keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesälukemista

Olen jostain syystä onnistunut haalimaan jo itselleni tänne Brysseliin pienen kasan lukemattomia kirjoja. Siis kesälukemista. Joihin en ollut ehtinyt edes koskea ennen viime viikkoa. Vaikka kohta ollaan heinäkuussa. Noh, ei täällä kyllä edes kesäkelejä ole ollut. Saatika sitten sopivaa aikaa että olisin vaan ehtinyt "rentoutua" ja maata nurtsilla lukien kirjaa.

Ja niin,niitä viime vuoden tapaisia "Kuukauden luetut" postauksia ei ole näkynyt koska olen lukenut tasan kaksi kirjaa tämän alkuvuoden aikana. Hyvin menee. Milloin minusta tuli muka näin "kiireinen"? Vietän liikaa aikaa koneella...

Yritin ottaa kuvia kirjoista ja muistin että jostain syystä mun kameran akku on rikki. Tai se ei ole välttämättä rikki, mutta jostain löytyy vikaa koska se ei vaan yksinkertaisesti suostu latautumaan. Oikutteleva tyyppi. Turvauduin siis taas kännykkään.

Kuitenkin, toivon että pääsisin pian näihin kirjoihin käsiksi! Sekä Dan Brownin että Khaleid Hosseinin uusimmat houkuttelevat kovasti, ne lähtivät taannoiselta Lontoon reissulta mukaan. Siellä kun on nyt aina tarjouksia kirjoista (hyvä tekosyy ostaa). Tästä tytöstä tulee jotakin on taas pitkään odottanut lukuhetkeään ja sen raahasin jo itseasiassa Suomesta mukaan. Pomolle taas valitin että mulla ei ole tarpeeksi englanninkielistä lukemista joten hän lainasi minulle pari kivaa, mm. The other hand, jonka pitäisi kuulemma olla mielettömän hyvä.

Onko joku jo ehtinyt lukemaan Dan Brownin tai Khaleid Hosseinin uusinta? Mitä mieltä olitte?


Olen mä onneksi myös jotain sentään lukenutkin, enkä vaan unelmoinut näistä kirjoista. Nämä kaksi jotka olen ehtinyt lukemaan on juuri sellaista täydellistä kesälukemista mikäli helle on sulattaa aivot (täällä siitä ei ole huolta mutta olen kuullut että Suomessa on asiat toisin).

Anita Shevren Pilot's wife kertoo nimensä mukaisesti lentäjän vaimosta joka yksi yö saa kuulla että hänen miehensä on kuollut lento-onnettomuudessa. Pian kuitenkin huhumyllyt alkavat pyörimään että kyseessä ei ollut tekninen vika ja koneen mustan boksin löytyessä tapahtumat muuttuvat entistä kummallisiksi, joten Kathryn lähtee selvittämään mitä oikeasti tapahtui tuolla lennolla.

Tämä ei todellakaan ollut mikään mestariteos ja peräti vähän ennalta arvattavakin mutta luin sen melko nopeaan joka yleensä kielii siitä ettei kirja täysin floppi ollut. En sitä kyllä menisi ostamaan joten kiva että sain lainaksi!

Ali McNamaran From Notting Hill to New York....Actually, on itseasiassa jatkoa eräälle kirjalle (From Notting Hill with Love...Actually) ja se sijoittuu yhteen lempikaupungeistani eli New Yorkiin. Tämä on tyypillistä chick-littiä ja kommelluksia tapahtuu matkan varrella kun kirjan päähenkilö lähtee selvittämään erään perintörintakorun tarinaa yhdessä parhaan ystävänsä kanssa. Parasta kirjassa oli kyllä se kun säntäiltiin ympäri Manhattania milloin minkäkin perässä. Se sai minunkin ajatukseni taas tuohon ihanaan kaupunkiin. Täyttä hömppää ja sen takia taas oivaa lukemista kun ei jaksa miettiä liikaa ;)


Nyt pitäisikin päästä noiden muiden kirjojen kimppuun, missä vaiheessa niille sitten löytäisi aikaa?

