maanantai 23. tammikuuta 2012

Pieni sana taas niistä opiskeluista...

Huh, olipa jännät tunnelmat eilen! Vaalivalvojaisissa (joka koostui minusta ja poikaystävästäni), minä olin se joka kommentoi koko ajan ääneen hänelle (englanniksi) Yle Areenan vaalilähetystä. Kunnes poikaystävä tokaisi, että kai tajuan että hän ei tajua minun kommenteista puoliakaan, kun kommentoin asioita jotka tulevat sieltä telkkarista suomeksi, ja hänelle jää kokonaan pimentoon tämän vuoropuhelun toinen puoli :) Sitten lähtikin puhelut Suomeen että pystyin jollekin pälättämään vaalien tuloksesta! Vaaleista varmaan vielä lisää, viimeistään sitten kun raahaan itseni taas lähetystöön äänestämään.


Nyt ajattelin kuitenkin raapustaa taas tälläisen perinteisen "tämän kevään kurssit" jutun, jos vaikka jotakuta kiinnostaa :) Rupesin tätä kuitenkin kirjoittelemaan jo viime viikolla, joten ehkä nyt on aika tehdä loppuun.

Viime syksyhän oli opiskeluiden kannalta todella hektinen, olin itse halunnut ottaa neljä kurssia (normaalin/suositellun) kolmen sijaan, joten usein tuli vietettyä pitkiä päiviä kirjastolla lukien kurssimateriaalia.
Tämä kevät onkin hieman rennompi sitten, nimittäin kun syksyllä tuli paahdettua on nyt ohjelma kevääksi melkoisen leppoisa verrattuna siihen. Nimittäin vain kaksi kurssia ja molempien luennot ja seminaarit on perjantaina. Ja sitten itseasiassa Dissertation-kurssi eli lopputyö kurssi, mutta se on vain itsenäistä työskentelyä ja sitten oman ohjaajan tapaamista. Perjantai on siis pitkä päivä, mutta muuten koko viikko "vapaata".


Molemmat kurssit jotka löytyy tältä lukukaudelta on todella mielenkiintoisia:


Conflict and Insitutional Design in Divided Societies


The internal resolution of serious ethnic and national conflicts almost inevitably involves some form of power sharing and/or power division (autonomy and federation). While power sharing is often invoked in normative and comparative accounts of conflict resolution, it is less frequently systematically examined. Conflict and Institutional Design (CID) is a comparative analysis of the making, maintenance and too often breaking of power sharing agreements. When and how are peace agreements negotiated? What type of power-sharing and federal designs are available? Under what conditions is power sharing likely to help contain conflict, and when does it fail?


Genocide


This seminar provides an introduction to the study of genocideThe coursesdisciplinary ambit ranges from anthropology to economicsfrom history to lawandfrom political science to sociologyAgainst the background of diverse disciplinaryapproachesit explores major theoretical and empirical aspects of the role(sofgenocidal campaigns in international politicsinter aliatheir originsdevelopmentandterminationthe manner of their perpetrationprogressionand diffusiontheir impacton the maintenance of international peace and securitytheir consequences for thereconstruction and development of states and the building of nationsand theiradjudication in domestic and international courts and tribunalsEmpirical cases to bediscussed include AustraliaCambodiaChinathe Democratic Republic of Congo,East TimorNazi GermanyGuatemalaIraqNorthern Irelandthe Ottoman Empire,RwandaUgandathe Soviet UnionSudanand the former Yugoslaviaamong others.


Varsinkin tämä Genocide-kurssi vaikuttaa ihan super mielenkiintoiselta. Sen lisäksi proffa on aivan pelottavan fiksu, tyyppi on ehtinyt jo luennoimaan 10 vuotta Harvardissa ja silti näyttää mielestäni reilusti alle nelikymppiseltä. Hänellä on miellyttävä tapa vetää seminaareja, ja vaikuttaa todella innostavalta proffalta, joten tästä kurssista olen erityisen innoissani!


