torstai 31. toukokuuta 2012

Kysymyksiä Briteissä opiskelusta?

Sain eräältä lukijalta pyynnön että jos hieman kirjoittelisin miten olen tänne päätynyt opiskelemaan, mutta sitten tuli mieleen, että sen sijaan että taas tarinoisin omiani, ja vähän helpottamaan kyseisen postauksen järjestelmällisyyttä, ajattelin kysellä onko teillä jotain kysymyksiä Briteissä opiskelusta, tänne päätymisestä tai täällä asumisesta?

Jos niitä kysymyksiä tulee, voisin koota ne omaksi postaukseksi tossa tenttien jälkeen, ja ehkä siitä on sitten muillekkin hyötyä. Tietysti jos kyssäreitä ei tule, niin höpöttelen sitten taas omiani (se tuntuu olevan jalo taitoni).

Eli tuleeko mieleen jotain mitä haluat kysyä Briteissä opiskelusta? Kandin teosta, maisterin teosta, opiskelusta yleensä, miten tänne päädytään (yleensä lentokone on hyvä vaihtoehto), millaista täällä on asua (kylmää) tai millaista ruokaa täällä syödään (rasvaista)? Tai jotain ihan muuta?

Laita kysymykset kommenttilootaan ja yritän vastailla sitten parhaani mukaan (mihinkään mikä on elämän tarkoitus-kyssäreihin en suostu vastaamaan, se on liian vaikeeta).


Niin ja vaikka tässä näkyy nyt vaan Lontoo, voi ihan rohkeasti esittää kysymyksiä Skotlannistakin, sillä on vielä ihan erityinen paikka mun sydämessä ;)

15 kommenttia:

 1. -Kuinka kallista siellä on opiskella verrattuna Suomeen?
  - Onko sulla koskaan koti-ikävä?
  - Mikä on siellä Lontoossa parasta?
  - Kestääkö tutkinnon suorittaminen Lontoossa tai muualla Briteissä kauemmin kuin Suomessa?
  - Aiotko opiskelujen jälkeen jäädä asumaan Lontooseen vai muutatko takaisin Suomeen?

  Siinä joitakin kysymyksiä:)

  VastaaPoista
 2. Moikka, ajattelin nyt käyttää tilaisuuden hyväksi ja kysäistä muutaman kysymyksen koska olen itsekin syksyllä suuntaamassa britteihin :)
  Kauanko sulla kesti totutella kieleen (etenkin skottiaksenttiin) ja politiikan opiskeluun englanniksi? (itseäni hieman huolestuttaa ajatus)
  Mitkä on siellä opiskelun ehdottomasti parhaat puolet?
  Meneekö briteissä opiskeluun ihan kauheasti rahaa (lukukausimaksut poissulkien) esim. lentoihin yms vai kattaako opintotuki kuitenkin suurimman osan? Tietenkin riippuu miten tuhlaavainen itse on mutta yleisesti ottaen..

  PS. Oon lukenut sun blogia jo jonkin aikaa ja tykkään kyllä paljon! Etenkin skottiaikojen kirjotukset on auttanut mua saamaan yleiskuvaa siellä opiskelusta, mikä on tosi kiva :) onnea opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva jos kirjoituksistani on ollut hyötyä muillekkin! Kiitoksia paljon!

   Poista
 3. Onko opiskelukavereihin helppo tutustua ja muutenkin saada uusia ystäviä yliopiston kautta? Britteihin ystävystyminen on kuulemma kaikkea muuta kuin helppoa!

  Mitä mieltä oot asuntoloissa asumisesta ensimmäisenä vuonna? :) syrjäytyyköhän täysin kuvioista jos asuisi alusta alkaen yksin?

  VastaaPoista
 4. Heippa, millaisia oli sun lukion/kirjoitusten arvosanat?
  Jos lähtee sinne opiskelemaan mitä pitäisit kolmena tärkeimpänä juttuna muista?
  Siellä opiskellessa ja asuessa onko ihmiset ikinä kohdellu sua eritavalla kuin brittiläisiä?
  Kiitos jo etukäteen =)!

  VastaaPoista
 5. Olitko opiskellut siis ihan normi lukiossa vai IB:llä ennen kuin lähdit Britteihin?
  Miltä englanniksi opiskelu tuntui? Oliko esim. vaikeaa sanastoa (kun kuitenkin opiskelemasi aihe on haastava), vaikea kirjoittaa esseitä englanniksi jne? Annetaanko niihin esseiden ja muiden kirjoittamiseen ihan kunnon ohjeet siellä ekana vuonna?:D Noita kirjotusjuttuja meinaan pelkään eniten....
  Kuinka tiivis lukkari sulla oli vaikka eka vuonna? Kuinka paljon käytit opiskeluun keskimäärin aikaa 'vapaa-ajalla'?
  Paljonko rahaa sulla suurin piirtein meni tai menee viikossa/kuukaudessa ruokaan? Ja muutenkin, minkälaisella budjetilla suunnilleen kuukaudessa pärjää?

  Olishan näitä kysymyksiä vaikka millä mitalla, mutta ihanaa kun oot kirjottanu tätä blogia ja teet vielä erikseen tämmösen postauksen, jossa voi kysellä! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille kysymyksistänne!! Vastailen mahdollisimman pian omalla postauksella!

