tiistai 26. huhtikuuta 2011

Interrailing!!

Nyt olis kuulkaa suunnitteilla interrail-matka!

Nimittäin kovasti halusin tehdä jonkun kiva "road-trip" reissun valmistujaisten kunniaksi, ja koska kaikki käytännon seikat estää lähtemästä esim. juuri Lattareihin, tuli ihan "kotoinen" Eurooppa-reissu mieleen. Ja nyt olisi siihen sopiva sauma töiden sun muiden asioiden kannalta. Plus että en ole vielä kertaakaan elämässani reilannut - kyllähan se pitää kokea!Mietittiin poikaystävän kanssa että mehän voitais molempien valmistujaisten kunniaksi reilata Suomeen. Hän kun sinne kummiskin haluaisi juhannukseksi tulla (taisi perus-britti vähän tykästyä meidän juhannuksen viettoon pari kesää sitten), joten samalla voitais tehdä siitä ihan kunnon reissu.
Nyt kun tenttipäivätkin paljastu, niin selvisi että ehdittäisiin hyvin olla 3 viikkoa reissun päällä.

Suunnitteluvaihe reissuiluun on todella siis vielä vaiheessa, mutta kyllä se tästä, pikkuhiljaa..
Lähdettäisiin siis täältä heti kun mun tentit on ohi, eli kesäkuun alussa ja päädyttäisiin sitten Suomeen juuri juhannukseksi. Tarkoitus olisi myös toteuttaa reissu niin halvasti kuin mahdollista, hyödyntäen eri puolilla Eurooppaa asuvat kaverit ja yöjunat, jolloin säästää yöpymiskustannuksissa. Ja mahdollisesti sit vielä couchsurfing.

Haluisin myös pitää jonkinmoisen seikkailu-hengen mukana reissussa ja olla suunnittelematta matkaa viimeisen päälle (se on meikäläisen kaltaiselle suunnittelijalle helpommin sanottu kuin tehty).Jos löytyy jotain kivaa, voidaan pysähtyä. Voidaan tehdä pienoisia mutkia matkaan. Kuitenkin, meillä molemmilla oli muutamat toiveet jonka mukaan sitten suunnittelimme reittiä, joka näyttää seuraavalta:

Aberdeen-Paris (ihan lentäen siis)
Paris-Brussels
Brussels- Maastricht
Maastricht-Berlin
Berlin-Prague
Prague-Krakow (ja tähän kohtaa sitten Auswitch)
Krakow-Varsaw
Varsaw-Vilnius
Vilnius-Riga
Riga-Muhu (kolmessa viikossa pitäisi päästä Muhun saarelle)
Muhu-Helsinki

Se kuinka hyvin me saadaan tämä kolmeen viikkon mahtumaan onkin haasteellista :)


Me haluttiin molemmat aloittaa reissu Pariisista. Ah. to walk in the streets of Paris!
Täältä saa kuitenkin halpoja lentoja sinne, joten koettiin se helpommaksi aloituspisteeksi. Olen saanut myös jonkun päähänpiston että haluan käydä Berliinissä. Olen monelta kaverilta kuullut hyvää siitä (ja lukenut blogeista), joten se meni listalle.

Molemmat haluttiin käydä Prahassa (se on itseasiassa pitkään ollut listallani) ja Puolassa tietysti Auswitchissa.
Joten nämä asiat yhdistelmällä saatiin tuollainen reittisuunnitelma aikaiseksi.
Hyvä puoli tässä reitissä joka suunniteltiin, että molemmat pääsee näkemään uusia kohteita. Kun reittikarttaa katsoo, olen itse ollut vain Pariisissa ja Brysselissä, joten uusia paikkoja tulee koettua ja nähtyä!

Vielä ei ole minkäälaista käsitystä noista etäisyyksistä, eli ehditäänkö nuo kaikki paikat käymään läpi kolmessa viikossa ilman että vaihdetaan kaupunkia päivän välein. Jossain kohteissa haluaa tietysti viettää pari päivää, joihinkin riittää vaan päivä (esim.Maastricht). Pariisissa, Prahassa ja Berliinissä haluan ehdottomasti olla kauemmin. Niissä riittää nähtävääkin jo monelle päivälle.

Olen ihan superinnoissani tästä reissusta!!

Nyt otetaan vastaan kaikkia hyviä vinkkejä reilauksesta, matkakokemuksista ja tietysti kaupunkivinkkejä saa ehdottomasti laittaa kanssa!


Kuvat: weheartit.com

5 kommenttia:

 1. Oi, ihanan kuuloista!:) Berliiniin kannattaa ehdottomasti mennä - todella mielenkiintoinen kaupunki (ei tosin kaunis)! Ja jos kiinnostaa käydä ihan opastetuilla kaupunkikierroksilla, niin Berliinissä on myös tämä Sandeman's New Europe City Tours (monissa muissakin euroopan kaupungeissa), jotka tarjoavat siis ilmaisia kävellen tehtäviä kaupunkikierroksia - oppaat ovat TODELLA hyviä!:)

  VastaaPoista
 2. Jännittävän ja seikkailullisen kuuloinen suunnitelma! :) Kiva huomata että Maastrichtkin päätyi listallesi, se on kyllä suloinen ja nätti pikkukaupunki ja tosiaan kokonsa puolesta uskon minäkin päivän siellä riittävän. Prahasta ja Berliinistä olen minäkin hyvää kuullut. :)

  Tsemppiä suunnitelmiin!

  VastaaPoista
 3. Miina, joo mä itseasiassa muistan lukeneeni toista opaskierroksista juuri sun blogista..ettekös te käynyt sellaisella Dublinissa? Mutta täytyy osallistua sellaiselle, niitä löytyy ilmeisesti myös Prahasta!

  Jemi, joo, Maastricht päätyi jo ihan sillä perusteella että sieltä löytyy yksi vaihtarikaveri, mutta olen kyllä kanssa kuullut että se on kaunis kaupunki joten kiva käydä siellä! Ja hyvä kuulla luotettavasta lähteestä että yksi päivä riittää, toi oma arvio perustui kuitenkin villiin veikkaukseen :D

  VastaaPoista
 4. Berliini on ihan mun suosikki, etenkin kesällä. Siellä mekin viihdyttiin pari päivää meidän reilillä. Vilniuskin on tosi kiva. Ja Auswitch "mielenkiintoinen" paikka (mut Krakow tosi kiva). Kuulostaa kivalta reitiltä. Mutta älkää suunnitelko liikaa :) Hauskempaa niin.

  VastaaPoista
 5. Anna, joo täytyy yrittää olla suunnittelematta liikaa..helpommin sanottu kuin tehty :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!