keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Royal Ascot

Tiistaina oli siis Royal Ascot-päivä! Tavattiin Waterloon asemalla tyttöjen kanssa ja bongattiin heti alkuunsa hullunkurisia ja tyylikkäitä hattuja (mm. yksi kimeltelevä käärme lisko viritys miehen päässä)!

Junamatka Ascottiin kesti sellaisen vajaan tunnin joten ehdimme hyvin siinä ajassa mutustella ihanat muffinsit jotka kaverimme oli meille tehnyt!


Tunnelma oli korkealla heti kun itse "juhlapaikalle" pääsimme. Miehiä silintereissään, naisia hullunkurisissa hatuissa, piknic-korit valmiina.

Me oltiin ostettu liput ihan super "tavis" puolelle, eli Silver Ringiin, jonne sai tuoda omat piknik-eväät. Ihmiset olivat panostaneet ihan kunnolla ja hienoja piknik-tarjoiluja näkyi joka puolella! Meilläkin oli hyvät eväät ja sattui käymään vielä niin tuuri että saatiin ihan oma pöytäkin kun oltiin sen verran ajoissa paikalla!Tunnelma oli kyllä ihan mahtava, alue oli iso, meillä oli suoranäkymä radalle ja bändi soitti ysärihittejä taustalla. Meidän puolella näkyi mitä hauskimpia asuvirityksiä ja nautittiin ihan täysillä olostamme!
Royal Ascot alkaa sillä että Kuningatar saapuu paikalle. Vihdoin minäkin näin Ellun siis ihan livenä ;) Hän saapui paikalle hienojen hevosien vetämissä kärryissä ja perässä seurasivat Charles ja Camilla. Sen jälkeen tuli vielä muita kuninkaallisen perheen jäseniä mutta mulla ei kyllä ollut pienintäkään käryä että keitä he olivat..


Tuo pieni sininen läntti keskellä kuvaa on siis Kuningatar :)


Royal Ascot järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1711, sen perustajan Kuningatar Annen ansiosta. Kuninkaallinen perhe osallistuu joka vuosi kisoihin. Royal Enclosure on se "hienoin ja fiinein" katselupaikka mutta sinne ei ihan tavalliset pulliaisetkaan pääse. Periaatteessa pitää tuntea jonkun joka on jo "vakiojäsen" jotta pääsee itse kyseiseen katsomo-osioon. Sinne myös dress code on todella tiukka - sekä miehille että naisille on tarkat säännökset pukeutumisen suhteen. Esim. tänä vuonna ilmeisesti tuli uusi säännös että fascinator- tyylisiä hiusasusteita ei saa enää käyttää Royal Enclosurissa ellei koristeen koko ole halkaisijaltaan yli 4 cm. Aika tiukkaa. Miehillä tulee olla silinterit päässä.Tavisten puolelle meno oli melkoisen paljon rennompaa, Grand Standille on jonkinlainen pukukoodi mutta Silver Ringin puolelle saa tulla sen näköisenä kun haluaa. Mun oli tarkotus ostaa joku hento kukkakoriste päätä koristamaan mutta päädyinkin sitten tuollaista lautasantennia muodostuttavaan hökötykseen. Viihdyin niin hyvin hattu päässä koko päivän että nyt haluaisin jonkun uuden tilaisuuden jossa voisin käyttää sitä! Mitään ideoita?No hevosiakin tietty nähtiin! Tosin ne menee kyllä ohi niin nopeasti että eihän siinä ehdi kuin hiukan kannustaa ja sit ne on viipottanut jo menemään. Löytiin vetoa (hurjilla punnan panoksilla) mutta oltiin hieman epäonnisia tällä kertaa ja ei voitettu mitään. Voi tosin johtua siitä että valkattiin hepat nimien mukaan eikä menestyksen ;)

Kaikenkaikkiaan oli todella hauska kokemus ja jotenkin sellainen juttu minkä minä henk.koht miellän todella englantilaiseksi. Ja täytyyhän sitä aina paikalliseen kulttuuriin tutustua ;) Ensi vuonna uudestaan...

9 kommenttia:

 1. ei vitsi! mun yks kaveriki laitto just kuvia tuolta, olis ollu kiva päästä paikan päälle kattomaan :-) ehkä joku toinen vuos sitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska päivä ja kokemus :) Ja liputkaan ei todella tuonne Silver Ringiin ollut kalliita, eli ensi vuonna sinne vaan!

   Poista
 2. Hahah, mulla menis varmaan hermo tollaseen "fiineilyyn" :D mutta cupcaket näytti hyviltä ja sun hattukin on aika söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei kyl tuolla tavisten puolella turhaa fiineilyä näkynyt :) Noi cupcakesit oli hyviä mut niistä kyl tuli taas semmonen sokeriyliannostus et hetkeen ei voinut syödä mitään muuta...

   Poista
 3. Me käytiin tuolla eilen, hävisin kaikki vedonlyönnit :( Pitäis kanssa jaksaa tehdä pieni kuvareportaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvareportaasia vaan kehiin ;) Olis ollut kyl kiva voittaa jotain, toisaalta mun odotukset ei ollu ehkä kauheen korkeella kun valitsin hepan todella nimen perusteella :D

   Poista
  2. Hahah, tein ihan saman, nimi oli se olennainen päätöksenteossa :D

   Poista
 4. Ooo siistiä - mäkin haluan käydä tuolla. Vaikka ensi vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä! Me vietettiin tuolla oikein hauska ja mukava päivä ystävien kesken :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!