  VastaaPoista
 7. Moikka! Oon itekin lähdössä ensi syksynä Lontooseen opiskelemaan maisterintutkintoa (London Met) ja tuli mieleen kun mainitsit joskus asuvasi siellä suht edullisessa asuntolassa, joka on tarkotettu postgraduate-opiskelijoille. Onko kyseinen asuntola tarkotettu vain tietyn yliopiston opiskelijoille vai onko yleinen johon kaikki voi hakea? Mietin tuota asuntolavaihtoehtoa mutta ne mitä olen tähän mennessä löytänyt on olleet melko hintavia ja en välttämättä jaksaisi niitä ekan vuoden opiskelijoita jos ei oo pakko :)
  Kiitos jo hurjasti etukäteen vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattelin vastata tähän heti kun oli vähän spefisimpi kysymys :)

   Eli joo, asun asuntolassa, eihän tää nyt Suomen standardeille ole edullinen, mutta Lontoon hintoihin verratuna tää on aika hyvä kun ottaa huomioon sijainnin sun muut. Ja ei tartte maksaa laskuja :) Mutta tämä asuntola on ihan oman yliopistoni kautta, nuo yleiset asuntolat tuppaa yleensä just olemaan kans aika kalliita (esim.Unite).

   Ja ymmärrän kyl ton ettei jaksa ekan vuoden opiskelijoita, tää on onneks postgraduate-asuntola, en mäkään jaksais enää ykkösvuoden opiskelijoita ja niitä bileitä/riekkumuksia :D

   Poista
 8. Hehee jee!

  Täällä oli monilla jo semmosia kysymyksiä mitä itsekin olisin kysynyt!

  Mutta...

  Kuinka paljon bachelor tutkinnon arvosanoilla on merkitystä? Minkälaisella keskiarvolla, tutkinnon arvosanalla whatever, sinä pääsit hakemaan tähän yliopistoon?
  Tämä mua huolestuttaa sen takia kun mulla on monista kursseista huonot arvosanat, kun en vielä pari vuotta sitten tiennyt, että mitä oiken teen. Kävin tässä pari vuotta Espanjassa kasvamassa ja nyt ovat tavoitteet selkenneet, mutta ne huonot arvosanat roikkuvat siellä vieläkin. Pitäsiköhän nämä uusia vai antaa vain olla?

  Niin ja minua kans kiinnostaisi tietää aijotko jäädä sinne opiskelujesi jälkeen? Onkohan siellä vaikeaa saada internship paikkaa?

  En tiedä vielä mitä kysyisin.... Katsotaan jos keksin myöhemmin lisää.

  VastaaPoista
 9. Asuminen ja työskentely kiinnostaisi, samoin tilien avaamiset jne 'viralliset' seikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, voisinkin näistä tehdä jossain vaiheessa omat postauksensa, jos saisin jotain juttuja järkevästi kasaan :)

   Suosittelen myös tsekkaamaan tämän Suklaata ja Kahvia- blogissa olevan työnhaku postauksen (jos ei ole ennestään tuttu), se antaa hyvän kuvan työnhausta täällä:

   http://suklaatajakahvia.blogspot.co.uk/2011/04/lontooseen-toihin.html

   Poista
 10. Moikka!
  Aattelin sellasta kysellä että millasta siellä Skotlannissa oli opiskella, kun tarkoituksena ois itselläkin mahdollisesti hakea sinne suunnalle. Ja haitko muuten jo ennen kirjoituksia lukiossa? Kirjotan ens keväänä ja ajattelin kuitenkin hakea jo tammikuussa, kun luin jostain että sellainenkin on mahdollista.

  VastaaPoista
 11. mooi!

  Voi olla että rankkaat tämän tuonne "mikä on elämän tarkoitus?" -kysymysten joukkoon mutta kannattaako tai onko sinun mielestä kannattanut lähteä ulkomaille (ja Lontooseen) opiskelemaan? Minulla siihen valintaan on vielä aikaa jokunen vuosi mutta tuntuisi niiiin kiinnostavalta vähän vaihtaa maisemaa. :D Tuo rahankäyttökin toki kiinnostaisi (etenkin Lontoon osalta, tunnetusti kallis paikka) kun keskiluokkaisessa perheessäkään ei aina sitä ole rahaa ihan naapureille asti jaeltavaksi. Kandin teit toki Skotlannissa mutta onko yleistä töiden tekeminen opiskelujen lomassa (vkl / iltaisin?)? Entäs jos et IB-lukiota käynyt niin millaista oli aloittaa opiskelut englanniksi ilman suomenkielentaitoisia opettajia? Varmasti opiskeluissa tuntuu ettei puhu englantia äidinkielenään mutta onko siitä ollut haittaa siihen totuttuaan?

  Vähän pitkä pötkö tuli ja vähän päällekkäisyyttä edellisten kanssa mutta paljon kiitoksia kaikenlaisesta tiedosta! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voisin itseasiassa tehdä ihan oman postauksen tuosta ekasta kysymyksestä, koska olen miettinyt aiheesta kirjoittamisesta muutenkin!

   Poista

Kiva kun kommentoit!