keskiviikko 31. elokuuta 2016

30.07.2016 - Meidän häät



"Kun aamulla herään, mä tuntee voin sen, tää on kaunis päivä, mä oon onnellinen....Me puhutaan tai ollaan hiljaa, meidän on helppo olla kahdestaan, meillä on tää juttu joka kestää, nuoret sydämet jotka tykyttää"


Herään hääpäivän aamuun klo.05.45 verhon välistä pilkistävään auringonsäteisiin. Robinin Onnellinen-kappale tulee heti mieleen jonka sanat kolahtivat kovaa juuri ennen häitä. Hipsuttelen alakertaan vain aamutakki päällä ja yritin olla hiljaa jotten herätä lopputaloa. Ajattelin hiipiä itsekseni katsomaan markiisia jonka olimme saaneet valmiiksi edellisiltana. Päästessäni alakertaan ulko-ovesta ovat juuri astumassa ulos äiti, isi ja meidän Marski-koira. Näköjään en ollut ainoa joka ei saanut unta. Kävelemme yhdessä koko perhe alas katsomaan telttaa aamukasteessa, aamuauringon lämmittäessä. Äiti kuiskaa hiljaa: "Tänään on sun hääpäivä".

Kirkonkellot soivat ikuisuudelta tuntuvan 3 minuutin ajan. Minä ja isä odotamme kirkon ovien avautumista. Kirkon ovet avautuvat ja säkkipillin soittaja kajauttaa yhdessä urkurin kanssa Highland Cathedralin sävelet ilmoille.

Odottelen isän kanssa yhdessä kirkon ovien puolella. Suntio on ihanan rauhallinen ja toteaa meille, että sitten kun tuntuu siltä että ollaan valmiita, hän aloittaa kirkonkellojen soittamisen merkistäni. Annan merkin ja sen jälkeen alkaakin hermostuttaa niin että kädet ja kimppu vaan tärisee. Isä nykii solmuketta ja nostelee silmälasejansa. 3 minuuttia tuntuu ikuisuudelta. Ovet avautuu ja säkkipillin soittaja astelee käytävälle ja alkaa soittamaan skottilaisen Highland Cathedralin sävelmää. Katson mieheni ilmettä koska kyseinen kappale oli hänelle totaalinen yllätys. Ja ihana yllätys olikin, hänen ilme oli näkemisen arvoinen. Kävelen yhdessä isän kanssa alttarille ja minä keskityn vaan syväänhengittämiseen koska vieläkin jännitti ihan hirveästi. Mieheni astuu käsipuoleeni kun päästään kirkon käytävän päätyyn ja puristaa kättäni. Noustaan yhdessä portaat alttarille.



"31 vuotta sitten vihkin sinun vanhempasi ja 29 vuotta sitten minä kastoin sinut. Nyt on aika juhlistaa teidän avioliittoanne"

Meidät vihki sama pappi joka on aikoinaan vihkinyt minun vanhempani sekä kastanut myös minut. 31 vuotta sen jälkeen kun hän vihki omat vanhempani, hän seisoi nyt minun ja mieheni edessä valmiina vihkimään meidät.

"On sussa kaikki vaan niin kohdallaan, teet teistä yhdessä niin täydelliset".

Isäni lainaa suomalaisen reggae artistin sanoja pitäessään puheen ja osoittaessaan sen miehelleni. Hän on täydellinen juuri minulle. Vieraita naurattaa ja aika moni pyyhki silmäkulmiansa. Meidän häämme ohjelman muodosti koskettavat ja upeat puheet, tanssiminen (niin skottilaiset ceilidh-tanssit kun sitten hieman perinteisemmät tanssit), hyvä ruoka ja yhdessäolo. Oli meille myös morsiuskimpun heittoa, hääkakun leikkausta sekä tietysti skottilainen viskibaari. Menu koostui niin skotlantilaisista ruuista (ilman haggista tosin) kuin myös perinteisimmistä suomalaisista kesäruuista. Olimme saaneet mielestäni yhdistettyä juuri kivasti meidän molempien kulttuureja jotta häistä tuli juuri meidän näköisemme.