Näillä kursseilla mennään siis tämä kevät. Molemmat ovat kyllä mielenkiintoisia ja varsinkin tämän toisen kurssin (Insititutional design)proffa on todella symppis tyyppi. Molempiin kursseihin kuuluu ne viikottaiset lukemiset, parit presentaatiot, esseet ja itseasiassa Genocide-kurssiin ei ole ollenkaan tenttiä vaan arvostelu nojaa 100 % tutkimusesseen pariin. 


Tämän lisäksi on todella se lopputyö ajateltavana, jonka palautus on tosin vasta 1.syyskuuta ja otsikkokin pitää palauttaa vasta 27.huhtikuuta. Mutta kyllä sitä pitää ruveta pikkuhiljaa jo miettimään. Minulla on todella laaja aihealue mielestä josta sen haluaisin tehdä, mutta ongelmana on nyt rajata aihe niin että siitä saa jotain järkevää aikaiseksi.


Mun mielestä se olisi ihanaa päntätä koulukirjoja tälläisessä nurkkauksessa!
Koska kevään ohjelma on "hieman" leppoisampi, olisi nyt tarkoitus löytää tekemistä muille päiville. Toisinsanoen työtä :) Katsotaan miten käy! Olisi myös kiva petrata vähän tuota espanjaa, ja vaikka käydä kuuntelemassa parin muun kurssin luentoa, kaverit on kehunut Afrikka-kurssia niin paljon, että luulenpa että siellä pitää käydä vähän nuuhkimassa ilmaa. Tosin en ole varma mihin tuon kurssin kehut pohjaantuu - siihen että proffa on kaikkien naispuolisten opiskelijoiden suosikki, vai siihen että se on oikeasti hyvä kurssi. Tai ehkäpä molempiin!


Lopuksi vielä humoristinen video, joka näytettiin meille toisen kurssin ekalla luennolla..Valitettavasti videon upotus oli estetty, mutta käykää katsomassa se täällä, it's worth it!


P.S. Sorry, en tiedä miksi tämä blogger veti nämä rivivälit ihan oudoksi taas..


Kuvat:: weheartit.com 

6 kommenttia:

  1. moikka! me täällä kaiken kv laki tentin pänttäysrumbassa alettu miettiä mitä kandin jälkeen. itse post grad LSE:ssa kiinnoistaisi mutta mietin et onko postgrad tosiaan vaan vuoden? olisi kiva kuulla sun omakohtaisia kokemuksia ja jos et halua tehdä postausta aiheesta ois silti kiva jos haluisit jotain ajatuksia asiasta vaihtaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihan hirmusen mielenkiintoisilta nuo sun kurssit, jopa minun mielestäni, joka juuri ilmaisin blogissani politiikkainnottomuuteni... Kaikki yhteiskunnalliset ja kansainväliset asiathan on ihan asia erikseen :)
    Tsemppiä uusien kurssien kanssa!

    VastaaPoista
  3. Eve, postgradin pituus riippuu pitkälti ohjelmasta. LSE:n maisteriohjelmat ovat kyllä pitkälti vuoden mittaisia mutta myös kahden vuoden ohjelmia löytyy (kulkee nimellä Double degree). Mutta olin kyllä aatellut kirjoitella mun kokemuksista vähän laajemmin muutenkin, joten kirjoittelenpa koko postauksen aiheesta :)

    Eveliina, haha ymmärrän kyllä ettei kaikille politiikka nappaa, mutta kuten sanoit kv-suhteet on sit jo asia erikseen :) Olen kyllä ihan innoissani näistä kursseista, erityisesti tuosta Genocidestä, vaikka se onkin varmaan aika rankkaa materiaalia sisältävää..

    VastaaPoista
  4. Supermielenkiintoisi kursseja! Ja bongasinkin jo varmaan tältä kommenttilomakkeelta vastauksen siihen uni-kysymykseeni - LSE? :) terkkuja Ucl:ltä! :)

    VastaaPoista
  5. dfn, kylläpä LSE nimenomaan :) Ja olen kyllä näiden kurssien kanssa ihan into piukassa niin sanotusti :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!