tiistai 1. maaliskuuta 2011

Sun, sun, sun

Maaliskuun ensimmäisen päivän kunniaksi sain kääntää uuden lehden seinäkalenterista, joka näyttää tältä:Pakostakin tulee hyvä mieli! Tosin samalla en voi uskoa että ollaan jo maaliskuussa! Olen ikuinen aikapäivittelijä, tiedättekö sellainen ihminen joka jaksaa aina päivitellä että miten tämä aika kuluu niin nopeasti! Tuntuu että tätä viimeistä yliopistovuotta ei ole enää kauan jäljellä. Eikä sitä olekaan. Ja kohta pitäisi tietää mitä tekee ensi syksynä. Iik, apua, kääk. Hauskinta tässä kuitenkin on, että meillä ei todellakaan ole vielä tietoa valmistujaispäivästä. Valmistujaisviikko on ollut jo pitkään tiedossa (heinäkuun ensimmäinen viikko), mutta sitä koska meidän (eli Politics & IR opiskelijoiden) valmistujaispäivä on,ei saadaa tietää kun vasta jossain vaiheessa maaliskuuta. Ottaen huomioon että saadaan yleensä tietää tenttipäivät sellainen 3 viikkoa ennen, ei minulla ole toiveet tämän valmistujaispäivän tietoon saamisen suhteenkaan kovin korkealla. Mutta aina voi luottaa siihen, että se ei ilmeisesti ole perjantaina koska "perjantai on perinteisesti lääkisläisten valmistujaispäivä. Mutta ne voi tietenkin muutta sitä", kuten meille Registrystä kerrottiin. Tämä kaikki epävarmuus on kuitenkin meikäläisen kaltaiselle suunnittelijalle ihan kamalaa.

Täällä on joka tapauksessa aurinkoiset ja ihanat kelit jatkuneet  ja olenkin jo kahden päivän ajan käynyt aamulenkillä merenrannassa. Kuuma on tullut huppari päällä juostessa ja aurinko on ihanasti lämmittänyt (lue= koko naama ihanan helakanpunainen lenkin päätteeksi). Koko päivälle riittää energiaa ihan eri tavalla kun aamun aloittaa reippaalla juoksulenkillä! Toivottavasti sateet pysyy poissa koko loppukevään (not gonna happen).

Muuten tiistaipäivä on mennyt Human Rights- kurssin luennoilla ja seminaarissa. Seminaarissa oli tällä kertaa maakohtaiset presentaatiot, ja yksi ylitse muiden koski presentaatiota jossa opiskelija kertoi Vatikaanin ihmisoikeusrikkomuksista. Todella mielenkiintoinen esitelmä.Minä teen oman esseen ja samalla presentaation Venäjän ihmisoikeistilanteesta. Venäjä ja Venäjän politiikka onkin aina kiinnostanut minua, joten pitäisi olla ihan mielenkiintoista tutkia asiaa syvemmin. Illalla oli vuorossa taas tapahtuma joka liittyi International Development Weekiin ja paikalla oli puhumassa Oxfamin edustaja, heidän tarjoamasta katastrofiavusta Haitille. Puheen jälkeen oli vielä vuorossa MUN ja kuvitteellinen kriisisimulaatio. Tällä kertaa puheenjohtajat olivat keksineent kuvitteellisen kriisin Sudanin ja Egyptin välille, joka koski erityisesti vesikriisiä. Hauska keskustelu saatiin aikaiseksi.

Päänvaivaa on myös aiheuttanut lentojen varaaminen Suomeen pääsiäislomaksi. Tuntuu että en millään löydä lentoja jotka olisivat kohtuuhintaisia, lähtisivät kohtuuaikaan, saapuisivat kohtuuaikaan ja vielä jatkolento olisi samalta kentältä jonne saavut. Tälläisinä hetkinä toivoisin asuvani kaupungissa josta olisi suora yhteys Helsinkiin. Se olisi luksusta!

Päätän tämän täysin päättömän blogipostauksen kertomalla, että mun pitäisi herätä huomenaamulla klo.05.15. Kuudeltä meikäläistä nimittäin tullaan hakemaan oven edestä ja suuntaamme nokan kohti Edinburghia. Kaverin kämppiksen pitää viedä auto huoltoon ja me mennään mukaan jotta päästää Ikeaan syömään lihapullia ja ostamaan jotain ruotsalaisia herkkuja, jotka iskee meihin suomalaisiinkin. Road-trip ja Ikean (ruotsalaiset) lihapullat siis odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!