"And darling I will be loving you 'til we're 70. And baby my heart could still fall as hard at 23. And I'm thinking 'bout how people fall in love in mysterious ways. Maybe just the touch of a hand, Oh me I fall in love with you every single day"

Olimme valinneet Ed Sheeranin Thinking out Loud meidän häätanssikappaleeksi. Sen sanat vain iskivät meihin juuri täydellisesti. Ja sitä se oli. Olin yhtä hymyä koko häätanssin ajan. Mietin todella että ihmiset kyllä rakastuvat välillä mitä ihmeellisemmin, ottaen huomioon että en ymmärtänyt sanaakaan mieheni puheesta kun hänet ensimmäisen kerran tapasin. Ja tässä me nyt olimme. Naimisissa ja tanssimassa ensimmäistä häätanssiamme.

Olin askarrellut tienviitan muutamista kaupungeista joista meidän vieraat oli kotoisin






"Friendships last forever"


Klo.04.00 tanssilattialla on enää minä ja mies, miehen sisko, veli ja hänen kihlattu sekä miehen serkut. Laulamme täyttä kurkkua Spice Girlsien Wannaben tahtiin joka yleisön pyynnöstä (kuka lies pyysi) pistettiin Spotifysta soimaan. Lähdemme miehen kanssa kävelemään minun mökkiini samalla kun aurinko nousee hiljakseen horisotin takaa. Hymyilyttää niin paljon, mikä mieletön päivä.

Marski sai myös asiaankuuluvasti oman skottiruutu rusetin kaulaansa



Meidän hääpäivämme oli ihan mieletön.

On vaikea pukea sanoiksi sitä onnellisuuden ja kiitollisuuden tunnetta mikä päivästä jäi.

Kiitollisuuden tunnetta siitä kuinka onnekkaita olemme että meillä on niin mahtavia ystäviä ja perhettä. Monet matkustivat merten ja manterten takaa meidän häihimme. Ja siitä olen niin kiitollinen koska meidän häät eivät olisi ollut mitään ilman meidän vieraita.


Onnellinen siitä että saimme juhlia häitä kotona, paikassa joka kantaa niin paljon ihania muistoja meidän yhteisistä hetkistä.

Ja tietysti niin super onnekas siitä että olen löytänyt rinnalleni aivan upean miehen.

Yhdessä olemme juuri täydellisiä.  



Kaikki kuvat ovat super lahjakkaan hääkuvaajamme Rasmus Hartikaisen/Musta & Valkoinen käsialaa, ethän kopio. Voin muuten erittäin lämpimästi suositella hääkuvaajaamme, Rasmus onnistui tallentamaan niin upeita hetkiä ja tunteita kuviin että monta kertaa olen herkistynyt kun olen katsonut kuvia ja niistä paistavia tunteita läpi. Sen takia tässäkin postauksessa joudutte pällistelemään vain meikäläistä, jotenkin kaikki loput kuvat tuntuivat niin henkilökohtaisilta etten halunnu niitä julkisessa blogissa jakaa. 

15 kommenttia:

  1. Niin ihana postaus ja ihanan kuuloiset häät! <3 Vielä kerran paljon onnellisia hetkiä teidän avioliiton alkutaipaleelle!

    Nauratti myös kovasti tuo teidän ensitapaaminen: en ihmettele, ettet ymmärtänyt skottiaksenttia. Kaikkeen onneksi tottuu. ;) Kun itse tapasin kihlattuni, ensimmäinen ajatukseni oli, että vitsi, tuossa on rasittava tyyppi. Tässä sitä silti ollaan ja monesti on jälkikäteen asialle naurettu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos paljon Anu <3

      Haha, joo, meillä ei todellakaan ollut tämä juttu mitään rakkautta ensisilmäyksellä kun pakenin niin nopeasti kuin mahdollista paikalta ettei tarvinnut yrittää ymmärtää...Mutta näköjään teidänkään tapauksessa ensivaikutelma ei sitten estänyt tulevia tapahtumia ;)

