maanantai 2. maaliskuuta 2015

Stonetown, Sansibar

Taannoisella Tansanian lomallamme vietimme myös viikon Sansibarilla rentoutuen. Sansibarilla ollessa ei voi tietysti missata symppista Stonetownia, jossa karaktääriä riittää kyllä ihan jokaiselle sormelle. Stonetown on Zanzibar Cityn vanha kaupunki ja vuonna 2000 se nimitettiin UNESCON World Heritage Siteksi. 

Stone Town on sellainen vähän kaaoottisen rähjäinen kaupunki, mutta omalla tavallaan mielestäni todella sympaattinen kuten jo aiemmin mainitsin. Me keskityttiin kävelemään ympäri kaupunkia sen pienillä kujille ihmetellen paikallista elämänmenoa. Päivä oli ihan sairaan kuuma, mutta mä halusin silti kunnioittaa paikallisia pukeutumissääntöjä ja peittää olkapäät vaikka eipä kovin monet muut turret sitä tehnyt.


Minun suosikkini oli paikalliset markkinat josta olisi saanut mukaansa vaikka mitä - lihaa, kalaa, hedelmiä, mausteita, vaatteita etc... Täytyy kyllä myöntää että kala-ja lihahallissa tuoksu oli sen verran voimakas ettei ihan juuri kovin kauan viihdytty siellä. Maustekojuilla viivyttiinkin sitten tovi, olihan niitä pakko ostaa mukaan kun Sansibar on kovin mausteistaan tunnettu. Rakastan erilaisia markkinoita ympäri maailmaa eivätkä nämäkään olleet poikkeus - niissä on aina sellainen omanlainen hauska fiiliksensä. Ja näillä markkinoilla sitä elämää ja kuhinaa kyllä riittikin, populaa oli liikkeellä aika paljon.Se mikä meitä ihmetytti koko Sansibarilla olomme aikana oli ruotsalaisten vahva läsnäolo ja Stonetownissa ollessamme tätä ihmeteltiin lisää. Sen lisäksi että Sansibarilla on paljon ruotsalaisia turisteja ja monta hotellia on ruotsalaisten omistuksessa, he ovat myös rahoittaneet patsaan Stonetownin keskustassa joka on pystytetty orjien muistoksi. Ja olivathan he jotenkin paikallisten kirkkojenkin toiminnassa mukana. Matkan jälkeen meidän pitikin selvittää onko Tansania ja Sansibar Ruotsin kehitysavun kohteita erityisesti mutta se sitten unohtui (pitääkin googletella asiaa).

Stonetownissa oli niin ihanan helppo ottaa kuvia - kaikkialla oli värikästä ja koko ajan tapahtui jotain mielenkiintoista! Meitä nauratti erityisesti alla oleva kuva...En ihan tiedä olisiko kv-puhelut lähteneet eteenpäin tuosta puhelintolpasta!


Stonetown oli hauska paikka!

10 kommenttia:

 1. Näyttää tosiaan erittäin persoonalliselta paikalta, noista ekoista kuvista tuli vähän jotain Havanna-viboja :) Tuliko paikan päälläkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mun piti kirjoittaa tekstiin että paikka muistutti mua Havannasta mutta unohdin sit! Mutta siis joo, ihana Havanna-vibat tuli!

   Poista
 2. Kivan näköinen paikka! Afrikka on ollut sillä haavelistalla jo kauan. Varmasti mukava kokemus teidän vierailunne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä ihan huippuloma, voisin kyllä heti lähteä takaisin! Afrikasta löytyy kyllä monenmoista mielenkiintoista paikkaa jossa olisi kiva vierailla!

   Poista
 3. Tunnelmallisia kuvia ja kivan näköinen paikka! :)

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköinen paikka! Mulla on ollut pitkään haaveena lähteä tuonne suunnille maailmaa katsastamaan, ja tämä muistuttaa mua taas tästä haaveesta.

  Mä kanssa ihan mielelläni kunnioitan paikallisia pukeutumissääntöjä, myös siksi että silloin yleensä paikalliset kunnioittaa enemmän mua. Samasta syystä yritän vähän katsoa, mitä laitan päälleni Pariisiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset pian toteuttamaan haaveesi ja Afrikkaa koluamaan! Mä lähtisin takaisin tuonne mikä päivä tahansa :)

   Ja juurihan se noin on mitä pukeutumissäännöksiin tulee! Ja mullakin on ainakin mukavampi oli kun on vähän seurannut ja pukeutunut paikallisten sääntöjen mukaan...

   Poista
 5. Kiva lukea tästäkin paikasta, kun Sansibarista tulee pelkät rannat mieleen. Erityisesti tykkäsin tuosta, että siellä tarjotaan ilmaiset kansainväliset puhelut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi oli kieltämättä aik hyvältä kuulostava diili, olis ehkä pitänyt kokeilla soittaa Suomeen :) ja ihan totta kyllä että Sansibarista tulee ekana mieleen ne hiekkarannat mutta kiva välillä näyttää sitä toistakin puolta :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!