torstai 21. huhtikuuta 2011

Vihreää & vehreää

Tänään oli kiva hetki meidän Extrem Right- kurssilla kun minä siinä sitten rupesin kertoilemaan perussuomalaisten voitosta. Ketään ei sinänsä tuntunut liikuttavan asia suuremmin (paitsi että se tietysti kuuluu meidän kurssin aihepiiriin), mutta kun kävi ilmi että Soini tukee erästä englantilaista futisjoukuetta alkoi porukka heräilemään. En nyt kuollaksenikaan muista sen futarijoukkueen nimeä, mutta ilmeisesti sen kannattajat ovat vähintäänkin outoja joten siinä vaiheessa Soiniakin rupettiin katselemaan uusin silmin ( ei ehkä sillä parhaalla tavalla). Noh, tulee mielenkiintoinen luento ensi viikolla kun puhutaan näistä Pohjoismaista.

Kökötin kirjastossa koko päivän esseetä tehden. Jotenkin ei riitäisi motivaatiota enää yhtään, mutta vielä olisi yksi essee tämän jälkeen tehtävänä. Esseen deadline on todella huomenna ja sen jälkeen pitääkin ruveta tekemään jo seuraavaa. Eli pääsiäinen kuluu hommia tehden. No, onneksi perjantai-ilta on pyhitetty tyttöjen illalle.

Koko päivän kirjastossa olleena, oli illalla pakko mennä pienelle lenkille meidän läheiseen puistoon. Ulkona oli hieman viileää (wee bit cold, kuten täällä sanottaisiin), mutta jokapuolella vallitsi ihanan keväinen tuoksu ja puut vihersivät. Kävelin kampuksen läpi puistoon, ja täytyy kyllä sanoa että rakastan kampustamme tähän vuodenaikaan. Se sijaitsee todella Old Aberdeenissä joten kaikkialla on mukulakiviä ja näyttää vanhalta ja idylliseltä. Tulen varmaan vielä enemmän arvostamaan kampusta vasta sitten kun lähden, yleensä kun ne tavalliset kampukset tuppaa olemaan sellaisia betonikasoja kaupungin keskellä.


Olen aina tykännyt käydä Seaton Parkissa lenkillä ja piknikeillä! Ensimmäisenä vuonna sen läpi tuli käveltyä joka päivä kun se oli asuntolani ja kampuksen välissä. Good times! Ensimmäisenä vuonna luettiin siellä myös enemmän tai vähemmän tehokkaasti tentteihin, joka myös johti palamiseen. Ei ikinä uskottu et voitais palaa Skotlannin auringon alla! Siellä on myös nautittu joenvarressa piknikkejä ja onpa siellä joessa tullut myös heitettyä talviturkkikin. Halloweenina olen kävellyt 50- henkisen porukan kanssa keskellä yötä puiston läpi, joka oli silloin ihan pilkkopimeä. Kunnon Halloween- tunnelmaa todella! Toivottavasti hyvät kelit jatkuu ja päästään nauttimaan siellä vielä vikan vuoden piknikkejä!


Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille! Syökää paljon pääsiäismunia ja mämmiä!

7 kommenttia:

 1. heips.

  ihania kuvia - voi kun voisin olla siellä !Nautinnollista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköistä. :) Mullakin menee loma tenttiin lukiessa, mutta koitetaan silti nauttia pääsiäisestä!

  VastaaPoista
 3. Hei Laura!

  Olen saanut conditional offerin lempivaihtoehdostani Aberdeenista ja kysyisinkin muutamia kysymyksiä =)

  1) Selviääkö siellä keskinkertaisella englannilla? Olen ollut Kaliforniassa kesävaihdossa, mutta esseiden kirjoittaminen ja opiskelu vieraalla kielellä tuntuvat hieman utopistisilta ajatuksilta. M olisi tulossa englannin kirjoituksista. Olen kyllä valmis tekemään töitä ja uskallusta riittää.

  2) Tosin alani on law, joten töitä saa varmasti tehdä muutenkin.

  3) Mitä asuntolaa suosittelet? En missään nimessä halua jakaa huonettani toisen kanssa ja ensuitekin olisi oikein kiva ja self catered :D Onko ruuanlaittotilat ylipäätään millaiset? Käsitin, että asuntoloissa käy siivooja, mutta se taitaa koskea vain käytävätyylisiä yhteisiä keittiöitä? :>

  4) Millainen on yleinen tunnelma kampuksella ja(laki)opiskelijoiden keskuudessa? Olenko heti outsider, jos en tiedä jotain tv- sarjaa, josta britit puhuvat tms. :D

  5) Riittääkö rahat? Töitä teen kesän, mutta lainasumma pelottaa :'>

  6) Kielikeskus on aika kallis, onko muita keinoja opiskella kieliä? Venäjää ja tanskaa haluaisin jatkaa.

  7) Kannattaako sinne tulla lukemaan Skotlannin lakia vai vietänkö vaan välivuoden täällä ja haen Suomeen täysillä. Kööpenhaminan oikeustieteelliseenkin ehkä pääsen.

  Unelmani olisi kuitenkin työskennellä kansainvälisissä institutioissa/yrityksissä.

