sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Terveiset Etelä-Afrikasta!Tai no todellisuudessa täällä on ehditty jo kotia Englantiin saakka mutta aivot käy tällä hetkellä sen verran hitaalla, ettei mielikuvitus riittänyt hienoihin otsikoihin! Oli nimittäin hippasen pitkä tuo tie Etelä-Afrikasta tänne Englantiin kun mennä koukattiin vielä Dubain kautta. Siinä kyllä tuntui että oli tullut istuttua melkein 24 tuntia....

Kyseessä oli työmatka mutta onneksi tiiviissä ohjelmassa oli myös hieman vapaa-aikaa mikä mahdollisti ympäristön tutkimisen kollegoiden kanssa. En tajua miten on mahdollista, mutta olin jotenkin jo kolmessa vuodessa unohtanut kuinka uskomattoman kaunis maa Etelä-Afrikka on. Tai ainakin sen eteläkärki, olenhan vain nähnyt pienen osan tuosta upeasta maasta. Kyllä siellä on vaan kaunista. Ja lämmintä. Tuskanhiki iski monta kertaa niissä +36 asteen lämpötiloissa vaikka päivät vietettiinkin pitkälti sisätiloissa. Mutta ulkona ei tarvinnut olla kuin pari minuuttia niin hiki jo virtasi. Tosin niin vähän sitä on tullut aurinkoa nähtyä viime aikoina, että yritin kyllä viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkoilmassa. Paikallisten ja turistien eron näkeekin siinä että paikalliset pysyvät visusti ilmastoiduissa sisätiloissa kun taas turistit nauttivat ulkoilmasta lämpöhalvauksenkin uhalla.

Haluaisin heti palata takaisin ja tällä kertaa mielelläni lomalle ja nappaisin tuon miehen mukaan messiin!  Tänään nimittäin palattiin tänne Englantiin jossa oli tyypillinen englantilainen sää meneillään: kylmää, harmaata ja kosteata. Afrikka-muistot onneksi kulki mukana tänne, ostin paikallisilta markkinoilta kaksi aivan upeaa taulua jotka varmasti tuovat ihanasti väriä (ja mukavia muistoja) tänne meidän Englanti-kotiin! Saas nähdä kuinka kauan kestää että saadaan ne ripustettua ne seinälle saakka!

Ei tässä vielä kuitenkaan ehdi arkeen asettautua, lähden nimittäin huomenna uudestaan työreissulle. Tällä kertaa tosin vain yhdeksi yöksi ja ihan kotimaassa. Mutta yritän tänne tulla jakamaan lisää kuulumisia ja kertomuksia Etelä-Afrikasta, kuvia kun tuli napattua ihan kiitettävästi!


2 kommenttia:

  1. Voi Etelä-Afrikka! Se on kyllä vienyt meikäläisen sydämen. Todellakin kaunis maa ja niin monipuolinen. Toivottavasti pääsette pian takaisin sinne ja lomatunnelmissa. :) Sitä ennen lueskelen kyllä oikein mielelläni missä kävitkään tällä työmatkalla ja katselen ihania maisemia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etelä-Afrikka on tainnut viedä aika monen sydämen, niin suosittu matkakohde se tuntuu olevaan nykyään! Maisemat on kyllä tuollapäin niin ihanat ja kuten sanoit, monipuoliset! Alankin tässä kirjoittelemaan parempaa juttua reissusta vaikka ei tuosta työreissusta niin paljon irti saakaan :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!