torstai 13. syyskuuta 2012

Peak district

Viime lauantaina käytiin vähän samoilemassa maaseudulla. Mun mielestä sekä Skotlannissa että Englannissa yksi parhaista jutuista on maaseutu koska sieltä niitä kauniita ja ihania maisemia löytyy! Varsinkin Skotlantiin matkaajia (ei niin että olisin heitä liikaa kohdannut) kehoitan aina yrittää käymään myös kaupunkien ulkopuolella, sieltä sitä oikeaa Skotlantia löytyy ;)


Mä käytiin siis alueella nimeltä Peak District, joka on ilmeisesti helkkarin iso alue. Siellä on söpöjä pieniä kyliä (just niin kuin telkkarista), ja paljon erilaisia luontopolkuja joissa voi samoilla. Me (eli siis poikaystävä) oli netistä katsonut sellaisen sopivan 10 km pituisen reitin joka kulkee erilaisilla alueilla.


Mä olin ihan innoissani kun pääsin kävelemään niin läheltä lampaita. Ne on niin söpöjä! Mun matkaseuralle lampaat on tietty ihan peruskauraa mutta yritin sit selittää heille että ei meillä Suomessa näin paljon lampaita ole. Yritin hiippailla niiden lähellä mut nehän vaan juoksi/pomppi kauheeta vauhtia pois...Maisemat oli luonnollisesti hienot ja meille sattui vielä aivan ihanan aurinkoinen päivä.
Meillä ei ollut kunnollista karttaa mukana joten yhdessä vaiheessa "eksyttiin" vähän oikealta polulta. Pojat sai päähänsä et meidän pitää päästä kukkulalta alas joen viereen ja ainut oikea reitti tehdä se, on kiivetä noin kolmen aidan ja yhden piikkilankaviritelmän yli. Jeps. Hetki siinä ihmeteltiinkin miten päästään alas..

Kun päästiin vihdoin sille oikealle polulle oli jo aika kuuma.Matkan varrella nähtiin lehmiä...


Ja sit yhtäkkiä eteen avautui ihana keidas jossa oli kahvila ja lapset sekä koirat leikkivät pienessä joessa. Ihana paikka. Mun olis tehnyt mieli vaan jäädä siihen makoilee mut jätskin jälkeen mut pakotettiin taas matkaan.Määränpäänä olin kuitenkin Thors cave jonne talsittiin seuraavaksi..All in all, oli ihana päivä (varsinkin kun ei satanut) ja tulipahan nähtyä taas jotain vähän erilaista. Ja saatu vähän kuntoilua ;)


5 kommenttia:

 1. Ihanaa maaseutua! Näyttää kivemmalta kun Suomen, ainakin noiden kuvien perusteella :D Sataako tuolla muuten paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No maaseutu on ainakin erilaista kuin Suomessa, paljon kukkuloita ja jotenkin supervihreää :D Mä kyllä tykkään! Ja joo,kyllähän Briteissä ylipäätänsä sataa paljon, tosin mun mielestä esim. Skotlannissa sataa enemmän kuin Englannissa!

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Juuri tuollaisen päiväretken haluaisin itsekin tehdä Lontoosta. Osaisitko vinkata mistä löytyisi tietoa tuosta alueesta/reiteistä? Entä pääseekö tuonne julkisilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis tää oli kyllä tosi kivaa aluetta! Me katottiin kävelyreitit tältä sivustolta: http://www.walkingenglishman.com/peakdistrict.htm jossa oli kyl hyviä reittejä ja melkoisen selkeet printattavat kartat. Julkisista en osaa sanoa muuta kuin että poikaystävän puheista sain sen kuvan että ne on vähän harvassa - mutta tästä ei ole varmaa tietoa koska satuttiin saamaan kyyti autolla. Tuolla alueella on paljon kivoja B & B paikkoja joten voisin kuvitella että viikonloppuretkikin tuonne olisi superkiva!

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Juuri tuollaisen päiväretken haluaisin itsekin tehdä Lontoosta. Osaisitko vinkata mistä löytyisi tietoa tuosta alueesta/reiteistä? Entä pääseekö tuonne julkisilla?

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!