keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Kun kaikki ärsyttää

Tällöin ei ainakaan ärsyttänyt...


Joskus tulee päiviä kun kaikki ärsyttää. Tai siis sellaiset pienet asiat ärsyttää. Ja sitten tuntuu tyhmältä että jotkut niin pienet ja täysin mitäänsanomattomat asiat ärsyttää kun maailmassa on paljon isompiakin ongelman aiheita. Mutta ei sille välillä voi mitään jos tuppaa ärsyttää. Viime aikoina on erityisesti ärsyttänyt...

Kovat avokadot. Mutta vielä enemmän kuitenkin ärsyttää kun kaupoissa myydään avokadoja nimikkeellä "ready to eat" vaikka todellisuudessa ne on kivikovia. Viimeksi paasasin tästä Tescon myyjälle ja miestä rupesi hävettämään niin paljon että hän lähti kävelemään pois rikospaikalta. Mutta siis oikeasti...jos ne avokadot on kivikovia niin ei niitä silloin saisi myydä nimikkeellä "ready to eat" ellei ole valmis kustantamaan asiakkaalle uutta purukalustoa.

Hitaasti kävelevät ihmiset. Sen huomaa aina suurkaupungissa jossa jalkakäytävällä on miljoona muutakin ihmistä. Miten jotkut ihmiset voivatkin kävellä NIIN hitaasti? Pahinta on jos edessäkävelevät eivät ainoastaan kävele hitaasti mutta ovat levittäytyneet kavereiden kanssa koko jalkakäytävän leveydellä jolloin ei ole mitään mahdollisuutta ohittaa heitä. VOI ELÄMÄ!

Keskellä jalkakäytävää yhtäkkiä pysähtyvät ihmiset. Menee ihan samaan kastiin hitaasti kävelevien ihmisten kanssa. Pahinta on kun he pysähtyvät niin yhtäkkiä että joudut itse vetämään jarrut kunnolla pohjaan ettet törmää heihin.

Englanninkielisten sanojen "dinneri ja lokaatio" hiipiminen suomenkielisten ihmisten sanavarastoon. Tuntuu että suurinosa meidän ikäisistä suomalaisista nuorista puhuu varsinkin illallisesta dinnerinä. Tai käyttää sanaa lokaatio jonkun paikan sijainnista. Se jostain syystä ärsyttää niin paljon. Miksi siitä ei voi puhua ihan omalla suomenkielisellä nimellä?

Todella suuri ärsytyksen aihe minulle on jos joku puhuu Englannista tarkoittaen koko UK:tä. Ja tätä tapahtuu paljon. Englanti ei ole kuitenkaan koko saari ja jos tarkoitat koko saarta niin silloin puhu Briteistä pliis (vaikka jos saivarretaan kunnolla niin korrekti nimitys olisi aina UK). Ymmärrän kyllä hyvin että tämä saattaa sekoittaa turisteja ja ihmisiä jotka eivät asu saarella (annan anteeksi heillä tämän epäkorrektin tavan puhua maasta) mutta auta armias jos joku Briteissä asuva puhuu tälleen. Silloin kääntyy kuppi nurin. Englanti ei tarkoita koko United Kingdomia. Ugh, sori. Tämä saa veren kiehumaan hieman liikaa. 

Ihmiset jotka mussuttelee ja jakelee rakkaudentunnustuksia puolisolleen instassa ja facebookissa ja sitten ne kommentoi toistensa statuksia tyyliin: "oot kanssa ihana muru" etc. Siis kuinka vaikeaa on tunnustaa se rakkaus vaikka ihan oikeassa elämässä?

Ja siltä varalta että joku otti nokkiinsa tästä postauksesta niin tunnustettakoon että minussahan on paljon piirteitä jotka ärsyttää. En kuvittele siis mitenkään olevani parempi ihminen, älkää huoliko! Miestä esimerkiksi ärsyttää että "varastan" hänen puhelimenlaturinsa ainakin kerran päivässä ja siirrän sen jonnekin uuteen paikkaan (koska en löydä omaani). Tai se että jätän kuulemma likaiset tiskit väärälle puolelle tiskipöytää (minun puolustuksekseni sanottakoon etten edes tiennyt että meillä oli "oikea" ja "väärä" puoli tiskipöydällä). Tai koska leffassa ollessa kysyn aina 5 min välein häneltä että mitä hän luulee että leffassa tapahtuu seuraavaksi (ehkä suurin ärsytyksen aihe). Viimeisin ärsytyksen aihe on kuulemma se etten pese meidän spiralisoijakonetta heti käytön jälkeen vaan jätän sen tiskipöydälle jonka seurauksena ne vihannekset jähmettyy kunnolla kiinni siihen typerään koneeseen. Onneksi ei sentään kuulemma naama ärsytä vielä...eihän tässä olla oltu kun vasta reilut 6 kk naimisissa!

Argh. Olen puhunut. Nyt saa kommenttiboksissa ihan vapaasti raivota että mikä ärsyttää! Välillä se helpottaa (uskokaa pois, olo on paljon parempi tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen!). 

