keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Keväisiä mietintöjä

Tämä kevät on mennyt ihan mieletöntä vauhtia. En edes tajua että ollaan jo huhtikuun melkein loppupuolella ja kohta on meikäläisen synttäritkin. Paljon on tietysti meneillään asioita tällä hetkellä meidän elämässä jotka pitää kiireisenä, päällimmäisinä niistä tietysti se asunnonosto. Siihen kun lisätään vielä kiireiset ajat töissä niin ei ihme että viikot hujahtaa ohi ihan hetkessä. Ensi viikollahan on jo vappu?!?

Vapuksi tulikin mukavaa ohjelmaa kun pääsen suuntaamaan Suomeen viettämään pidennettyä viikonloppua. En minä nyt vapusta niin välitä mutta kun täälläkin sattui tuolle ajalle pankkilomapäivä, päätin ottaa "ilmaisesta" vapaapäivästä kaikki irti. Tosin ihan kiva päästä perinteiselle vappulounaalle perheen kanssa, se on aina ollut yksi lempiasioistani vapussa.

Olen tässä miettinyt että meillä ei ole miehen kanssa mitään ulkomaille suuntautuvia lomamatkoja tiedossa. Mun lomapäivät on jo vähissä (ja aion käyttää ne kesälomaan Suomessa) ja kaikki ylimääräinen rahakin menee tällä hetkellä asuntoon ja häihin. Mietin tässä pitkään että ahdistaako tämä ja totesin että ei kyllä. Aivan ihania juttuja meillä on edessä ja jos se tarkoittaa sitä että tänä vuonna matkustetaan uusiin kohteisiin ulkomaille vähemmän niin so be it. Ensi vuodelle onkin sitten edessä häämatka joka varmasti tulee olemaan eeppinen joten eiköhän se kompensoi tämän vuoden kuivaakautta matkustuksen suhteen. Välillä pitää tehdä valintoja ja meille meidän uusi koti (ja ensi vuonna koittavat häät) ovat tällä kertaa ilmiselvä valinta. Tosin, ehkä me kuitenkin yritetään tehdä joku ihan pieni viikonloppureissu jossain vaiheessa....vaikka sitten Dubliniin jonne saa todella halpoja lippuja täältä.

Muutenkin tässä on paljon kaikkea kivaa suunnitteilla. Jeps, täytyy kyllä myöntää että asuntoasiat aiheuttaa tällä hetkellä enemmän harmaita hiuksia kun olisi sallittua tälläiselle 28-vuotiaalle tyypille, mutta jotenkin toivon että saataisiin ne kuntoon pian. Minä en ole parhaimmillanikaan maailman kärsivällisin tyyppi joten kun asunnonosto ja kauppakirjojen vaihto on näin tehotonta hommaa niin hermohan siinä menee. Viimeksi eilen en tiennyt mitä tehdä kun otti niin rankasti päähän. Asianajajamme on tähän saakka hoitanut hommansa ihan hyvin mutta tänään hän vihdoin sitten päätti kertoa että tässä menee vielä 6-8 viikkoa ennenkun saadaan kauppakirjat allekirjoitettua. Ja me kun ollaan koko ajan luultu että tässä ollaan ihan loppusuoralla ja maksimissaan menee pari viikkoa. Ja tämä aikamääre ei edes johtunut asianajana suuresta työmäärästä vaan koska "nämä on meidän asianajaja yhdistyksen aikamääreet". Koska näin on aina tehty ja näin tullaan aina tekemään ja turha meidän on muutta meidän tapoja. VOI ELÄMÄ ETTÄ MENEE HERMOT!

Jos ei oteta huomioon sitä kuinka asunnon kanssa menee hermot, niin kesää kyllä odotan jo innoissani! Otan tällä kertaa jo kesälomani kesäkuussa ja pääsen pitkästä aikaa viettämään juhannusta Suomessa, mikä on oikein kiva juttu! Muuten kesälle pitäisi keksiä joitain kivoja retkiä täällä kotimaassa...

