sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Ensimmäinen adventtiMeillä on ollut miehen kanssa tapana aina koristella koti joulukuntoon ensimmäisenä adventtina näiden kolmen vuoden ajan kun ollaan asuttu yhdessä. Tänä vuonna se oli entistä erityisempi adventti, sillä saadaan ensimmäistä kertaa viettää joulunalusaika ihan omassa kodissa. Vaikka ollaan molemmat menossa itse jouluksi omiin kotikoteihimme, niin se on ihan välttämätöntä koristella myös meidän oma koti, sillä sitä kunnon joulufiilikseen pääsee! Itseasiassa tämä joulunalus aika taitaa olla oma lempparini - joululaulut-ja koristeet saa laittaa esille ja ylipäätänsä vaan fiilistellä jouluntunnelmaa. Yleensä ollaan myös vietetty "omaa" joulua viikkoa ennen kun lähdetään omiin kotikoteihimme, ja silloin on tärkeätä että myös omana kotona löytyy joulufiilis. Laitettiin jo kuusikin esille koska se tuntuu olevan täällä tapana, kaupungilla oli niin paljon perheitä hakemassa omaa kuustansa jo kotiin!

Meidän oli tarkoitus lähteä tänään katsomaan jouluvalojen sytyttämistä keskustaan mutta valitettavasti kaupunki joutui peruuttamaan tapahtuman kun ulkona on aivan järkyttävä tuuli ja sade. Harmi sinänsä, mutta käytiin pienissä joulumyyjäisissä tuossa lähellä sijaitsevassa kartanossa ja se auttoi vähän siihen joulutunnelman hakemiseen. Sen lisäksi ollaan nautiskeltu glögiä ja mince pies samalla kun koristeltiin kotia. Ja kuunneltu tietysti niitä joululauluja. Koska ensimmäisenä adventtina tämä kaikki on jo sallittua meidän huushollissa! Ja en ole varmasti ainut joka tätä joulua nyt jo fiilistelee. Löydettiin myös markkinoilta pari todella kivaa joululahjaa, joten nyt ei tarvitse enää esim huolehtia äidin joululahjasta :)


Askartelin myös Pinterestin inspiroimana oman adventtikynttelikön vanhoista säilöpurkeista (mitä nämä on suomeksi? Tinapurkkeja? Siis niistä mistä tulee soppia sun muuta..). Tästä tuli mun mielestä todella kiva! Ja vaikka meikäläiseltä ei löydy minkäänlaisia ruotsalaisia juuria tai mitään muutakaan, niin numerot askartelin dymolla ruotsiksi koska ne oli lyhyimmät kirjoitetut numerot näistä kolmesta mahdollisesta kielestä!Nyt meillä on kuitenkin joulu! Tai noh, ainakin meidän alakerrassa on joulu, yläkertaan ei koristeet riittänyt ja siellä on muutenkin kaaos meneillään erään putki insidentin jäljiltä! Mutta voi vitsit rakastan tätä vuodenaikaa, olen niin jouluihminen kun vaan voi olla. Ja ei tämä joulufiilistely tähän lopu, ensi viikonloppuna lähdetään nimittäin päiväreissulle Dubliniin fiilistelemään joulua ja sunnuntaina onkin sitten joulumarkkinat täällä meidän omassa kylässä! Varoituksen sana siis lienee paikallaan, täältä blogista tuskin löytyy kamalan vaihtelevia juttuja näin joulunaikaan!


8 kommenttia:

 1. Kehuin sun tekemia adventtikynttiloita jo Instan puolella, mutta voi vitsit ne on kivat! Oon ollut purkkihullu siita asti kun muistan, joten kaikki niihin liittyva vetoaa. Jos vain jostain saan purkkeja, niin varkaan kylla tuollaiset, koska ne on kaiken lisaksi tukevat. Muuten pelkaan laittaa pitkia kynttiloita. Meinasin jo kerran kysya lahiravintolasta sellaisia jattimaisia tukkusailyketolkkeja parvekekasveille, mutta ei mun annettu :P Mun mielesta on vaan hyva, jos muuten roskiin meneville asioille loytyy kayttoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, munkin mielestä niistä tuli tosi kivat! Pinterest on kyllä loistava paikka tuollaisille DIY-ideoille!

   Haha, purkkihullu :D Ja hei, sun olisi pitänyt ehdottomasti vaan käydä hakemassa tölkit lähiravintolasta ;) Tai ehkä sun täytyy nyt vaan alkaa syömään kaikenlaista tölkkiruokaa....

   Poista
 2. Säilyketölkki? Ehkä.

  Ihanan näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilyketölkki kuulostaa kyllä ihan oikealta mun korviin :D

   Ja kiitos, rakastan joulukoristeita!

   Poista
 3. No kyllä on teilläkin kaunista ja jouluista! Ihanaa joulunodotusta. :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!