10 kommenttia:

 1. Komppailen niin noita hitaita kavelijoita ja englannista vaannettyja sanoja - "dinneri" varsinkin sarahtaa korvaan tosi ikavasti. Kayttaako ihmiset tuota oikeasti?! Lisaisin arsytysten listalle myos ihmiset, jotka seisoo jonossa, mutta alkavat vasta kassalla kaivamaan lompakkoa ja muuta. Tai jos on jossain ruokamestassa (varsinkin joku Subwayn tyyppinen), ja niilla on se koko jonotusaika miettia mita tilaisivat, mutta alkavat miettia vasta kun niiden vuoro tulee... Murrr.

  Ma oon muuten samanlainen leffojen kommentoija, munkin miesta arsyttaa kun kyselen aina kaikkea... Oon yrittanyt vahentaa, mut se on vaikeaa :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä, toi on kyllä ihan totta noihin jonotuksiin liittyen. Mikään ei ole niin ärsyttävää kun seisoa pitkässä jonossa esim. Starbuckissa ja sitten edellä oleva vasta tiskille päästyään rupeaa pähkäilemään mitä haluaa. Se on niin ärsyttävää joka kerta!

   Haha, loistava tietää että sieltä löytyy kanssa toinen leffojen kommentoija :D Ja se on tosi vaikeaa olla tekemättä sitä, olen niin tottunut kyselemään koko ajan jotain ja miestä ärsyttää se niin paljon :D

   Poista
 2. Mulla myös nyppii tuo dinneri ihan älyttömästi! Niin blogiteksteissä kuin ihmisten puheissakin.

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä että jotakuta muutakin se ärsyttää! En edes tiedä miksi se ärsyttää niin paljon, koska käytän itsekin joskus englanninkielisiä sanoja suomea puhuessa (kuten random) mutta ehkä sen takia koska dinnerille löytyy oikeasti hyvä ja täysin oikeaoppinen suomenkielen sana.

   Poista
 3. Hahaha, tää oli niin hauska! Näytin poikaystävällekin: hän kun hajoilee aina niin koviin avokadoihin (ja toisaalta avokadoihin, jotka on ensin kaksi viikkoa liian kovia ja sitten syöntikypsiä noin kaksi tuntia, kunnes ne on menneet pilalle!), hitaasti kulkeviin ihmisiin kuin yhtäkkiä, täysin randomisti pysähteleviin ihmisiin. :D Muakin kyllä ärsyttää samat asiat ja olen huomannut, että minussa ärsyttää mm. se, kun jätän kanssa astiat tiskipöydälle "väärin". ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avocadot on kyllä pahimpia! Se on kyllä superärsyttävää jos jättää avokadot odottamaan pehmentymistä ja sitten kun niitä pitäisi käyttää niin ne onkin jo pilalla! Tunnen tuskan :D

   Haha, eikä, hauska että sinäkin jätät sitten astiat tiskipöydälle ihan "väärin" :D Haluaisin kyllä vieläkin tietää miten muka jätän ne väärin :D

   Poista
 4. Grrr... että alkoi ärsyttämään. Mun top kymppiin menee ihmiset, jotka kävelee ja räpeltää puhelinta samalla. Siis joku päivä mun kuppi menee nurin viimeisen kerran ja pitää avautua, että se on fakta, että miehet ei osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa, joten parempi JOKO kävellä TAI pysähtyä räpelöimään sitä puhelinta. Tää menee kans samaan kategoriaan hitaasti kävelevien ihmisten kanssa.

  Mitähän muuta... taisit raottaa jäteviemärin kantta, koska mua ärsyttää joka päivä pahasti jokin. :-)

  Anna Lontoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivottavasti ei kuitenkaan rupenut liikaa ärsyttämään ja verenpaine kohoamaan :D

   Haha, mun täytyy myöntää että olen myös yksi niistä ihmisistä joka kävelee ja räplää puhelinta samalla! Mutta esim. Lontoossa en tee siitä koska ihmisiä on liikaa ja se on kyllä todella ärsyttävää kun ihmiset ei yhtään huomioi ympäristöänsä!

   Haha, välillä on ihan ok että ärsyttää :D

   Poista
 5. Siis nuo hitaasti kävelevät ja koko kadun valtaavat ihmiset ärsyttää mua ihan hulluna! Varsinki kikattelevat teinitytöt! Argh! Asun Taipeissa all girls high schoolin vieressä ja ku ne pääsee koulusta niin kaikki kadut on vallattu. Ja sitten se mitä täällä tapahtuu paljon ja on todella outoa ja ärsyttävää on se, että nää ihmiset saattaa kävellä ihan normaalisti ja sitten lähtee juoksemaan yhtäkkiä toiseen suuntaan. Siis mitä ihmettä? Siinä jos oot varsinki pyörällä liikenteessä niin saattaa tulla aikamoisia vaarantilanteita. Niin ja sekin ärsyttää hulluna kun ihmiset kävelee pyöräkaistalla. En kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, voin kuvitella että toi skenaario oli kyllä painajainen mitä tulee hitaasti käveleviin ihmisiin! Mutta minne ne lähtee yhtäkkiä juoksemaan? Hauskaa :)

   Toi on totta,en itse pyöräile mutta voin kuvitella kuinka ärsyttävää se on jos on jalankulkijoita pyöräilykaistalla!

   Poista

Kiva kun kommentoit!