P.S. Olen muuten vihdoinkin aktivoitunut Instagram- rintamalla (eihän mulla ole se tili ollut kuin vasta vuoden), joten jos siellä mielii seurata löytyy meikäläinen nimimerkillä: lurabella.

14 kommenttia:

 1. Minä oikein odotan työpäivän päättymistä tänään, sillä tänne on luvattu oikein ankaria ukkos- ja sadekuuroja. Mikä onkaan parempaa kuin hyvän kirjan lukeminen, kun ulkona myrskyää? Ei mikään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja lukuvuorossa on ties kuinka monenteen kertaan Harry Potter & Philosopher's Stone, kun ostin sen ja sarjan toisen osan Lontoon reissultani Warner Bros. studioilla vieraillessani. :p

   Poista
  2. Ah, villi myrskysaa on kylla oivallinen lukemiseen! Siina sita vasta fiilista on :) Uu, oli varmaan kiva vierailla studioilla, ehka munkin pitaisi kayda joku kerta. Oliko nakemisen arvoinen?

   Poista
  3. Nojoo todellakin oli! Ihan Potter-fanin taivas. :D Siellä kiertämiseen olisi vain melkein tarvinnut kaksi käyntikertaa, kun ei jaksanut enää loppukierroksella niin intensiivisesti keskittyä ja tutkia kaikkea. Voi olla, että tännekin pitää tehdä uusintavisiitti. :D

   Poista
  4. Hmm, vois ollakin kiva piipahtaa siella! En ole ehka mikaan suurin Potter-fani ikina mutta ripaus taikuutta ei ole koskaan pahaksi ;)

   Poista
 2. Aaah, jotenkin mennyt ihan ohi että Khaled Hosseinilta on tullut uusi kirja!Täytyypi samantien mennä klikkailemaan se amazonista kindlelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla ei ollut kanssa tasta mitaan tietoa kunnes tormasin siihen WHSmithilla viime Lontoo reissulla. Toivon mukaan se on yhta hyva kun kirjoittajan edelliset teokset!

   Poista
 3. Toi The Other Hand kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, wikipedian tarinan perusteella :) Sain juuri eilen luettua loppuun sen Baking Cakes in Kigali ja se on kyllä tosi lepposa ja sulonen tarina, ei mitään rankkaa, mieltä painavaa tekstiä.
  Ellen Sirleaf näyttää olevan tarjouksessa jollain suomalaisella nettikirjakauppasivustolla, alle 5€. Pitää kai ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ma loysin sen kanssa just sielta nettisivuilta mista kerroin, siella oli listattu niita pakolaistarinoita: http://www.unhcr.ie/world-refugee-day/read-a-book?utm_source=Copy+of+UNHCR+Bulletin+13.06.13&utm_campaign=June+ICS+1&utm_medium=email

   Se kansi oli jo niin suloinen siina Baking Cakes in Kigali!

   Poista
  2. Aah, okei. Ei ookaan pitkä lista! Leijapojan luin just viime vuonna, sekin tosi hyvä :)

   Poista
  3. Eikun onhan siellä pidempikin lista! The house of the mosque löytyy multa kotoa, mutta on vielä lukematta :)

   Poista
  4. Ma ajattelin et ei se nyt niin lyhyt lista ollut :) Mut joo, siella oli mun mielesta monta hyvan kuulosta kirjaa!

   Poista
 4. The Other Hand on mun mielestä ihan törkeen hyvä! Sitä on tosin hassu lukea siinä mielessä että se on välillä hauska ja välillä aika hirveä, ei huono siis, mutta aihe ja tapahtumat, no ymmärrät kun luet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.... Kuulostaa lupaavalta, pitää siis aloittaa sen lukeminen ensin!

   Poista

Kiva kun kommentoit!