Nyt tulisi pientä reseptinpoikasta, tein nimittäin tälläisen herkullisen suklaamoussekakun sekä jouluaatoksi että uudeksi vuodeksi. Sen lisäksi että itse pidin siitä, se sai myös kehuja muilta!
Kakku on kaikenlisäksi todella helppo tehdä, ja sen voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä ja laittaa vaan pakkaseen jähmettymään!
Bongasin reseptin jostain näistä joulun alla ilmestyneistä joululehdistä (olisko ollut Maalla-lehti) ja heti pääsi kyllä omaan reseptikirjaan - sen verran herkullinen kakku oli kyseessä!
Suklaamoussekakku
Pohja:
200 g mantelimassaa
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
Suklaamousse:
200 g maitosuklaata
4 dl kuohukermaa
Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka (halkaisija n.24 cm). Kiristä leivinpaperi pohjan väliin.
Raasta mantelimassa karkeaksi (raastimen isoimmilla rei'ällä). Lisää raasteeseen munat ja kaakao ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 15-20 min (alatasolla). Tunnustele tikulla kypsyys ja anna jäähtyä kunnolla!
Sulata täyteen suklaa vesihauteessa. Vaahdota kerma ja lisää se osissa sulaneen suklaan joukkoon. Älä vaivaa liikaa, vain juuri sen verran että aineet sekoittuvat keskenään.
Lisää mousse pohjan päälle ja pakasta kakkua vähintään 3 h ennen tarjoilua!
Koristele suklaarouheella, hedelmillä tai millä haluat.
Helppoa kuin heinänteko!
Valitettavasti kakusta ei ole parempaa kuvaa kuin tämä pikaisesti uutena vuotena napattu otos, mutta se on tuo kakku tuolla taustalla jonne joku jo kakkulapion kanssa hapuilee..
Nam, nam, nam! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta.
VastaaPoistaOlin pari vuotta sitten, juuri Helsinkiin muutettuani, töissä konditoriassa, jossa myytiin ihanaa suklaamoussekakkua. En ole sen jälkeen syönyt ks. herkkua, kun tuli välissä ehkä syötyä liikaakin... mutta tätä aion kyllä testata heti kun mahdollista. :)
Ioanna, uskon että tuli varmasti syötyä paljon sitä silloin, minäkin olisin niin tehnyt niin :D Mutta kannattaa todella ehdottomasti kokeilla, rakastan kaikkea helppoa ja maukasta ja tää kakku on ehdottomasti semmoinen!
VastaaPoista