keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Travel Bucket List

Olen lukenut nyt viimeaikoina blogeista niin kivoja matkatarinoita että matkakuume on taas päässyt kasvamaan ihan omiin lukemiinsa, vaikka samalla eniten odotan elokuussa starttaavaa lomaa ihan koti-Suomessa. Kuitenkin, koska haaveilu on aina sallittua, päätin jakaa täällä oman Travel Bucket listani jota olen koonnut muistikirjaani tässä pikkuhiljaa. Idea itseasiassa starttasi tästä Annikan postauksesta.

Miltä näyttää siis minun Travel Bucket list?

Majoitu ranchilla ja osallistu karjanajoon Montanassa 

Näe ja koe Hagia Sophia Istanbulissa

Koe revontulet Lapissa

Ui delfiinien kanssa (missä tahansa)

Todista auringonnousu Grand Canyonilla

Syö ihania libanonilaisia herkkuja Beirutissa
Faisal Mosque, Islamabad, Pakistan

Vieraile Argentiinassa, parhaan oppaan kanssa

Asu Nykissä vähintään kuukausi, omassa "asunnossa" ja tutustu paikallisiin ruokapaikkoihin, ravintoloihin ja muihin pikkuliikkeisiin

Vieraile Petrassa, Jordaniassa

Snorklaile upeissa maisemissa esim. Punaisella Merellä

Vuokraa villa Toscanasta ja vietä kesäloma kierrellen Italian maaseutua ja viinitiloja

Vietä 4th Julyta Hamptonsissa

Rome, Italy

Kiipeä Ben Nevikselle 

Vieraile 50 maassa ennenkuin täytän 30 (kolme vuotta aikaa, ja 5 maata rajapyykkiin)

Reissaa vihdoinkin tapaamaan kaveria Norjan Bergeniin

Road trippaile Balkanilla

Koe Kanadan upea luonto syksyn aikaan

Aja Route 66

Tee kunnon eräjormailu retki Alaskaan (mieluiten varmaan kesällä)

Somewhere in Scotland

Nauti kuumista lähteistä Islannissa

Näe Dartmoorin ponit nummilla

Koe Marokko ei-turisti näkökulmasta

Vieraile Kolumbiassa

Tee vapaaehtoistyötä eläimien parissa jonkun kunnon järjestön kanssa Afrikassa

Matkusta katsomaan KHL-ottelua Pietarissa

Bruges, Belgium
Kuvituksena toimii tietysti otoksia niiltä reissuilta ja paikoista jotka olen päässyt jo kokemaan. Tältäkin listalta varmasti puuttuu vielä juttuja, mutta ainahan tätä voi täydentää ja se onkin tarkoitus.

Mitä paikkoja/kokemuksia löytyy teidän Travel bucket listalta?

Tämä blogipostaus on osa Instagram Travel Thursday- tempausta jonka järjestäjinä toimivat KaukokaipuuDestination Unknown ja Running With Wild Horses. Minut löytää Instagramista nimimerkillä lurabella. 


38 kommenttia:

  1. "Vieraile Petrassa, Jordaniassa

    Vuokraa villa Toscanasta ja vietä kesäloma kierrellen Italian maaseutua ja viinitiloja"

    Kirjoittaako joku täällä _minun_ listaani :)

    Ihania haaveita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hauska etta loytyy samoja haaveita! Toivottavasti haaveet muuttuu todeksi viela tulevaisuudessa :)

      Poista
  2. Tosi kiva lista sulla! On mukavan erilaisiakin juttuja tässä. Revontulet Lapissa olisi omakin unelma. Tuo tosin on sellainen epävarma juttu mikä samalla (omalla kohdallani) myös hidastaa sen toteutumista entisestään. Ei voi vain ottaa lentoa ja mennä pällistelemään samalla lailla kuin Eiffeliä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kylla tietty totta etta hankala ennustaa tuota Lappiin menoa kun revontulet eivat valitettavasti ilmesty taivaalle pelkastaan mun toiveesta :) Mutta Lapissa olisi silti varmasti taionomaista vaikkei revontulia nakyisikaan....

      Poista
    2. Joo varmasti olisi! Itse ollut vain syksystä, ehdottomasti pakko mennä joskus talvella :)

      Poista
    3. Ah, toisaalta ruska-aika on varmasti upeaa Lapissa!

      Poista
  3. Aivan ihana postaus ja lista! Mulla on niin paljon asioita lusikkalistalla, etten kehtaa luetella niitä tähän, mutta kyllä mä haluaisin lähteä pian Lappiin vaeltamaan, samoin Peruun ja tietty roadtrippailemaan Balkanille. (:

    Luontomatkailu aiheena noin ylipäätään menee ehdottomasti kärkeen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nella! Ja hei, opinpahan uuden sanan - en ollut koskaan kuullutkaan lusikkalistasta ennen sun kommenttia! Luontomatkailu on kylla ihanaa ja niin virkistavaa, Lapissa olisi varmasti ihanaa vaikka revontulet missaisinkin.

