maanantai 28. joulukuuta 2015

Thank you 2015, hello 2016!Siinä missä olen joka vuosi kerranut vuoden reissut yhteen, olen myös tehnyt hieman yleisemmän vuosikoosteen - niitä on sitten aina hauska katsella taaksepäin ja muistella mitä on tullut tehtyä. Tänä vuonna yritin etsiä hieman parempia kysymyksiä, ja nehän löytyi täältä! Valkkasin listasta 10 eri kysymystä joiden avulla muistelin vuotta 2015. Kuvituksena toimii Instagram otoksia, se kun on nykyään kanava jonne jaan kuvia kaikista aktiivisimmin ja vähän kaikenlaisista tilanteista!

1. What one event, big or small, are you going to tell your grandchildren about?

Kertoisin ehdottomasti lapsenlapsille että vuonna 2015 me ostimme ensimmäisen yhteisen asuntomme. Ensimmäisen yhteisen kodin. Vaikka olimme tätä ennen jo asuneet yhdessä, on se kuitenkin erilaista asua vuokra-asunnossa. Asunto joka ostettiin on heti ensi hetkestä lähtien tuntunut kodilta ja paikalta missä on hyvä asua. 

2. What or who had the biggest positive impact on your life this year?


Vaikka toistan itseäni niin meidän muutto uuteen kaupunkiin heinäkuussa muutti elämääni ihan hurjasti. Nyt kun katson taaksepäin elämääni esimerkiksi marraskuulle 2014, tajuan kuinka tyytymätön olin omaan elämäntilanteeseeni. Suurin syy siihen oli se, etten ikinä tykännyt Derbystä kaupunkina enkä viihtynyt siellä ollenkaan. Ja se kyllä vaikutti hurjasti elämään. Sen jälkeen kun muutimme Lichfieldiin olen ollut paljon tyytyväisempi ja suoraan sanottuna onnellisempi. Jopa niin paljon, että ihan työkaveritkin ovat kommentoineet tätä muutosta. Joten ehdottomasti asuinkaupungin muutoksella oli suurin vaikutus elämääni tänä vuonna.
3. Was there anything you did for the very first time in your life this year?

No kyllä! Mehän nimittäin menimme ja ostimme asunnon. Molemmille ihka ensimmäisen sellaisen. Koko prosessi kesti kokonaiset 4 kuukautta siitä hetkestä kun tarjouksemme hyväksyttiin, siihen kun vihdoin saimme avaimet käteen. Stressi oli aikamoinen ja samoin verenpaine tasot tuon neljän kuukauden aikana, ei ollut yksi eikä kaksi kertaa kun raivosin miehelle puhelimeen uuusista byrokraattisista kiemuiroista joiden läpi meidän piti hypätä. Se oli kaikki kuitenkin sen arvoista kun heinäkuun lopulla vihdoin muutettiin ihkaomaan asuntoomme. Minulle tuli hyvä fiilis heti kun astuin ensimmäistä kertaa sisälle tähän asuntoon ja hyvä fiilis on vain jatkunut: nyt tämä on meidän koti ja jokapäivä olen kiitollinen siitä että löydettiin näin ihana paikka meille (vaikka on tämä uusi talonomistajan arki joskus haasteitakin tuonut). 


4. What was your biggest break-through moment career-wise?


Aloitin uuden ja todella haastavan projektin joka tulee kestämään luultavasti aika pitkään mutta sen valmistuessa minulla on taas loistava mahdollisuus edetä uralla ja tehdä mielenkiintoisia hommia. Mielenkiintoinen projekti ehdottomasti, mutta myös tajuttoman aikaa vievä ja sen takia täytyykin välillä tasapainoilla työn ja kodin välillä taidokkaasti.
5. What little things did you most enjoy during your day-to-day life?

Nautin siitä että pääsin kotiin arki-iltaisin inhimilliseen aikaan. Nautin että pystyin rauhassa kokkaaman arki-illallisen ja vielä jäi aikaa muillekin aktiviteeteilla. Nautin siitä että ehdin käymään salilla ja viettämään enemmän sellaista normaalia työläisen arkea.


