut kiinnostaa - niitä tulee varmasti lisää tänä vuonna :) ja joo, Uusi-Seelanti olisi kyllä varmasti jokaisen pennin arvoinen, saa nyt nähdä miten sitten käy :)

      Poista
  8. Kivan kuuloisia reissuja ja mahtavaa Tansanian-reissua! :) Noi pidemmät reissut (kuten teidän Uusi-Seelanti-suunnitelma) on aina sellaisia, jotka syö mahdollisuuksia lähteä pienemmille reissuille, mutta onneksi se lopulta palkitsee. Meillä meni tämän vuoden alkupuoli Kreikassa vietettyyn kuukauteen säästäen ja loppuvuosi taas Teneriffalle vietettävään alkuvuoteen säästäen. Tenskun jälkeisestä ajasta ja reissuista ei sitten olekaan mitään tietoa, mutta eipä se oikeastaan haittaa. Valmistuin juuri ja irtisanouduin vakkarityöstänikin, joten mikään ei nyt varsinaisesti sido Suomessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, onnea valmistumisesta! Ja varmasti aika kiva fiilis kun ei ole sidottu mihinkään, voit lähteä juuri sinne minne haluat :) pitkät reissut on kyllä yleensä aina sen ahkeran säästämisen arvoisia eli nyt pitää pistää vaan kukkaronnyörit tiukille :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!