tiistai 27. tammikuuta 2015

Eläinkohtaamisia Tansaniassa

Tansaniassa ollessamme vietimme aikaa niin Ngorongoron konservaatioalueella kuin myös Lake Manyaran kansallispuistossa (voisin lämpimästi suositella vierailua molemmissa). Näiden päivien aikana koimme aivan upeita eläinkohtaamisia - niin niistä isoista ja mahtipontisista eläimista (norsut, kirahvit, puhvelit etc) ihan pikkuruisiin söpöläisiin (apinat, villisiat ja mangustit) asti. Olimme myös mielettömän onnekkaita koska suoraan sanoen meillä kävi ihan mieletön tuuri, kyseessä kun ei kuitenkaan ole eläintarha vaan (täysin aidaton) luonnonpuisto jossa eläimet saavat liikkua vapaasti, joten välillä saattaa mennä kauankin ennenkuin bongaa jotain eläimiä. Sen huomioon ottaen näimme ihan kaikki eläimet mitkä halusimmekin nähdä. Ja tietysti ne ison viisikonkin tyypit (norsu, puhveli, leijona, leopardi ja sarvikuono).

Kuten matkan aikana totesimme, en tiedä mitään parempaa kuin nähdä upeita ja onnellisia eläimiä luonnollisessa elinympäristössään - vapaana ja onnellisina. Nämä näyt tulen muistamaan koko loppuelämäni ajan. Näistä eläinkohtaamista on vaikea valita lempparia enkä ajatellut niin tehdäkään, mutta voin myöntää että taisin menettää sydämeni tuolle aivan suloiselle seepran varsalle joka koikkelehti ympäriinsä äitinsä jalanjäljissä. Kirahvit taas nauratti koska ne selväti leikki piilosta meidän kanssa, yrittäen kaivautua puskiin sisälle ja sieltä ne kuikuili meitä.

Allaolevan kuvan mukaisesti seeprat vahtivat ( in Zebra style) ympäristöään. Eli aina kun näimme seepra lauman ne todella seisovat kuvan mukaisesti  turvat vastakkaisiin suuntiin jotta ne pystyvät tarkkailemaan ympäristöään joka puolelta. Se oli todella hauskan näköistä kun nähtiin iso lauma seeproja ja jokatoinen tyyppi oli aina väärinpäin kaveriin nähden. Fiksuja kavereita tosin, näin vaara havaitiin aikaisemmin ja tyypit pystyy pakenemaan nopeammin.Kaikki valokuvat ovat jälleen poikaystävän taltioimia. Kiitos siis hänelle aivan upeista kuvista. 

16 kommenttia:

 1. Voi härregyyd tuota seepravauvaa! <3 Ja kaikkia muitakin. Teillä on ollut kyllä upeat safarit, kun olette nähneet kaikki isot eläimet. Krugerin safari sai mut kyllä hullaantumaan safareihin ja Tansaniaan olisi mukava suunnata seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö!!! Siis tuon seepravauvan toimia jäätiin tuijottelemaan aika pitkäksi aikaa, se oli vaan niin älyttömän suloinen! Kuten olet saattanut jo lukea rivien välistä, voisin ehdottomasti suositella Tansaniaa ja safaria siellä - ihan mielettömän ihania paikkoja ja eläimiä nähtiin!

   Poista
 2. Seepra- ja leijonavauvat, aawww! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupla awww :) Ne oli kyllä niin ihania, olisi tehnyt mieli vaan kaapata tuo seepravauva mukaan kainolaan (leijona vauva näytti siltä että se olisi ehkä pistänyt enemmän hanttiin....) :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. En mäkään :D Eläimet ja eläinvauvat on kyllä vaan niin söpöjä!

   Poista
 4. On kyllä niin ihania nämä, en kyllästy katsomaan. Mitä se ensimmäisen kuvan seepra riehui maassa? :) ja toi apinalauma keskellä tietä on kyllä huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta kyllä, mäkin katselen vielä kuvia harva se ilta albumista, varsinkin eläinvauvat oli niin ihania :) Ja hei, se seeprahan piehtaroi mudassa - viilentää mukavasti ja tarjoaa kivan muta suojakerrosen ;)

   Poista
 5. Uaah, niin kade! Niin upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, nää miehen ottamat kuvat on kyllä ihan loistavia, haluun jo takaisin vaan Tansaniaan :)

   Poista
 6. Ihan mahtavia kuvia! Kuinka hienoa että saitte nähdä niin paljon eläimiä joilla me täällä leikitään päivittäin vaan muovieläinten muodossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eveliina! Ja haha, safarit oli kyllä aivan mahtava kokemus :)

   Poista
 7. Voi ei miten sööttejä kuvia! Varsinkin tuo pikku heepra vaavi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seepra vauva oli ihana <3 sen oli pakko olla vielä tosi nuori kun sen toikkarointi oli aika haparoivaa....

   Poista
 8. Ahh. *Huokailee ihastuneena* Mä oon säästänyt näitä sun Tanzania postauksia siihen, että mulla olis oikeasti aikaa istua ja lukea ja ihastella ja voila, vihdoinkin tässä kiireisessä arjessa on tullut se hetki! Ihan oikeasti olen monena päivänä koittanut muistuttaa, et hei tänään illalla pitää lukea Lauran blogia kun siellä on kuitenkin kaikkea ihanaa! Ja olihan täällä :) Meen nyt väärässä järjestyksessä näitä taaksepäin, mutta jospa se ei haittais :) Toi zeebravauva on niiin söpö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut hei ihanaa että ehdit nyt tulla lukemaan stooreja! Mulla on ollut vähän hankaluuksia näiden Tansania postausten suhteen kun tuntuu että loman aikana tapahtui niin paljon ja en oikein edes tiedä että mistä kirjoittaa :D Joten olen sit kirjoitellut enemmän vaan tälläisiä koontipostauksia!

   Poista

Kiva kun kommentoit!