6. What new habits did you cultivate?


Tämän vuoden käännekohta oli ehdottomasti meidän muutto uuteen kaupunkiin joka samalla toi paljon (positiivisia) muutoksia omaan arkielämääni. Uusi arki mahdollisti sen että vapaa-aikaa oli rutkasti enemmän. Syksyn aikana siis sain itseni motivoitumaan käymään salilla vähintään sen 3 kertaa viikossa, joskus enemmänkin. Meidän sali on todella kiva ja siellä on enemmänkin aktiviteetteja joten sitä ei voisi ihan normaaliksi saliksi kutsua. Siellä on kiva käydä ja toivon että pääsen taas normaaliin liikuntarutiiniin takaisin kun palaan joululomalta.

Yritin elvyttää myös vanhaa ja rakasta harrastustani, eli ratsastusta. Löysin aika kivan tallin meidän lähettyviltä loppuvuodesta ja ehdin käydä siellä pari kertaa jo maastoilemassa ennen joululomia - tämä tapa pitää jatkaa uudelle vuodelle!
7. What did you think about more than anything else?

Tämän vuoden pääajatukset voi summata kolmeen teemaan: häät, asunto & työ. Alkuvuoden aikana tuli mietittyä paljon häitä kunnes asuntoasiat ottivat valtansa. Koko kesä menikin enemmän tai vähemmän asuntoa pohtien tai laittaen. Syksyllä ajatukset taas valtasi ne häät (kun vihdoin saatiin jotain konkreettista aikaiseksi) ja erilaiset työasiat. Syksy on töissä aina kiireisintä aikaa ja oli ties minkälaista juttua menossa. Siihen sen vuoden voisi melkeinpä tiivistää.


8. What purchase turned out to be the best decision ever?

Voisin vastata tähän tietysti meidän talon, mutta sitäkin enemmän olen hirmu tyytyväinen siitä että ostin auton. Auton osto on helpottanut niin minun kun meidän yhteistä arkea ihan hirmuisesti - enää en ole riippuvainen miehen autosta ja hänen aikatauluistaan vaan voin mennä ja tulla juuri niinkuin haluan. Ja kyllähän sillä autolla suhauttaa töihinkin nopeammin kuin junalla. Autolle siis suuret peukut täältä!9. What was your favourite place you visited in 2015?


Vuoden 2015 reissuja listasin täällä, mutta en tainnut silloin raottaa mikä ponnahti suosikkipaikakseni. Tämä oli itseasiassa todella vaikea kysymys ja tuntuu ettei oikein mikään reissu noussut ylitse muiden tänä vuonna. Paitsi tietysti meidän Tansanian pyrähdys mutta lasken sen enemmän vuoden 2014 reissuksi. Ehkä kuitenkin kaikista lempipaikkani oli vierailla ihan vaan kotona Suomessa tänäkin vuonna. Pääsin käymään kotona aika monta kertaa vuoden aikana ja kyllä se on aina vaan yhtä ihanaa!


10. What experience would you love to do all over again?


Haluaisin laukata taas Northumberlandin upeilla biitseillä sumuisena aamuna. Siinä fiiliksessä oli jotain aivan taianomaista. Lisää tarinointia tästä hetkestä löytyy täältä!Minähän en uuden vuoden lupauksia tee, mutta ajattelin kuitenkin asettaa itselleni 5 henkilökohtaista tavoitetta itselleni ensi vuodelle: 

1. Jatka jumppaharrastusta ja liiku vähintään 3 kertaa viikossa
2. Sijoita itseesi ja hanki kivoja uusia harrastuksia. Yritä käydä kerran kuussa ratsastamassa.
3. Älä vedä turhaa stressiä heinäkuussa häämöttävistä häistä. Eiköhän ne ihan hyvin tule menemään.
4. Kehitä itseäsi töissä jotta saavutat seuraavan vaiheen uralla. Tartu uusiin tilaisuuksiin.
5. Matkusta enemmän!!!


Vuodesta 2016 tulee jännittävä. Niin jännittävä että mites sitä malttaa odottaakaan?

2 kommenttia:

  1. Jee, parasta on, että päästään viettämään vuodenvaihdetta yhdessä niin monen vuoden jälkeen :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!