lauantai 23. kesäkuuta 2012

Terveisiä maailmalta!

HS.fi on tehnyt hauskan palvelun jo jonkin aikaa sitten, nimittäin Terveisiä maailmalta.
Kyseisen sivuston tarkoituksena on tarkentaa kuvaa ulkosuomalaisista. Helsingin Sanomien mukaan ulkosuomalaisia asuu maailmalla n. miljoona, mikäli mukaan lasketaan toisen ja kolmannen polven suomalaiset. Suurin osa on lähteny maailmalle rakkauden tai työn perässä, osa seikkailua etsiäkseen. Ulkosuomalaisiin liittyviä juttuja voi lukea täältä. Niitä on todella mielenkiintoista lukea!

Palveluun voi lähettää oman korttinsa ja kertoa maailmalle lähtöjen syitä, nyt kortteja on lähetetty jo yli 3500 kpl  124 eri maasta. Aika huikeata. Kaukaisimmat kortit oli lähetetty Marshall-saarilta asti. Niihin kaukaisimpiin ja "eksoottisimpiin" maihiin verrattuna Iso-Britannia tuntuu niin kovin tylsältä.. Kortteja voi tarkastella ja lukea palvelussa, paljon niitä löytyy esim. Euroopasta ja Jenkeistä.

Tässä oma korttini:

Lontoo, Iso-Britannia


Milloin lähdit: 2007

Miksi: Opiskelu

Aiotko palata: Aika näyttää

Kerro itsestäsi: Lähdin muutamia vuosia sitten Skotlantiin opiskelemaan enemmän sattuman kuin harkinnan kautta. Hakuprosessi oli suhteellisen helppo ja tuleva opiskelu-ala vaikutti paljon mielenkiintoisemmalta Skotlannissa kuin Suomessa (mikäli pääsykoekirja antoi yhtään osviittaa). Sillä tiellä olen edelleen. Opiskelut ovat vieneet Skotlannista Kanadaan, takaisin Skotlantiin ja edelleen Englantiin. Vuodet ovat opettaneet ja tällä hetkellä olen asunut Briteissä jo sen verran monta vuotta että ne kummallisuudet joita ihmettelin ekana vuonna ovat nyt normaalia arkipäivää (erillisten vesihanojen kanssa oppii elämään). Olen tavannut mielettömiä ihmisiä ja kokenut hienoja hetkiä maailmalla. Suomeen ja kotiin siellä on aina silti ihana palata. Hetkeäkään en ole kuitenkaan lähtöäni katunut.


Miltä näyttää teidän korttinne? Mikä on vienyt teitä maailmalle?

4 kommenttia:

 1. Hauska idea! Olin unohtanut tän kokonaan, vaikka siitä oli joskus syksyllä juttua hesarissa.. en itse osaisi määritellä tohon, koska olen virallisesti ulkomaille lähtenyt ja minne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans luin tästä ekan kerran syksyllä ja oli mun mielestä tosi kiva idea! Sit unohdin, mut eilises nettilehdes oli taas juttua niin muistui mieleen :) Totta, sun "määritelmä" on vähän tricky!

   Poista
 2. Heeei! Hauska postaus, taidan kopsata omaan blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää oli kiva idea Hesarilta! Tee ihmeessä kans, näitä on kiva lukea :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!