  Anteeksi tällainen jättiviesti, en tiedä oletko yhtään tutorointityyppiä, mutta täytyy koittaa (kiitos jo lukemisesta) :'> isoryn palsalla kyllä pyörin, mutta en koe sitä riittävän henkilökohtaiseksi, että saisin välähdyksen päähäni, mikä olisi parasta juuri minulle :D

  Laura

  VastaaPoista
 4. Äiti, täällä onkin ihanaa, kohta kuitenkin pääset Lontooseen ja minuakin näkemään ;)

  Ionna, joo, tää vihreys on niin ihanaa. Tulee heti hyvälle mielellä! Noh, jos tarpeeksi saa syödä pääsiäismunia niin ehkä tämä kouluhommien teko "loman" aikana ei tunnu niin vaivalloiselta :)

  VastaaPoista
 5. Hei Laura,

  Ja onnittelut conditionalista! Ja mielelläni autan,tiedän et niiden päätöksien tekeminen ei todellakaan ole helppoa! Eli hyvä jos pystyn olemaan avuksi.

  1)Uskon että selviät tuolla englannintasolla vallan mainosti! Ajan kuluessahan se vaan kehittyy siitä paremmaksi ja paremmaksi. Itse kirjoitin M:n englannista enkä ollut vaihdossa tai käynyt kielikurssilla, ja silti selvisin tähän saakka :) Joten perustuen henk.koht kokemuksiin uskon että pärjäät vallan mainosti!

  2) Itse en tiedä kun en lakia opiskele, mutta mitä olen seurannut niin ne lakiopiskelijat tuntuu täällä olevan niitä kaikista "ahkerimpia", eli varmasti töitä riittää.

  3) Muistaakseni yliopiston asuntoloissa missään ei tarvitse jakaa huonetta toisen kanssa. Itse asuin Hillheadissa North Courtissa ja voin ehdottomasti suositella sitä. Uskon että hinnakkaampana vaihtoehtona sitä suosittiin nimenomaan vanhempian (20-24 v) opiskelijoiden keskuudessa, jolloin mm. yöllisiä känni palohälytyksiä ei tapahtunut kuin kerran siellä asumisen aikana. Itse olin siihen tyytyväinen, jaion flatin neljän muun tytön kanssa, ja lämmittää sai niin paljon kuin sielu sietää, murehtimatta laskuista. Ja huone oli siistissä kunnossa. Flatissa oli kaksi vessa ja suihku, sekä keittiö. Kokkailutilat olivat riittävät ainakin meikäläisen kokkailuille, eli kaikki perustarpeet löyty. Kattilat sun muut piti ostaa itse. Nyt Hillheadiin on rakennettu uusia asuntoloita jotka ovat kuulemma tosi hienoja mikä näkyy myös hinnassa. Hillheadin ghetoiksi nimitettiin Hector Boeta joka oli hieman dodgy. Hillheadista kävelee sen 15 min kampukselle. Siivoja kävi kerran viikossa, mut en nyt kuollaksenikaan muista siivosiko se myös meidän huoneet.. Lähin ruokakauppa on Lidl, joten voi ruokailunkin pitää halpana.

  4) Olen ymmärtänyt että laki-opiskelijoilla on hyvä yhteishenki keskenään, me ollaan kavereiden kanssa mielletty ne porukaksi joka hengaa keskenään ja tekee juttuja keskenään :)Kuten jokaisella aineella, myös lawlla on oma law society, joten sitä kautta varmaan helposti pääsee menoon mukaan. Kyllä niitä kavereita saa jos vaan menee ja tekee, alku on aina vähän hankalaa, mutta lopussa kiitos seisoo :D

  5) Kuten olet varmaan jo huomannut, asuminen on kallista. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Varsinkin jos on tottunut Suomen tasoon, jossa kohtuullisella hinnalla saa kivan kämpän, voi täällä joutua maksamaan kiskurihintaa jostain ihan karseastakin läävästä. Sen sijaan ruoka ja normaali eläminen on mielestäni halvempaa verrattuna Suomeen. Samoin jos tykkää käydä ulkona. Sanoisin että jos laskee vuokran veke, sillä täydellä opintotuella elää just ja just sen kuukauden. Ja kuun lopussa sitten kituutetaan jo :D

  6) Täällä ei mielestäni valitettavasti kannusteta kielten opiskeluun. Jos ei opiskele pääaineena kieltä, niin opettajat on aika nihkeitä siihen että ottaisi kieliä ekstrana. Tosin ekana vuotena valitaan kolme ainetta (esim. law, politics & spanish)ja niistä tiputetaan sit yks pois seuraavan vuonna, eli silloin voisi opiskella kieltä. Näin se meni ainakin minun tapauksessa. Venäjä ja Tanska taitaa tosin täällä olla melko harvinaisia, en ole varma opetetaanko niitä muuten kuin kielikeskuksessa. Itseäkin harmittaa tämä tilanne että kielten opiskeluun ei kannusteta enempää.

  7) Tähän kysymykseen mun on valitettavasti vaikea vastata koska en sitä lakia opiskele ja en osaa sanoa miten olisi kannattava tehdä. Aberdeenin law department on briteissä korkealla arvostettu, mutta en tiedä miten paljon pelkkä Brittien lain opiskelu sitoo sitten työuraa Britteihin. Kun laki on siinä mielessä juuri vaiketa kun se on erilanlainen joka maassa. Joten valitettavasti en tiedä miten olisi sitten parasta tehdä..:S

  Toivottavasti näistä oli apua, ja kysy ihmeessä lisää jos tulee jotain mieleen!

  VastaaPoista
 6. Mua on sunnuntain jälkeen alkanut kiinnostamaan kans toi äärioikeistokurssi. Mun kaveri tekee just aiheesta disseään ja just siis persuista.

  VastaaPoista
 7. Sonja, se on tosi mielenkiintoinen kurssi,suosittelen ehdottomasti ottamaan sen! Ja nyt siitä tuli mielenkiintoinen Suomenkin kannalta ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!