      Poista
  4. Mun on pakko myöntää, etten oo ikinä tehny lusikkalistaa. Mutta onhan tuolla kivoja juttuja... :) Toi Montana-juttu olis mun listan ykkösenä kerta tämä Alaska on koettu jo aika moneen kertaan. Katsotaan toisiko tulevaisuus moisen listan tullessaan mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ma luulen etta mun Alaska-kuume on vaan kasvanut entisestaan sun postauksien jalkeen, sinne on pakko paasta ja pian! Ma en itseasiassa ennen tuota Annikan postausta edes ollut tullut ajatelleeksi travel bucket listaa, mutta sitten kun rupesin niita juttuja kirjailemaan muistikirjaani ylos niin nopeasti se niista kohteista tayttyi!

      Poista
  5. Sulla on kyllä upea määrä paikkoja jo nähtynä! Oon miettinyt paljon tuota bucket listiä viime aikoina, koska totesin miehelle, että ei mulla ole mitään must see -paikkoja, mutta sitten kuitenkin, kun tarkemmin ajattelee... Muutama haave täyttyy ensi syyskuussa kun päästään Cookinsaarille ja pikapyrähdykselle Aucklandiin, mutta sitten on kyllä vielä se klassinen Ämyriikan road trip, ehkä joku kunnon eläkeläisristeily jenkeissä (karibia tai alaska tai joku), Kööpenhamina (en oo käynyt..), ai niin ja Kiina! Se ois ihan tuossa vieressä, mutta kun viisumit ja kaikki.. huoh. No mutta, ehkä tässä vielä ehtii :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan noissa haaveissa jo aihetta bucket listaan! Ja voih, Cookinsaaret kuuloosta ihan mielettomalta, itseasiassa jokin noista eksoottisista saarista pitaisi lisata omaankin listaan :) Kiina on selvasti liian lahella teille ;) Mutta voin kuvitella etta se viisumin hakeminen on aika puuduttavaa hommaa....

      Poista
  6. Mahtava lista, josta kertyi monta "mäkin haluan nähdä tuon"-hetkeä lukiessa! En tiedä, onko unelmalistoja sopivaa kommentoida tällä tavalla, mutta kuitenkin pari kommenttia niihin, joista itsellä on enemmän käryä tai kokemusta:
    - Hagia Sophia on hieno, mutta se sininen moskeija oli oikeastaan mun mielestä hienompi. Koristeellisempi ainakin. Mutta koko Istanbul on ihana, ehdottomasti bucket listin arvoinen!
    - Kävin itse Bergenissä pari vuotta sitten toukokuussa Norjan kansallispäivän aikoihin ja se oli ihan mieletön kokemus, suosittelen ehdottomasti ajankohdaksi! Siis paraati ja kansallispukuihin pukeutuneet ihmiset olivat jotain niin villiä, ja Bergenissä paraatissa oli vielä erikoisuutena aseita kantavat pikkulapset. Omituista, mutta erikoista.
    - Route 66:llä on osioita, jotka on vähän, no, toisiaan toistavia. Me ajettiin Grand Canyonilta Las Vegasiin Route 66:iä pitkin interstaten sijaan, ja olihan ne hylätyt talot ja kokonaiset autiokylät aluksi ihan kiinnostavia, mutta lopulta tuntui vaan, että milloin ollaan perillä. Ellei siis taustalla ole "voin sitten sanoa tehneeni sen"-fiilis, niin kannattanee editoida. ;)

    Ja tuo 50 maata ennen 30v-synttäreitä... mahtava tavoite! Joku tuollainen tavoite olisi hauska ottaa itsekin, mutta pitäisi vaan olla vähän helpompi, sillä mulla uupuisi tuosta yhä 6 maata, vain 6 kuukautta aikaa, ja Irlantia lukuunottamatta kaikki "helpot" on jo käyty. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelmalistoja saa aina kommentoida, saa itsekin parempia vinkkeja etta miten nama jutut kannattaa sitten toteuttaa kun se aika tulee ;) Eli kiitos vinkeista, kaveri itseasiassa tuosta sanoikin etta Bergen kannattaa kokea Norjan kansallispaivan aikaan kun se on niin iso juttu, ehka ensi vuonna sinne siis pitaisi jo menna...Ja voin itseasiassa kuvitella etta Route 66 alkaisi jossain vaiheessa puuduttaa, pitaisi siis varmasti aika tarkasti suunnitella miten sen tekisi ja muokkaisi itselleen sopivaksi.

      Toi on muuten hankalaa kun kaikki "helpot" maat on jo kayty, ehka sun taytyy ottaa tavoitteeks vaikka sitten se 50 maata ennenkuin taytat 35 :)

      Poista
  7. Ihania kohteita! Tälläinen lista on paljon hauskempi kuin vain pelkkä luettelo matkakohteista. Näistä saa itsellekin ideoita. Ehkä pitäisi omakin lista koota jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siita nyt vaan travel bucket listaa tekemaan, kiva olisi lukea sinultakin tallainen!

      Poista
  8. Mä en ole koskaan tehnyt listaa, mutta olen viime aikoina miettinyt missä maissa/kaupungeissa haluaisin käydä lähivuosina. Listasta tuli tietenkin ihan liian pitkä toteutettavaksi, mutta onneksi vielä tämän vuoden puolella toteutuu ainakin kaksi haavetta: automatka Italiassa Como- ja Garda-järvien maisemissa sekä Singapore+Bali :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, aivan ihanat kohteet sulla tiedossa viela taman vuoden puolella! Mahtavaa etta molemmat haaveet toteutuu! Ma mietin kanssa alkuun tuollaista kaupunki/maa listaa mutta se sisalsi niin loputtoman maaran kohteita etta totesin taman olevan vahan sellainen "ultimate" travel bucket list versio :)

      Poista
  9. Mä en oo koskaan miettinyt tällaisia listoja, mutta pitäis varmaan rustata oma :) Ihanaa, että oon päässyt sun listalle! :D

    Kommentoisin samoin kun Jenni, eli Blue Mosque on mun mielestä paljon upeampi kun Hagia Sofia Istanbulissa, joten vähintäänkin suosittelen, että käyt molemmissa :)

    Oon nähnyt upeimmat revontulet Rukalla, mutta eihän se taida olla Lappia, joten voisin lähteä sun mukaan pohjoseen. Ja Kolumbiaan ehdottomasti. Sekä Afrikkaan ja Alaskaan. Se Beiruthan oli jo sovittu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, enhan ma Argentiinaan voi ilman sua lahtea :) Beirut oli ehdottomasti jo sovittu juttu, nyt taytyy vaan loytaa sopiva ajankohta molemmille!

      Makaan en ollut tota Annikan listaa aikaisemmin miettinyt tata mutta se oli mun mielesta niin kivasti toteuttu etta itsekin aloin pohtimaan naita juttuja...siita siis vaan haave listaa toteuttamaan!

      Poista
  10. Revontulet Lapissa voisi laittaa omallekin listalle! Revontulia en ole varmaan ikinä nähnyt livenä, ja Lappikin on jäänyt aika koluamattomaksi maailmankolkaksi. Omalla bucket-listalla komeilee tällä hetkellä vaatimattomasti maailmanympärimatka, toivotaan, että se joskus toteutuisi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, maailmanymparysmatka kattaa kylla koko listan aika hyvin :D Mina en myoskaan ole koskaan Lapissa kaynyt joten sinne olisi kiva menna, parasta olisi tietysti jos sattuisi samalla ne revontulet nakemaan!

      Poista
  11. Aika lailla samanlainen lista mulla :) Itse haluisin myös asua vähän aikaa Lontoossa, Tukholmassa, Israelissa, Pariisissa ja Firenzessa, käydä Iranissa, Prinssi Edwardin saarella, Espanjassa, tehdä interrail matka ja käydä Prahassa katsomassa oopperaa. :) Israelia suosittelen ehdottomasti matkakohteeksi (siihen on helppo yhdistää Petra, delfiinien kanssa uiminen ja Punaisella merellä snorklaus), kaunis ja ihana paikka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania haaveita sultakin löytyy listalta! Interreilausta suosittelen kyllä lämpimästi, mun omasta reissustani on jo aika monta vuotta aikaa mutta se oli super hauska ja muistorikas matka!

      Poista
  12. Huippu lista, pitää itsekin varmaan tällainen saada aikaan jossain vaiheessa. :)

    Et usko, meillä on ihan sama tavoite tuo 50 maata ennenkui täyttää 30 vuotta. Täytän 30 kolmen vuoden päästä aika tarkasti ja montaa maata ei enää puutu myöskään, pitäisi ihan laskea taas :) Kyllä me onnistutaan, pitäiskö tuo 100 maata ottaa tavoitteeksi myöhemmin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lena, olisi kiva lukea sultakin tälläinen lista! Ja hei, aika hauska että meillä sattuu olemaan ihan sama tavoite :) Ihan varmasti saadaan nuo maat kokoon ennen sitä rajapyykkiä, 100 maata onkin sitten jo vähän haastavampi, varsinkin kun mulla alkaa olemaan kaikki nuo "helpot" maat kierreltyinä. Tosin Balkanin road tripillä saisi nopeasti monta maata listaan!