      Poista
  2. Ihana kirjoitus! Ihania kuvia ja ihana pari olette! :) Ihanasti saitte kultturit yhdistettyä häissänne ja koko päivä kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä :') Onnea vielä kerran teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riia <3 Tuntuu kyllä siltä että saatiin kivasti molemmille tärkeitä juttuja yhdistettyä hääpäivään ja tosiasiahan on se, että skottilaiset ceilidh-tanssit on ihan mielettömän hauskoja :D

      Poista
  3. Siis apua, miten ihanasti kirjoitit - ihan mieletöntä. Kuulostaa niin todella ihanalta, että oikein tuli tippa linssiin. <3 Harmittaa kyllä tosi paljon, etten voinut olla siellä. Ihanat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww, voin kyllä myöntää että mulla saattoi tulla tippa linssiin kun kirjoitin tätä!

      Sä olit hengessä mukana <3

      Poista
  4. Wow. Sait mut itkemään useamman kerran tätä lukiessa. Aivan MIELETÖN teksti. Niin ihana lukea ja muistella sitä ihanaa päivää - ja aivan huikeat noi laulutekstipätkät, pystyin niin kuvittelemaan ne itse tilanteeseen. :) Ja juuri niin - Alan on aivan täydellinen juuri sulle. <3

    Sitä muuten mietittiin Tuukankin kanssa jälkikäteen, että tosi hyvin olitte onnistuneet yhdistämään molempien maiden perinteitä ja ruokia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos <3 Kuten sanoin tossa Annallekin, en minäkään pystynyt tätä kuivin silmin kirjoittamaan :) Halusinkin kirjoittaa tän jollain muotoa blogiin ylös että tännekin jää tietynlainen muisto päivästä vaikka uskon että kerrankin saatan muistaa enemmän yksityiskohtia siitä päivästä kun yleensä!

      Ja ihana kuulla että se kävi vieraillekin ilmi että oltiin juuri sopivasti pystytty yhdistää molempien perinteitä, se kun oli kumminkin tärkeää meille!

      Poista
  5. Voi että, aivan ihana teksti ja kuvat!! Valtavasti onnea vielä teille molemmille! :) Olen jo pitemmän aikaa lukenut blogiasi, mutta nyt vasta uskallauduin kommentoimaan. Pidän kovasti tavastasi kirjoittaa niin arkielämästä kuin matkustelustakin, tätä postausta unohtamatta! Näistä kuvista ja tekstistä välittyy niin ihana tunnelma näin ulkopuolisellekin. Oliko häissänne kaikki kahdella kielellä, vai pidettiinkö vihkitoimitus vain englanniksi?
    Mukavaa alkanutta syksyä! :)
    -Silja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Silja onnitteluista! Ja ihanaa että uskaltaduit kommentoimaan, on aina todella mukava kuulla niistä lukijoista jotka eivät normaalisti kommentoi! Ja tälläiset kommentit piristävät päivää aina ihanasti, on todella kiva kuulla että blogiteksteistä tykätään :)

      Vihkitoimitus meni suomi-englanti yhdistelmällä eli mitään ei suoraan käännetty. Suurin osa vihkitoimituksesta oli englanniksi, rukoukset ja lähetykset olivat suomeksi ja sen lisäksi minä halusin sanoa "tahdon" suomeksi :) Mutta meillä oli onneksi siinä mielessä hyvä tilanne että kaikki vieraat ymmärsivät englantia joten pystyttiin vetämään kaikki periatteessa englanniksi.

      Ihanaa syksyä myös sinulle!

      Poista
  6. Kuulostaa aivan ihanalta. Paljon onnea tuoreelle avioparille! :)

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus, upeita kuvia ja koskettava teksti! <3 <3 <3 Oli mahtavat häät - pahoittelut vain että lähdimme jo pari tuntia ennen tuota klo 4 Wannabe- laulua ja tanssia :D Pidättehän uudet pirskeet ja renewal of the wows sitten kymmenen vuoden päästä tina-hääpäivän kunniaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihanaa että myös teillä oli hauskaa :) pitäisi ehkä pitää uudet bileet sit, mä kyllä tykkään juhlista ja niitä on ihan liian vähän ;)

      Poista
  8. Ihana teksti ja kuvat! Onnea aivan valtavasti :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!