sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

How we almost saw the Queen

Ensinnäkin alkuun kiitoksia kaikille jotka on laittanut kysymyksiä edelliseen postaukseen, olen niihin pikkuhiljaa alkanut vastailee ja varmaan saan postauksen valmiiks sitten ensi keskiviikon tentin jälkeen. Vielä siis ehtii laittaa kysymyksiä jos haluaa.

Tänä pidennettynä viikonloppuna vietetään kuningattaren Diamond Jubileeta. Maanantai ja tiistai ovat kansallisia vapaapäiviä ja juhlallisuuksia riittää.


Tämä on sinänsä merkittävä juhla, koska Kuningatar Elisabeth II on vasta toinen hallitsija Brittien monarkian historian aikana joka juhlistaa timantti kauttaan, eli 60 vuotta vallassa. Tätä ennen vain Kuningatar Victoria on juhlistanut timanttijuhlaa, ja tästäkin on kulunut 100 vuotta.


Tätä juhlistetaan sitten tietenkin asiaankuuluvalla tavalla, periaatteessa koko vuosi on tietysti ollut täynnä erilaisia tapahtumia, kuningasperheen jäseneet on mm.vieraillut eri Commonwealth-maissa läpi alkuvuoden. Juhlinnat kuitenkin kulminoituu tähän viikonloppuun. Lauantaina kuningatar osallistui Epsom Derbyyn, tänään on vuorossa isot katujuhlat- ja lounaat eri puolilla Brittejä, ja sitten tietysti Thames Boat Pagent. Huomenna on juhlakonsertti ja tiistaina juhlallisuudet huipentuu siihen että Kuningatar matkustaa kärryillään palatsiin ja koko kuningasperhe sitten vilkuttelee meille maallisille parvekkeeltaan.


Voitte kuvitella että kun tänä kesänä on sekä Diamond Jubilee, että Olympialaiset on meno kaupoissa yltynyt ihan mahdottomuuksiin. Kaikenlaista krääsää pääsee ostamaan. Olen superonnellinen etten ole täällä olympialaisten aikaa, en kestäisi sitä väenpaljoutta.

Vaikka alunperin päätin pysyä kaukana näistä viikonlopun juhlallisuuksista, oli tämän päivän Boat Pageant niin lähellä kotia, että pakkohan se oli käydä tsekkaamassa. Asun sen verran lähellä jokea että kuulee selvästi helikopterien äänet kun ne hyrräilevät Thamesin yllä. Boat Pageant käsitti siis 1000 laivaa/paattia/kanottia/vedessä kulkevaa juttua, ja keskeisin oli tietenkin itse Kuningattaren paatti josta hän sitten vilkutteli muun kuningasperheen kanssa.


Asutaan sen verran lähellä Tower Bridgeä että päätettiin mennä katselemaan menoa, mutta eihän me tuntia ennen päästä lähellekään joenrantaa. Innoikkaimmat oli ollut siellä odottelemassa eilisillasta lähtien. Ei kyllä käynyt kateeksi koska eilen illalla ja yöllä satoi vettä ihan kunnolla. Noh, mentiin sitten Tower Bridgen kupeeseen jossa oli isohko screeni mistä sitten näkyi kun Kuningatar floattaili meidän suuntaan. Eli we almost saw the Queen ;)
Kuvasin pienen videopätkän meiningeistä, kannattaa äänen voimakkuudet laittaa aika matalalle, video on aika meluisa!
Ihan kiva, ihmisiä oli liikkeellä aivan järkyttävät määrät ja sitten alkoi tyypilliseen englantilaiseen tyyliin satamaan kaatamalla vettä. Joten kipitettiin nopeasti kotiin, mutta olin silti ihan kuin uitettu rotta kun pääsin ovesta sisään.

Eiköhän tää riittänyt mun osalta juhlinnaks, saa nähdä miten pääsen tiistaina yliopistolle jos Kuningatar kruisailee kärryillään keskustan läpi takaisin kotiinsa. Tänään oli kuulemma ollut tosi haastavaa päästä yliopistolle, varsinkin jos piti ylittää siltoja :)

7 kommenttia:

 1. Kattelin juhlallisuuksia tv:stä ja mietin, että ootkohan paikalla. Melkoset kemut teillä siellä meneillään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, on kyllä :D Oli kyl ihan hauska kokemus, tuntui kyl vähän hassulta kun ei ole itse "tottunut" monarkia meininkeihin ja porukka lauleskeli siel ihan innoissaan God save the Queenia...Toisaalta, 60 vuotta vallassa on kyl pitkä aika!

   Poista
 2. Oih voih, asuin ennen ihan sen Epsom Derbyn lähettyvillä ja kuljin sen ohi töihin.. Siellä joskus näinkin kuningattaren (auton). Toivottavasti on ollut mukava viikonloppu! Varmasti ruuhkainen ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hauska juttu! Mä en nähnyt edes omin silmin sitä laivaa :D Joo, todettiin kaverin kans kun lahdettiin paikalta, et onneks ei tarvinnut ottaa metroa minnekkään :)

   Poista
 3. Hulluja hehkutuksia! :) Just muisteltiin Nicon kanssa viime kevään creppeilyä ja kuninkaallisten häiden tuijottamista.
  Viime viikolla juttelin tuosta monarkia-aiheesta ruotsalaisen kollegan kanssa. Vähän siinä suomalaisina dissattiin koko asiaa ja mm. sitä, että Suomen pressa lähtee sitten naapuriin kuninkaallisiin ristiäisiin. Ruotsalainen jätkä oli kuitenkin sitä mieltä, että all in all monarkia maksaa itsensä takaisin, koska kuninkaalla on niin paljon arvovaltaa myös ulkomailla ja auttaa mm. ruotsalaisia tekemään businesstä muissa maissa suhteillaan näillä vienninedistämismatkoilla esimerkiksi. Who knows... oli vaan aika mielenkiintoinen näkökulma! Ja mulle uusi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli hyvät juhlat :D

   Tuollakin oli tietty mielenosottajia monarkiaa vastaan! Musta tuntuu vaan että mun tiedot koko instituutiosta on puutteelliset koska tiedän vaan ne negatiiviset puolet siitä. Ja tietty et minkälaista "valtaa" ne nauttii. Tosin Britti monarkialla taitaa olla enemmän vaikutusvaltaa kun ruotsalaisilla :) Mut joo, olis kyl mielenkiintosta tietää enemmän esim. just tosta vienninedistämisasiasta..Sais vähän uutta näkökulmaa tähänkin asiaan!

   Poista
  2. Vienninedistämisestä puheenollen.. Espanjan kuningas on juuri liikevaltuuskunnan ja UMI:n kanssa vierailulla Brasiliassa ja Chilessä! :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!