maanantai 30. kesäkuuta 2014

Sudbury Hall

Sunnuntaina jatkettiin tätä "tutustutaan National Trust-kohteisiin mahdollisimman paljon kesän aikana" missiota. Yksi syy miksi hankittiin National Trust-jäsenyys oli juuri se, että niitä kohteita sattuu olemaan aika monta tässä ihan meidän lähellä jonka takia jäsenyys kannatti. Sudbury Hall sijaitsee n.30 min ajomatkan päässä meiltä ja kyseessä on siis vanha talo ja puutarha joka tiluksia ympäröi.


Tästä paikasta voisi ehkä nippelitietona kerrottakoon että tämän talon sisällä kuvattiin BBC:n 1994 filmattu minisarja Ylpeys ja Ennakkoluulo. Siis nimenomaan vaan talon sisätiloja käytettiin sarjassa kuvaamaan Mr Darcyn taloa, ulkokuvaukset tehtiin sitten muualla. Täytyy ehkä katsoa Netflixiltä ne muutamat jaksot jossa nämä sisätilat esiintyy.


Muuten täytyy sanoa, että tämä talo ja puutarha olivat ehkä vaatimattomimmat mitä olemme näistä eri tiluksista nähneet. Sisätilat oli aika pienet ja nimenomaan vaatimattomat (sen kokoiseksi taloksi) ja itseasiassa puutarha oli aika pieni. Yleensä näillä taloilla on aika paljon maata ja sen takia niillä tiluksilla on kiva tehdä sunnuntaikävelyitä, mutta Sudburyn Hallin puutarha oli nopeasti kävelty läpi. Tulee aika hemmoteltu olo kun voi tälläistä pytinkiä sanoa vaatimattomaksi, mutta esim. Kedlestoniin verrattuna tämä oli aika vaatimaton paikka. Sanoinkohan nyt tarpeeksi monta kertaa kuinka vaatimaton tämä paikka oli? En näköjään keksinyt mitään muuta sanoja kuvaamaan tätä kohdetta...


Sen lisäksi nämä kuvassa näkyvät söpöt hanhet olivat kakanneet kaikkialle joten puutarhassa kävellessä ei voinut millään välttää näitä läjiä. Ei siinä muuten mitään mutta tänne ei olla kyllä tulossa lähiaikoina piknikille...Pidetään nimenomaan aina nämä eri paikat mielessä potentiaalisten ja hyvien piknik-kohteiden takia ja tämä paikka ei valitettavasti sille listalle päässyt.


Eri talojen keskellä oli tosin kiva sisäpiha josta löytyi kahvila ja paljon ulkopöytiä (ja hanhenkakka vapaat nurmikkoalueet) joten pakkohan sitä oli kesän kunniaksi istahtaa ja ostaa jätskit. Täältä löytyy myös Museum of Childhood, mutta tällä kertaa ei inspannut vierailla kyseisessä museossa. Ehkä sitten talvella kun voi taas nyhjöttää sisätiloissa sydämensä kyllyydestä.


Loppunvetona voisi todeta että tämä paikka ei meitä oikein hurmannut (kuten tekstistä pystyi varmaan päättelemään). Samalla kun tähän mennessä nähtyihin National Trust-paikkoihin voisin palata, tyydyin toteamaan että tämä oli aika nähty jo tällä yhdellä kerralla. Tältä alueelta kun löytyy niin monia upeita paikkoja että jatkossa keskitämme ehkä huomiomme niihin.


2 kommenttia:

  1. No ei se aina voi mennä putkeen..:) Nätin näköinen kartano kyllä, mutta höh jos ei siellä ollut kierrettävää. Mutta niin kuin sanoit, hyvin on pullat uunissa jos näitä maisemia voi sanoa vaatimattomiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpa - tuli vahan valittaja olo mutta ollaan nyt totuttu selvasti liian upeisiin kartanoihin :)

      Poista

Kiva kun kommentoit!