sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Viisuja, lätkää ja ravintolapäivää

Tiedättekö kun kaikki kivat jutut yleensä kasaantuvat yhdelle päivälle? Semmoinen päivä oli eilen kun ohjelmassa oli vaikka mitä kivaa: ravintolapäivää, keskiajan markkinoita, lätkää ja viisuilua!

Aloitettiin siis päivä hakemalla ruokaa intialaisesta "ravintolasta" eli henkilöiltä jotka osallistuivat ravintolapäivään. Täällä ravintolapäivä on vielä hieman pienemmässä mittakaavassa kun Helsingissä, vain 7 ravintolaa osallistui kyseiseen päivään. Intialainen butter chicken oli kuitenkin todella maukasta ja naan-leipä herkullista.


Koska keli oli sen verran hyvä, päätettiin syödä meidän lounas Riemukaari-puistossa eli Parc Cinquantenairessa (nimihirviö). Siellä oli itseasiassa samaan aikaan meneillään Keskiajan markkinat joten nautittiin sitten tunnelmasta hyvin tyytyväisenä kivassa auringonpaisteessa. Täällä on todella ollut koko viikon ihan hirveä keli joten ihanaa että edes nyt viikonloppuna on pystynyt nauttimaan auringonsäteistä.


Tämä oli ehkä maailman söpöin juttu: mini-maailmanpyörä! Noissa koreissa oli todella sisällä sellaisia vaahtosammutimenkokoisia mini-ihmisiä nauttimassa kyydistä.Markkinoilla olisi hyvin voinut viettää tovin jos toisenkin mutta meillä oli kiire katsomaan mitäs muutakaan kuin lätkää! Täällä on todella yksi baari joka näyttää lätkää aina Mertsin selostuksella ja jonne sitten luonnollisesti Brysselin suomalaiset lätkäfanit kokoontuvat. Eilen tunnelma vaan valitettavasti latistui loppua kohden, aika ankeaa katseltavaa oli peli.


Potutukseen auttaa luonnollisesti ranskalaiset. Kuulemma Brysselin parhaat ranskalaiset saa juuri Place Jourdanilta pienestä mutterikuutiokopista. Sinne on aina ihan tajuttomat jonot, varsinkin viikonloppuisin. Meillä kävi kuitenkin tuuri koska jouduttiin jonottaa vaan 10 min. Ja ollaan ehkä syöty liikaa ranskalaisia täällä ollessa koska nyt osaan tilata ne ranskaksi. Mitään muuta en sitten ranskaksi osaakaan! Ja luonnollisesti tästä kioskista pitää soosiksi ottaa maison tartare. En tiedä mitä se on, mutta tajuttoman hyvältä se maistuu!


Parhautta oli tietysti se, että otettiin ranskiksemme ja mentiin nauttimaan auringosta viereisen baarin terassille. Ranskiksia sai syödä siinä ihan rauhassa kunhan vaan tilasi jotain juotavaa. Ja persikkaolut oli juuri täydellinen siihen tarkoitukseen!


Place Jourdan on muutenkin ihana paikka, niin eläväinen ja sieltä löytyy kivoja ravintoloita ja terasseja!

Lauantaina oli myös Gay Pride-kulkue ja kuulemma se on Brysselissä ihan mielettömän hieno ja iso tapahtuma. Keskustassa oli kyllä aika villit bileet menossa ja mekin jäätiin hetkeksi jammailemaan paikalle.


Viisuja mentiin katsomaan irkkupubiin (minnes muuallekaan) ja paikalle oli onneksi löytänyt paljon muitakin ihmisiä joten tunnelma oli hyvä. Itse en ole mikään innokkain viisufani, mutta mikäs siinä kun hyvässä seurassa voi niitä katsella. Olen kyllä yllättynyt ettei sijoituttu paremmin!

Facebookista löytyi myös viisuille hauska juomapeli sääntöineen, joten sitäkin sitten pelailtiin. Tosin sääntöjä ei seurattu orjallisesti koska ei haluttu löytää itseämme kyseisen pubin lattialta. Sääntöihin kuului esimerkiksi:
- Juo jos näet perhosen ruudussa (tämähän tapahtui joka laulun kohdalla)
- Jos esityksen aikana tulee glitteriä tai ilotulitus efektejä (melkein joka laulun kohdalla)
- Jos joku heiluttaa lippua suoraan kameralle. (tapahtui jokaisen esityksen jälkeen)

Oli kyllä todella hauska ilta, tulosten jälkeen saatiin vielä baarimikolta lohdutukseksi pulloa kuoharia kun meillä meni niin huonosti. Kotiin tultiin aika aikaisin, minkäs muunkaan kautta kun kioskin joka myi ranskalaisia. Hävettää ehkä myöntää että söin kahdet ranskalaiset päivän aikana, mutta ne on vaan liian hyviä!

Ensi viikolla onkin tiedossa kiireinen viikko ja perjantaina lähdenkin viikonlopun viettoon Lontooseen! Can't wait!


Seurasiko joku muu lätkää tai viisuja?

6 kommenttia:

 1. Hahaah.. mutta sä ootkin aina ollut ranskalaisten syöjä. Kuubassakin vedit vaan ranskalaisia joka päivä! :D Kesäkuussa viet mut sitten siihen parhaaseen ranskispaikkaan, nyt kun olet jo kartottanut tarjontaa. Mikä pettymysviikonloppu viisujen ja lätkän puolesta. Onneksi sentään Milkan avustuksella sain kaksi viimeistä Suomen peliä katsottua netin kautta Mertsin selostuksella. Hyvää työviikkoa sinne pohjoseen!
  P.S. Täälläkin on ollut superkylmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha,totta :D Mä lupaan, ihan vaan sua varten, tsekata vielä monia ranskalaispaikkoja :)!! Aa, hyvä et sait toimimaan, onhan se vaan kivempi katsoa niitä Mertsin selotuksella kun jollain ankealla enkunkielisella sepustuksella...Hauskaa opiskeluviikkoa sinne, toivotaan että kelit paranisi molemmissa kaupungeissa pia!

   Poista
 2. haha, muakin naurattaa toi sun ranskishimoilu ;) Ei sen puoleen, kateellisena täällä kait naureskelen, sillä itsekin rakastan ranskalaisia. Hollannissa sai kanssa tommosia ämpärin kokosia ranskistuubeja ja majoneesia. nams! Oikeestaan on ihan onni, ettei niitä Tukholmassa (ainakaan vielä) ole tullut vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivottavasti tää mun innostus laantuu kohta tai lihon ihan pallon kokoiseksi! Noi on kyllä järkyttävän kokoisia annoksia kun siis noi kuvassa näkyvät on 'pieni' annos :)

   Poista
 3. Oi nam, just kun puhuttiin niistä ranskiksista! Mä olen kyllä sitä mieltä että perinteinen majoneesi olis parempaa, onko tossa kuvassa oikeanpuoleinen sitä sun herkkusoosia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sun on pakko tulla nyt tänne maistaa ranskalaisia ;) Joo, oikenpuoleinen on sitä herkkujuttua, siis majoneesinkin kanssa noi on tosi hyviä! Toisaalta, mikä vaan soosi maistuu hyviltä noiden kanssa :D

   Poista

Kiva kun kommentoit!