maanantai 4. huhtikuuta 2011

Pietariin me melkein mennään!

Pietarin matka lähestyy ja ensi viikon maanantaina starttaa juna sitten kohti Venäjää. Se on muuten jännä, tällä hetkellä ei ole vielä yhtään matkakuumetta, ja väitän sen johtuvan siitä että ollaan menossa lentokoneen sijasta junalla, tuntuu ihan kotimaanmatkailulta! Tai ehkä sen takia että koko ajan on jotain ohjelmaa, jotta matkakuumetta ei edes ehdi syntyä.

Viisumihakemukset vietiin matkatoimistoon jo viime viikolla ja tällä viikolla pitäisi sitten saadakin jo viisumit. Itse viisumien hakeminen oli helppo prosessi mielestäni, varsinkin kun ei itse tarvinnut jonottaa lähestystöön vaan kaavakkeet annettiin matkatoimistolle. Hakukaavake piti täyttää, vakuutuksesta myös kopio, passikuva ja itse passi. Sekä tietysti viisumimaksu. Melkoisen helppoa verrattuna monen muun maan viisumiprosessiin.

Olenkin ehtinyt jo selata Pietarin matka-opasta jonka hankin viime viikolla, sekä niitä lukuisia lehtiartikkeleita mitä isä on leikannut eri lehdistä. Uuden nopean Allegro-junan ansioista (vain 3,5 h) Pietarista olikin monta juttua kirjoiteltu eri lehtiin, joten hyvää materiaalia ollaan kerätty.


Saavutaan Pietariin siis maanantai-iltana ja takaisin lähdetään torstaina päivällä, joten ihan hyvin aikaa pitäisi olla kaupunkiin tutustumiseen. Ollaan yötä ihan Pietarin keskustassa joten siitä pääsee helposti kaikkialle.
Ihan must-see paikkoja ja juttuja joita olen vähän listannut nyt (tottakai olen listannut paikkoja, olen sentään maailman pahin suunnittelija), ovat:

Eremitaasi

Eremitaasi on maailman kuuluisimpiin lukeutuva museo, jonka kokoelmat ovat sijoitettu hienoisiin rakennuksiin. Huhujen mukaan tämän paikan kiertelemiseen kannattaa varata koko päivä, ja on varmasti sen päivän arvoinen. Opiskelijakortilla ilmainen sisäänpääsy!

Baletti

Venäjälle kun menee niin onhan sitä pakko päästä baletti-esitystä katsomaan. Enkä ole edes koskaan käynyt baletissa, joten tämä tilaisuus täytyy heti käyttää hyväksi.

Iisakin kirkko

Iisakin kirkko on maailman suurimpiin katedraaleihin kuuluva kirkko.Nevski Prospekt

Pietarin pääkatu, jonka välttely olisikin varmasti mahdoton tehtävä, joten kuuluu olennaisena osana varmasti matkaan. Kaunis katu oppaan mukaan ja hotellimmekin sijaitsee melkein tämän kadun varrella.

Kesäpalatsi

Kesäpalatsissa olisi mukava käydä, mutta on ilmeisesti hieman Pietarin ulkopuolella, joten ensin tulisi selvittää miten sinne pääsee. Ja riittääkö aika.

Olen aivan varma, että tästä tulee superkiva reissu ja erityisesti odotan että pääsen reissaamaan junalla. Junassa on kiva katsella maisemia ja näkee sitten vähän sitä muutakin Venäjää kuin vain sitä miljoonakaupunkia!

Päällimmäisenä ajatuksena on kuitenkin imeä itseensä kaupungin tunnelmaa, kävellä pitkin katuja, ihmetellä kauniita rakennuksia, istahtaa välillä kahville, etsiä maatuska-nukkeja, yrittää ottaa selvää venäjänkielisistä ruokalistoista (jottei tule tilattua sammakonreisiä), ihastella kauniita siltoja ja kuuleman mukaan, todella kaunista Pietaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit!