keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Valittamisesta valoisuuteen

Mua naurattaa nyt kymmenen aikaa illalla tämän päivän kulku. Aamulla kaikki oli hyvin, sit puolen päivän jälkeen tapahtui niin monta ärsyttävää juttua että hyvä etten muuttunut punaiseksi ja ruvennut ahmimaan kahta jäljellä olevaa Fazerin levyä naamariin. Kuuden jälkeen kaikki oli taas kuin ruusuilla tanssimista ja nyt kymmenen aikaa illalla painaa väsy päälle mutta olo on onnellinen! Yleensä en itse tykkää lukea valitussaarnoja, mutta nyt saattaa tulla hieman valituksenomaista vuodatusta ;)

Aamulla (eli klo.10.00) treffasin kaverin Hubissa ja tehtiin pari tuntia tehokkaasti kouluhommia. Eli in reality, sain kaksi sähköpostia kirjoitettua aikavälillä 10-12, sekä yhden kirjeen lähetettyä. Nämä kolme hommaa olivat oikeasti tärkeitä, mutta onhan se säälittävää että blogien lueskelu ja facebookkailu meni kouluhommien ylitse ( kuten tavallista). Eiköhän se motivaatio kouluhommien tekoon jostain kohta löydy (toivottavasti), koska en todellakaan jaksa viettää pääsiäislomaa analysoiden kuka äänestää äärioikeistoa Euroopassa.

Todella, tähän saakka oli päivä mennyt oikein hyvin. Ehdin nauttimaan maukkaan lounaan kavereiden kanssa ja käymään vielä salillakin. Ja hymyilytti. Sitten alkoi keittämään. Yritin todella varata lentolippuja kevätloman ajaksi Suomeen. Prosessi itseasiassa alkoi jo Hubissa istuskellessa, mutta kun yritin maksaa niitä luottokortilla niin Supersaver.fi ilmoitti, että jos maksat luottokortilla on ekstra maksu 11 euroa. Siis 11 euroa?!? Noh, täytyi odottaa sitten iltapäivään että sai taas pankkitunnukset käsiin. Salin jälkeen rupesin taas varailemaan lentoja kyseiseltä sivustolta, sieltä kun löytyi se paras vaihtoehto. Tällä kertaa kun klikkasin päästäkseni maksamaan, ilmoitti palvelin että tätä lentoa ei enää ole. Aha. Laske kymmeneen. Päivitä sivu ja löydä saman lento jota yritit 5 sekuntia sitten varata, mutta vain 50 euroa kalliimpana. Laske sataan. Yritä löytää muita vaihtoehtoja, mutta loppuenlopuksi joudut tyytymään siihen lentoon joka kallistui 50 eurolla sen 5 sekunnin aikana. Kerron muuten että tietokone lensi melkein päin seinää tässä vaiheessa. Toivottavasti joku muukin inhoaa lentolippujen varaamista yhtä paljon kuin minä.
Lopputuloksena minulla on nyt kuitenkin lennot Suomeen. Se mikä ei naurata, on että lento lähtee 06.00 aamulla Glasgowsta (jonne kyllä olen muutenkin menossa vkl, mutta silti, 06.00!!). Hipheihurraa.

Tämän jälkeen saan mailin eräältä taholta, jonka vastaus minun lähettämääni mailiin ei ollut se mikä toivoin. Tiedän että tämän maan yliopistosysteemi on hyvin joustamaton, mutta ennen se ei ole häirinnyt minua. Nyt se häiritsee ja paljon. Se on suunnitelmieni tiellä ja punon juonia jolla saisin tahtoni läpi. Odotukset eivät ole kuitenkaan turhan korkealla ja se masentaa jo valmiiksi.
Tämän jälkeen ohjelmaan kuului UNYSA:n komitea kokous, jossa kaverin kanssa purettiin hammasta kun hommat ei edennyt. Yleensä nämä komitea kokoukset ovatkin juuri tälläisiä - kaikki puhuu päällekkäin aivan turhista ja mitättömistä asioista ja loppuenlopuksi ei saada mitään aikaa. Mikään ei ole rasittavampaa kuin kokoustaminen tyhjästä.

Onneksi päivä kuitenkin parani kun jäätiin kaverin kanssa istuskelemaan kahville ja punottiin ihania suunnitelmia kaikkien päänmenoksi. Naureskelin koska muistan kun vielä pari viikkoa sitten sanoin, että tuppaa olemaan vähän tylsää kun ei ole mitään tekemistä, mutta kyllä se tilanne aina muuttuu loppukevättä kohti. Ja niinhän se muuttuu. Viimeisille viikoille ennen pääsiäislomaa on vaikka mitä (kivaa) tekemistä ja eipä tuo pääsiäisloman jälkeinenkään aika kovin rauhalliselta näytä. Ihanaa!

Kalenteri sylissä punottiin suunnitelmia

Illalla kävin vielä kuuntelemassa Politics & IR societyn  Political communication workshopin, jossa puhetta oli pitämässä NUS:n (National Union for Students, ehkä? Opiskelijoiden kattojärjestö jokatapauksessa) edustaja. Hän keskittyi kertomaan puhumisesta yleisölle ja vitsit että olikin hyvä ja hyödyllinen workshop. Saatiin paljon käytännön vinkkejä hyvän puheen pitämiseen ja päästiin itsekin kokeilemaan taitojamme. Puheen pitäminen ei ole ikinä helppoa ja se on todellinen taitolaji. Edes kaikki politiikot eivät ole hyviä puhumaan yleisölle ja sitä politiikka kuitenkin pohjimmiltaan on - puhumista kansalaisille jotta saa kantansa läpi ja sitä kautta ääniä. Ylivoimainen lempparini mitä tulee yleisölle puhumiseen on Stubb, jonka olenkin kuullut puhuvan monta kertaa ja hän aina onnistuu pitämään yleisön otteessaan.

Huomenna onkin jo torstai. Minnes se viikko taas meneekään..

P.S. Olen ruvennut ikävöimään erityisesti kahta asiaa joita aion kuluttaa massiiviset määrät kun pääsen Suomeen : maitorahka ja kunnon raejuusto (täällä raejuusto on oudon vetistä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!