Täytyy myöntää että tällä hetkellä on muutenkin niin positiivinen meno päällä - veikkaan kyllä että nämä upeat kelit on vaikuttanut siihen aika paljon! Nyt jo parin viikon ajan on ollut ihanan aurinkoista ja lämpötilat huidelleet siinä +17 asteen tienoilla. Siihen kun vielä lisätään kokoajan lisääntyvä valoisuus niin arkipäivät tuntuu taas hieman helpommilta.

Tälläinen avautumispostaus siis taas tähän väliin, ihanaa kun kesä tulee!


12 kommenttia:

 1. Ihanaa, että nähdään pian täällä! Toivottavasti saisitte jotenkin puhuttua järkeä (tai vaan painostettua) sitä asunto-asiaa eteenpäin. Kestämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thänks...saa nähdä päästäänkö me ikinä muuttamaaan, ihan menee hermot :D

   Poista
 2. Voi eiii, kestääpä kauan tuo asunto-juttu.. Mutta eiks hyvää kannatakin odottaa, tai jtn? ;) Olisi tosiaan tosi, tosi kiva jos oikeasti voitaisiin nähdä vappuna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo todellakin toivon että tämä koko häslinki on sen arvoista....nyt tosin olen jo ruvennut pelkäämään että jotain ongelmia tulee matkaan ja ei pystytäkään ostaa tätä taloa. Argh :D Ja joo, vappuna nähdään, kuulosti ainakin kaikki suunnitelmat lupaavilta!

   Poista
 3. Mun yksi kollega juuri näytti paperipinon joka englannissa täytyy täyttää kun myy asunnon (he myivät juuri asunnon Lontoosta). Voi järkytys. En ole edes tajunnu kuinka helppoa asunnonosto täällä ruotsissa on(siis ne paperihommat, muuten koko kuvio onkin aika syvältä). Meillä meni about 2 tuntia kun oltiin saatu tietää että saadaan se asunto ja oltiin kirjoitettu kauppakirjat. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä, nyt olen kyllä julmetun kateellinen....Täällä tähän menee kyllä ikä ja terveys, ihan älytöntä hommaa suoraan sanottuna! Mutta kiitos, toivotaan että taas edettäisiin johonkin suuntaan!

   Poista
 4. Hyviltä suunnitelmilta vaikuttaa! Ja kun on positiivinen asenne niin ei tule stressattua niin paljon. Tsemppiä asuntojuttujen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Joo, täytyy yrittää vaan ajatella positiviisesti vaikka välillä se on kyllä helpommin sanottu kuin tehty....;)

   Poista
 5. Paljon tsemppiä asuntohommiin!:) Mäkin odotan jo innolla, että saatte sen ja pääsen lukemaan jotain kivoja talo/sisustuspostauksia..oletan, että sellaisia on sitten luvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Ja sisustuspostauksia on ehdottomasti tulossa, en itsekään malttaisi odottaa mutta olen yrittänyt vähän hillitä itseäni vielä ja vasta sitten ruveta intoilemaan kun kauppakirjat on allekirjoitettu!

   Poista
 6. Kappas, ja tässähän sä niistä vappusuunnitelmista jo kerroit, on ollut näköjään vähän taukoa blogien lukemisessa... Mä alan pikku hiljaa ahdistua siitä, etten ole ollut missään muualla kuin "lähialueilla" (siis Luxemburgin ja Coloradon lähialueilla) tässä viimeiset 1,5 vuotta. Jotenkin sitä alkaa kaipaamaan sitä, että pääsisi jonnekin ihan uuteen paikkaan, vaikka näilläkin alueilla on vielä paljon nähtävää.

  Tsemppiä täältäkin asuntohommiin, ja toisaalta tuo prosessi on jotain, mistä ite mielelläni lukisin lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän kyllä ton fiiliksen hyvin kun tuntuu että koluaa vaan niitä lähialueita, olen varma että mulle tulee taas kohta sellainen tunne että parasta olisi kun pääsisi jonnekin kauas ja tuntemattomaan täysin uusia paikkoja koluamaan!

   Jeps, asunnonostosta on kyllä tulossa lisää juttua jos ja kun päästään kohta vihdoin allekirjoittaa kauppakirjat :) sen jälkeen taidankin vuodattaa koko stoorin tänne :)

   Poista

Kiva kun kommentoit!