torstai 3. maaliskuuta 2011

Just like Disneyland

Kuinka säälittävän onnellinen ihminen voi olla päästessään käymään Ikeassa? Vastaus: hyvin, hyvin säälittävän onnellinen!

Ei voi olla muuta kun onnellinen jos saa vielä suklaatakin!

Meillä todella starttasi roadtrip klo. 06.00 kohti Edinburghia. Toisaalta ei voi kyllä yhtään valittaa aikaisesta noususta kun sekä minä, että kaverini nukuttiin koko matka sikeästi kun kuski joutui selviämään aamuruuhkista.
Matkan päätarkoituksena oli todella viedä auto korjattavaksi, jonka takia ensimmäinen stoppi olikin pieneen kylään, hieman Edinburghin ulkopuolella. Pieni kylä olikin hyvin viehättävä (mielessä vertaan aina kaikki kylät täällä Emmerdaleen) jossa vietettiinkin sitten tovi. Keli suosi meitä ja aamu oli aivan ihana joten samoiltiin reilut 2 h päättömästi ympäri maisemia kunnes palattiin "korjaamolle", joka tässä tapauksessa oli kuskin kaukainen tuttava. Täytyy kyllä sanoa että brittiläinen (skottilainen?) vieraanvaraisuus on aina omaa luokkaansa, ja aina kun olen käynyt jonkun paikallisen kotona, ensimmäinen ajatus joka putkahtaa mieleen on "onpa kaikki ystävällisiä".

Maailaismaisemaa..


Kun auto oli taas tuunattu kuntoon, oli aika lähteä Ikeaa (josta saatettiin käyttää myös nimeä Disneyland) kohti. Oltiin kun lapset karkkikaupassa kun päästiin sisälle asti. Pohdiskeltiin oikeasti kyllä, että ollaanko hieman säälittäviä kuin näin paljon innostutaan jostain Ikeasta, mutta...tunnelma oli jotenkin vaan niin ihanan skandinaavinen! Vessoissakin oli vaan yksi hana!! Mutta luonnollisesti kaikki muu kulki väärinpäin (eli kassat vasemmal eikä oikeal puolella).

We love Ikea!!
Ensimmäisenä kävimme tietenkin lihapullien ja Daim-kakun kimppuun ja ah, se oli suurta rakkautta. Sen jälkeen alkoi armoton shoppailu, ja vaikka yritinkin pitää kukkaronnyöreistä kiinni ja järjen päässä (ottaen huomioon, että muutan tästä asunnosta viim. heinäkuussa) tuli sitä jotain pientä ostettuakin. Mutta vain hyödyllistä tavaraa ja tavaraa jonka saa pieneen tilaan muuttaessa. Pieni kuriositeetti tähän yhteyteen. En tiedä millä tavalla, tai minkä norsun tarvitsen tyhjentämään tämän huoneen siinä vaiheessa kun muutto on edessä. Mulla on kamaa jaettavana kuin pienelle kylälle ja tällä hetkellä suurin toivo makaa sukulaisteni harteilla jotka tulevat valmistujaisjuhliini. Olen laskenut että 10 kg/per sukulainen ja minulla on ehkä toivoa saada tämä huone tyhjäksi. Ehkä.
Ikeassa kun oltiin, niin tietenkin lipsuttiin "pimeällä puolelle" ja ostettiin ruotsalaista suklaata. Marabou, mmm!! En tiedä muista, mutta minä en ainakaan henk.koht. voi syödä sitä kauheata Cadburyn normaalia suklaata jota täällä myydään. Se on mun mielestä aivan kammottavaa moskaa, joten sen takia Maraboun ostaminen oli täysin oikeutettua.

Meidän kolmen ostokset
Maybe a little bit?
Oli siis hauska päiväretki, ja oli hauska päästä sen "normaalin" reviirin ulkopuolelle. Nyt taas jaksaa Maraboun ja uuden kynttilöiden avulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!