lauantai 13. huhtikuuta 2013

We're going to Phillyy!!!

Nykistä jatkoimme matkaamme todella kohti Philadelphiaa. Poikaystävä oli lisännyt kaupungin road-tripin listallemme koska se olisi meille molemmille uusi kohde ja hyvin kohtuullisen ajomatkan päässä Nykistä (2 h). Ei oikein kumpikaan tiedetty kyseisestä kaupungista mitään ja täytyy nyt ehkä hieman nolosti tunnustaa että oltiin ihan innoissaan menossa sinne koska meidän lempparisarjassa How I met your Motherissa käytiin kerran Phillyssä :) Joten pakkohan sinne oli päästä!.

Innoissaan taas lähdössä tien päälle!

Ja Philly yllätti kyllä meidät molemmat positiivisesti! Todella kiva kaupunki - kivoja rafloja, sopivan kokoinen, kauniita puistoja ja paljon historiaa.


Saavuttiin Phillyyn puolenpäivän jälkeen ja koska meitä kiinnostaa historia päätettiin katsastaa ensin mitä meidän kannattaa tehdä sen puolesta. Ja siinä vaiheessa meille taisi paljastua että Phillyssähän on vaikka kuinka paljon tekemistä! Joten jotta saataisiin "sotasuunnitelma" tehtyä, mentiin kartan kanssa lähimpään kuppilaan ja otettiin Philly Cheese Steakit - hot dogit lihalla. Oli ihan ok, vaikka omaani en jaksanut millään syödä kokonaan. Ja joo, ei kyllä näytä kovin houkuttelevalta annokselta juuri tuossa kuvassa.


Koska meillä oli iltapäivä/ilta aikaa, päätettiin pyhittää se muille nähtävyyksille (eli hieman kaupungin katujen kiertelylle sekä Philadelphia Museum of Artille) ja sitten seuraavana päivänä keskittyä siihen historialliselle osuudelle koska se tuntui vaativan aikaa. Joten kun sotasuunnitelma oli tehty, lähdimme taas vaihteeksi kävelemään.Ensin suuntasimme kauniin kaupungintalon kulmille.
Phillyssä sijaitsee myös ns.Love Park heti kaupungintalon vieressä, eli missä nuo söpöt LOVE-kirjaimet koristaa ympäristöä!


Ja sitten lähdettiin suunnistamaan kohti Philadelphia Museum of Artia, valitettavasti ei suinkaan sen taide kulttuurin vuoksi vaan sen takia että päästiin imitoimaan kuuluisaa kohtausta Rocky-leffasta jossa siis Sylvester Stallone juoksee näitä rappusia ylös ja ylös päästyään sitten nyrkkeilee hieman ;) Itse museossakin olisi ollut kiva piipahtaa, mutta sisäänpääsy oli melkoisen suolaisen hintainen.

Voin muuten kertoa ettei oltu ainoita jotka juoksivat portaita ylös ja alas - joko kuvien vuoksi tai sitten oikeasti liikunnan vuoksi!
Seuraa joukko kuvia mun säälittävistä Rocky-imitoinneista. Poikaystävän mukaankin mun vasen suora on ihan säälittävä (mut hei, ei se voi olla muuta kun olen oikeakätinen!!)


Ylhäältä on hienot näkymät kohti keskustaa!
Poikaystävällä oli kamerassa asetus että se ottaa kuvan automaattisesti heti kun hymyilet. Noh, siitäkös me saatin iloa irti ja testailtiin kuinka leveästi pitää hymyillä/irvistää ennekuin se ottaa kuvan. Tuloksen näette alla.


Museon takaa löytyy kaunis puisto (ja ilmeisesti melkoisen iso), joka taas, olisi varmasti ollut superkaunis kesäaikaan! Siellä olisi ihana pikniköidä.


Mitä me tehtiin sitten illalla? Katottiin telkkaria ja löhöttiin ihanassa muhkeassa hotellihuoneen sängyssä :D Nykissä tahti oli jotenkin niin kova aamusta iltaan että päätettiin ottaa iisisti yksi ilta, varsinkin kun meidän hotellihuone oli niin kiva! Haha ehkä vähän ankeeta mutta oli ihanaa vaan lepuuttaa kroppaa hetken!

Lisää siis Phillyn toisen päivän seikkailuista myöhemmin taas!

2 kommenttia:

  1. Näyttää kivalta kaupungilta! Ihan paras toi sun irvistys...eiku hymykuva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä tosi kiva paikka, tollaset on parhaimpia kun ei oikein odota kaupungilta mitään ja sitten se yllättääkin positiivisesti! Joo, tää ei edes ollut pahin mitä kamerasta löytyi :D

      Poista

Kiva kun kommentoit!