      Poista
  13. Aivan mahtava lista, kiva että insporoiduit tekemään sinäkin! Todellakin, tuollainen villa Toscanasta olisi ihana..Ja pidempi aika New Yorkissa, mm..Ei muuta kuin haaveista todeksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ideasta, sun lista oli niin kivasti tehty että pakkohan itsekin oli sellainen väsätä! Joo, nyt täytyy todella alkaa tekemään töitä näiden haaveiden eteen :)

      Poista
  14. Mahtis lista! Itse en myöskään ole tehnyt listaa, kerran yritin ja sain ehkä kaksi kohdetta kirjoitettua, kunnon blackoutti h-hetkellä :D Mutta omiin haaveisiin myös kuuluu ehdottomasti road trip Ameriikassa, Italiassa käyminen (toteutuu elokuussa pienellä Rooman reissulla jipii!) sekä Berliinissä vierailu. Nämä on tällaisia ns. lyhyen aikavälin tavoitteita vaikka ei vielä ole hajuakaan olisiko tuo Amerikka edes mahdollinen vielä ensi kesänä. Itselle ehkä sopii sellainen pienissä paloissa unelmointi, muuten tulee hätä! x) Tästä sun listasta voisi kyllä laittaa korvan taakse aika montakin hyvää ideaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis minäkin kokosin pikkuhiljaa tätä listaa ja varmasti vielä myöhemminkin tulee mieleen uusia juttuja joita lisätä listalle - jos mun olisi pitänyt kirjoittaa kaikki samalla hetkellä niin olisi varmaan just mieleen tullut vaan pari juttua :) Toi pienet palat on kyllä hyvä idea kanssa että tulee sellainen tunne että ne jutut voi toteutua piankin, sulla on kyllä tosi kivoja juttuja listalla. Ihanaa tulevaa Rooman reissua, varmasti tulee upeata!

      Poista
  15. Näistä sinun listan kohteista koettuna on auringonnousu Grand Canyonilla, Lapin revontulet, Bergen & Devonin nummet ja ponit, ja suosittelen kyllä kaikkia! Eräjormailu Alaskassa kuulostaa juuri siltä mitä itsekin voisin lähteä tekemään... :) Multa ei varsinaista listaa muuten löydy, yleensä suunnitelmat elävät vähän tilanteen mukaan, vaikka nyt tavoitteena on että yksi isompi seikkailu, kuten viiden viikon fillariretki Irlantiin olisi aina horisontissa. Silloin on aina odotettavissa, jännitettävissä ja suunniteltavissa jotain "isoa" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Devonin nummet ja ponit olisi kyllä helpointa varmasti ensin toteuttaa - ne kun sijaitsee sentään samassa maassa! Alaskaan on kyllä pakko päästä joku päivä! Sun Irlanti retki kuulostaa kyllä ihan mahtavalta reissulta, tuollaiset "isommat" reissut on kyllä kivoja kun on jotain mitä odottaa aina lähitulevaisuudessa!

      Poista
  16. Vai, sulla on siis jo 45 maata plakkarissa :) ma oon jo tuon kuuluisan ikarajapyykin saavuttanut ja taitaa maalukema olla vielakin 30 huonommalla puolella... Mut upeita kokemuksia naa kaikki on, tsemppia niiden saavuttamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä mä tietysti enemmän niitä upeita kokemuksia kuin maita metsästän - ne vaan sattuu yleensä kulkemaan käsi kädessä koska tykkään aina matkustaa uusiin paikkoihin ja maihin!

      Poista
  17. Hieno lista! Ponit oon nähnyt, mutta muutoin on ihan tuntemattomia minulle. Tää oli kyllä ispiroiva juttu ja voisin kyllä väsätä omani bloginkin puolelle; mulla on sellanen Travel Listography-kirjanen, johon on tullut rustailtua vähän niitä toivekohteita ihan omaksi iloksi. Mun listalle pääsee kans Alaska ja esim. Hungaria-juna Berliinistä Budapestiin (tai toisin päin) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on se Travel Listography-kirja, sinne on tosi kiva rustailla paikkoja niihin eri listoihin! Oih, toi juna kuulostaakin kivalta, en ollutkaan kuullut siitä ennen, täytyy tsekata!

      Poista
  18. Oi voi... Tällaisia kun lukee niin alkaa matkakuume ikävästi painamaan :D Itellä seuraava "iso" haave on Etelä-Amerikka ja siellä erityisesti Brasilia ja Argentiina... Toivottavasti pääsis toteutukseen loppuvuodesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, Brasilia ja Argentiina kuulostaa kyllä hyviltä, toivottavasti pääset sinne vielä tänä vuonna!

      Poista

Kiva kun kommentoit!