tiistai 28. huhtikuuta 2015

Cragside - pala Pohjois-Amerikkaa keskellä Englantia

Kohde: Northumberland, Englanti
Aikaväli: 4.-6.4.2015

Kuten olenkin jo aikaisemmin kertonut, vietimme pääsiäistä kauniissa Northumberlandissa. Ennen matkaa olin hieman etsinyt Pinterestistä missä kannattaisi vierailla alueella ollessamme ja silloin kuvista pomppasi eteen aivan upean näköinen "linna". Selvittelin hieman asiaa ja kun huomasin kyseessä olevan National Trustin paikka, päätin että sinne on meidän päästävä. Kyseessä on paikka nimeltä Cragside House, Gardens and Estate ja voi vitsit että kannatti kyllä vierailla!

Paikassa on kaksi erityisestä huomionarvoista asiaa. Ensinnäkin itse tilukset ovat maisemaltaan hyvin, hyvin erilaiset Englannissa vallitsevan luonnon kanssa. Nimittäin jos kävelet ympäriinsä Cragsidea tai otat auton tiluksen kiertelyyn huomaat, että luonnon puolesta voisit olla vaikka Kanadassa. Tai tietyillä paikoilla on jopa ihan suomalaisen metsämaiseman näköistä. Luonto on siis hyvin erilaista ja itseasiassa tarina kertoo että talon omistaja oli kanadalainen joten hän halusi koko alueen muistuttavan hänen entistä kotimaatansa. Koko metsä ja puutarha on siis täydellisesti rakennettu alusta alkaen muistuttamaan Pohjois-Amerikan metsiä. Voin kertoa että siellä oli jotenkin todella jännä kulkea, minulle tuli moneen otteeseen sellainen fiilis että olisin ollut Kanadassa. Tai vaihtoehtoisesti Suomessa, tuo alla näkyvä järvimaisema muistutti minua ainakin kotimsta ja siellä käveltiinkin hetki hiljaisuudesta nauttien.


Toisekseen Cragsiden talo oli ensimmäinen maailmassa joka käytti virtalähteenä vesivoimaa. Tämä on aika vaikuttava juttu ottaen huomioon että talo valmistui vuonna 1863. Se olikin sisältä todella mielenkiintoinen paikka, sisältäen mm. oman kylpylän ja saunan! Mies oli ihan innoissaan kaikista insinööri keksinnöistä/jutuista joita talossa oli, minä taisin olla enemmän innoissani talon puutarhasta (ja okei, totuuden nimissä oli niin makee keli etten vaan kestänyt olla sisällä ollenkaan)!


Täällä voisi helposti viettää koko päivän aluetta tutkaillen ja vaikka pikniköiden, meillä oli tällä kertaa valitettavasti vaan rajoitettu aika käyttää alueella mutta se on ehdottomasti vierailun arvoinen jos tänne suunnalle eksytte!

4 kommenttia:

 1. En ollutkaan aiemmin kuullut tuommoisesta paikasta! Mutta tosi mielenkiintoisen oloinen - ei tosiaan näytä Englannin maisemilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä, ihan erinäköistä siihen normaalin maisemaan verrattuna! Mutta tuo on kyllä mielenkiintoinen ja kaunis paikka!

   Poista
 2. Sinut on haastettu: http://yksimenolippukiitos.blogspot.com/2015/05/liebster-blog-award.html :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!