maanantai 30. toukokuuta 2016

#FindYourEpic - extempore viikonloppu WalesissaViime viikonloppu oli täällä Briteissä pitkä viikonloppu, eli saatiin myös tämä maanantai vapaaksi. Toukokuun työkuvioiden vuoksi en ollut varma tulenko olemaan työreissussa tänä viikonloppuna mutta, koska niin ei käynytkään, jouduimme nopeasti miettimään minne lähteä viettämään pitkää viikonloppua. Halusimme kuitenkin käyttää kolmen päivän viikonloppun hyödyksi emmekä jäädä vain kotiin.

Torstaina päätimme lähteä Walesiin. Mies on hinkunut sinne jo pitkään ja minäkin totesin että se on varmaan ihan hyvä idea. Wales on kuitenkin loppuenlopuksi aika lähellä meitä. Päätimme lähteä siis lauantai-aamuna kiireettömästi ajamaan kohtia Walesia ja en ehkä ihan silloin osannut odottaa minkälainen mini-loma meillä oli edessä. Tiesin kyllä että Wales on kaunista aluetta, mutta en silti osannut odottaa sellaisia maisemia mitä me viikonlopun ajan nähtiin.

Visit Wales turistitoimisto on lanseerannut hästagin #findyourepic viitaten heidän vuoden 2016 kampanjaan jonka teemana on Adventure. En yleensä seuraa minkään turistitoimiston kampanjoita tai mainoksia mutta tämä osui ja upposi. Me todella löydettiin aivan eeppisiä seikkailuita meidän Walesin loman aikana ja niin monta kertaa ainut sana joka pystyttiin sanomaan oli "wow".

#Findyourepic
It begins when when we step outside our normal lives and so something amazing. Epic adventures come in all guises and sizes. At the top of a mountain, at your first festival, or dabbling in a rock pool. Where will you find yours?Welcome to our Year of Adventure 2016.

Wales oli kaikkea mitä olin osannut edes kuvitella ja samalla paljon enemmän. Se oli vuoria, upeaakin upeampia maisemia, silmänkantamattomiin jatkuvia rantaviivoja ja monen monia upeita hetkiä. 

Reissun päällä oltiin kokonaiset kolme päivää, kaksi yötä telttaillen ja auton kanssa monia muutamia satoja maileja ajellen. Wales on niin lähellä meitä että vieläkin ihmettelen miksi me ei olla lähdetty sinne aikaisemmin. Sinne voisi hyvin ajaa meiltä vaikka vaan päiväreissua varten. Nyt haluan sinne vain takaisin ja mieluiten heti. 

Meidän pääsuunnitelmana oli kiivetä Snowdon (Walesin korkein vuori) jonka vuoksi päätettiin keskittää meidän viikonloppureissu Snowdonian National Parkiin  ja koluta sitä aluetta läpi. Ja se oli kyllä hyvä päätös, niin paljon nähtävää ja yksistään tuolla alueella. Ensi kerralla sitten ehkä etelä-Walesiin päin? Se mikä on selvää on se, että tänne pitää palata ja pian.Seuraavaksi sitten hieman yksityiskohtaisempaa juttua meidän eeppisestä viikonloppureissusta!

6 kommenttia:

 1. Upea ilta-aurinko kyllä. Kauanko teiltä kestää ajaa Walesiin? Toivottavasti saadaan täällä blogissa nähdä lisää upeita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä niin kaunis auringonlasku. Ja en voi uskoa että vielä ihan vahingossa osuttiin noin upeaan paikkaan todistamaan se! Meiltä ajaa ns. Walesin rajalle varmaan about 1,5 h ilman ruuhkaa (nyt sitä oli aika paljon kun kaikki oli lomalla). Tuonne Snowdoniaan pääsisi varmaan 2,5 tunnissa ja sit jonnekin ihan Walesin kärkiosiin ja kaukaisempiin paikkoihin menee n.3-4 tuntia. Eli ei ollenkaan paha!

   Ja ehdottomasti laitan lisää kuvia, täytyy vaan alkaa käymään niitä läpi, kamera nimittäin vain lauloi koko viikonlopun ajan!

   Poista
 2. Kattelin tätä kuvaa jo Instagramissa, ihan mielettömän upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miitu! Tuo auringonlasku oli vaan niin järisyttävän upea!

   Poista
 3. Wales on kyllä semmoinen, että se jää helposti "huomaamatta", itsekään en 3 Skotlannin vuoden aikana käynyt lähimaillakaan. Tiedän itse asiassa aika vähän koko alueesta :D Jotain vuoria kai siellä on..? Pitänee tsekata sun postaukset tuolta alueelta, tuo adventure kuulostaa kyllä hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Wales on tässä "ihan meidän vieressä" joten en voi uskoa että mekään ei olla käyty tuolla yhtään aikaisemmin? Ihan hullua!

   Poista

Kiva kun kommentoit!