perjantai 9. tammikuuta 2015

Hakuna Matata ja hyvää uutta vuotta!

Meininki on täällä päässä vielä aika Hakuna Matata, eli pääkoppa on vielä melkoisen lomafiiliksissä ja maailmassa ei ole huolen häivää. Palattiin eilen iltapäivällä kotiin Derbyyn sellaisen kevyen vuorokauden matkustamisen jälkeen. Minä olin yllättävän pirteä kunnes gourmet pizza illallisen jälkeen simahdin kuin saunalyhty sohvalle siinä kahdeksan aikaa illalla. 11 h yöunet tekivät kyllä terää, vaikka yölento Dar Es Salaamista Amsterdamiin meni aika kivuttomasti niin harvoin niillä yölennoilla kuitenkaan saa samoja unia kuin omassa sängyssä. Onneksi menen vasta maanantaina takaisin töihin joten saadaan ottaa vielä rennosti kolme päivää ja organisoitua takaisin tähän arkeen. 

Reissumme Tansaniaan oli niin mahtava ettei oikein sanat riitä kuvailemaan ja luulen että sitä täytyykin hetki tässä vielä sulatella. Konkreettisia muistoja matkasta on monta, puhumattakaan niistä muistoista jotka jäävät mieleen ikuisiksi ajoiksi. Sainkin eilen kaikki kuvat ladattua koneella ja kolmesta kamerasta löytyikin yhteensä melkein 3000 kuvaa kahden viikon reissuilta. Päätettiin myös että valitaan niistä parhaat ja tilataan ne heti paperikuvina vielä tämän viikonlopun aikana, löydettiin nimittäin reissulta niille jo aivan ihana albumi. Liian harvoin kuvat jää nykyaikana vaan tietokoneen kovalevyn syövereihin - minä ainakin tunnustan vielä rakkauteni ihan perinteisiin valokuva-albumeihin, mutta tuntuu että niitä paperikopioita ei saa ikinä aikaiseksi tilattua. 

Muistan kun palasin Etelä-Afrikan reissultamme pari vuotta sitten ja fiilis oli sama - tuntuu että Afrikka kosketti jotenkin todella syvältä. Vaikka Afrikka on todella iso maanosa ja sieltä löytyy niin erilaisia maita ja kulttuureja että minkäänlainen "yleistys" on aivan mahdotonta, niin silti tiedän että sitä on päästävä pian tutkimaan uudestaan. Tansania ja sen ihmiset, kulttuuri, luonto ja elämänmeno tekivät lähtemättömän vaikutuksen niin minuun kun koko muuhun perheeseen. Ihan mieletön  matka. Päässä pyörivät jo seuraavat reissuideat - haluaisin ehdottomasti lähteä seuraavaksi tutkimaan esimerkiksi Ruandaa, Ugandaa tai Botswanaa. 

Lennettiin muuten KLM:llä Tansaniaan ja täytyy antaa kaikki pisteet heille kotiin. En ole heitä ennen käyttänyt noihin pidempiin lentoihin mutta nämä molemmat lennot olivat todella positiivinen yllätys. Voin suoraan myöntää että olen aika nirsoilija mitä tulee lentokoneiden ruokiin mutta KLM:n ruuat olivat todella maittavia, varsinkin Kilimanjarolle päin mentäessä. Palvelu oli ystävällistä, viihdetarjonta hyvää ja kaikenkaikkiaan tulen varmasti jatkossa käyttämään KLM näillä pidemmillä lennoilla jos vain on mahdollista. 

Sunrise over Ngorongoro Crater (c) kuva poikaystävän ottama


Tässä postauksessa ei tunnu olevan päätä eikä häntää mutta halusin vain tulla kirjoittelemaan että elossa ollaan ja nyt alkaa blogikin taas aktivoitumaan, ainakin intoa taas kirjoittelulle riittää vaikka millä mitoin! 

10 kommenttia:

 1. Jee, kiva. Kävin koko eilisillan klikkailemassa, että tuleeko päivitys. Helpompi olisi tietysti ollut vaan whatsappailla :P Mutta siis, reissukertomuksia odotellessa..

  Me muuten lennettään viime tammikuussa BCN-AMS-BAIRES KLM:llä ja tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ihana :) KLM oli kyllä kaikenkaikkiaan todella positiivinen yllätys, nykyään kun näistä lentoyhtiöistä ei oikein tiedä enää, kaikenlaista löytyy....

   Poista
 2. Mä niiiiin odotan tulevia postauksia teidän reissusta! :) Afrikassa on kyllä sitä jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikka on kyllä ihana <3 mä en yhtään tiedä miten alan edes käsittelee kuvia postauksiksi kun niitä on niin paljon mutta enköhän jotain keksi :)

   Poista
 3. Innolla jään myös odottelemaan kuvia ja tarinoita Afrikasta :) Itellä vielä se maanosa tutustumatta (Egyptiä ja Tunisiaa ei lasketa mun listalla tarpeeksi afrikkalaisiksi ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) täytyykin tässä ruveta ihmettelmään näitä tuhansia kuvia ja miettiä miten ne saisi jäsenneltyä postauksiksi!

   Poista
 4. Jos päädyt Rwandaan tai Ugandaan mä voin antaa vinkkejä mitä tehdä :) Hienoja kuvia sulla ollut IG:ssä Tansanian reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska juttu, koska muistelinkin että eks sä asunut jossain vaiheessa Ugandassa (?). Sinne (tai Ruandaan) olisi kyllä ihan mieletön päästä, täytyy ruveta jo säästämään uutta reissua varten :)

   Poista
  2. Asuin Ugandassa yhden kesän, ja kävin Ruandassa sellaisella viikon matkalla. Jos päädyt kumpaankaan maahan, niin vuoristogorillojen näkeminen on MUST! Yks elämäni parhaita matkakokemuksia (näin niitä vielä kahteen kertaankin :).

   Poista
  3. Joo, siis jos Ugandassa pääsisin käymään niin vuoristogorillat olisi kyllä ihan must (ja olisi kyllä yksi pääsyistä lähteä sinne reissuun). Voin helposti uskoa että oli yksi parhaista matkakokemuksista!

   Poista

Kiva kun kommentoit!