sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tammikuun arkikuulumisia



Siis miten voi olla että tammikuu tuntuu näin helkkarin pitkältä? Olin varma että se olisi jo ohi tällä viikolla mutta ei...kuukausi vaan jatkuu. Minun inhokkikuukausi on ehdottomasti tammikuu. Ennen myös marraskuu lukeutui tähän listaan mutta nykyään marraskuulle on aina kaikkea hauskaa ohjelmaa. Muistelen kaiholla viime tammikuuta jolloin palasin Britteihin vasta kuun puolivälissä jonka jälkeen ehdin olla viikon kotona ennenkuin lähdin Etelä-Afrikkaan. Good times. 

Rehellisesti voin kuitenkin todeta tämän vuoden alkaneen ihan kivasti. Tammikuulle on ollut paljon kivaa ohjelmaa, joka viikonloppu ollaan treffattu kavereita ja otettu rennosti. Ollaan käytä ravintoloissa syömässä, ei todellakaan vietetty tipatonta tai sokeritonta tai kaiken hauskan poisjättämis tammikuuta. Ollaan kuitenkin hieman kevennetty ja olla tietoisempia kaikesta sokerinkulutuksesta! Tänä viikonloppuna tosin kaverit tuli kylään meille ja pidettiin fondue-ilta. Pääruuaksi juustofondue ja jälkkäriksi suklaa-fondue ei ollut ehkä kaikista kevyin vaihtoehto. Käytiin myös kävelemässä taas meidän lähellä sijaitsevassa puistossa ja katsomassa villiponeja! Kavereiden 6 kk vanha koiranpentu on myös niin suloinen että oma koirakuume on taas nostanut päätänsä!



Tämän vuoden ensimmäinen kirja jonka luin oli se superkuuluisa Kon Marin siivouskirja. Vaikka mielestäni kirja oli hieman pöhkö (varsinkin kun se kehotti juttelemaan tavaroille) niin kyllä se silti sai meikäläisessäkin pienen siivouskipinän heräämään. Tosin se oli jo herännyt Suomessa ollessa joten kun päästiin takaisin kotiin Britteihin alkoi operaatio "talon organisointi". Sen seurauksena olen nyt siivonnut talosta kaksi isoa jätesäkillistä pelkkää paperiroskaa (siis apua, miten tuollainen määrä on edes mahdollista?) ja 5 kassillista vaatteita hyväntekeväisyyteen. Seuraavaksi pitäisi iskeä keittiön kaappien kimppuun jotka on aikamoisessa kaaostilassa vielä.

Olen löytänyt myös tammikuun aikana hurjan määrän inspiraatiota kokkailuun ja testaillutkin vaikka millä mitalla uusia reseptejä. Minulla on tapana esim. sunnuntai-iltaisin käydä läpi ne uudet reseptit joita haluan kokeilla (niin Pinterestistä kun myös omasta suosikki-kansiostani) ja niiden pohjalta tehdä kauppalista. Näin tulee varmasti hankittua kaikki tarvittavat jutut eikä tarvitse tuskailla enää siellä kaupassa että mitä syötäisiin ja mitä kaikkea piti ostaa. Joululahjaksi saamamme uusi spralisoija myös takasi sen että olemme melkein syöneet joka päivä vihanneksia jossain nuudeli muodossa! On tullut testattua mm. munakoisorullia (todella maukkaita), spiralisoitu bataatti ja lehtikaali pannu (kanssa todella hyvää ja helppoa arkiruokaa) ja ehkä suosikkini eli myskikurpitsa lasagna.




Tälläistä leppoista tammikuuta siis tänne...itseasiassa nyt kun mietin niin tämä tammikuu on ollut todella kiva eikä yhtään tylsä!

4 kommenttia:

  1. Kivankuuloinen tammikuu! Tammikuu tuntuu kyllä aina jotenkin tosi pitkältä. Onneksi kohta on jo helmikuu ja voi sanoa, että ollaan jo selkeästi kevään puolella. :) Ja ihanan kuuloisia nuo ruuat. Täytyy tsekata reseptit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilee noita reseptejä, ne oli kaikki tosi maukkaita! Ja joo, helmikuu ei voi tulla tarpeeksi nopeasti! Sit olis jo enemmän kevät tunnelma :D

      Poista
  2. Löysin taas blogisi pitkästä aikaa! Ja muistin taas miten kiva se onkaan. Olen itsekin menossa naimisiin skottimiehen kanssa Suomessa - mistä lopulta löysit ceilidh-bändin? Mekin tahtoisimme häihin lavatansseja ja sekaan ceilidh tansseja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kiva että löysit taas tänne ja jäit lukemaan :D

      Onnittelut tulevista häistä!! Minä yritin huhuilla tietääkö kukaan ceilidh-bändiä Scots in Finland Facebook-ryhmässä mutta ei silloin löydetty paljon varteenotettavia vaihtoehtoja. Joten päädyttiin ratkaisuun ceilidh playlist spotifyssa, ne kajariin ja sit miehen veli toimi callerina tansseille...kaaoshan siitä tuli mutta kaikilla tuntui olevan enemmän tai vähemmän kivaa :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!