tiistai 26. huhtikuuta 2016

Miten meillä suunnitellaan tulevia matkojaViime sunnuntaina oli tarkoitus lähteä jollekin lähiseuturetkellä mutta sitten taivas päättikin revetä ja suunnitelmat muuttuivat. Mikäs onkaan parempi tapa viettää sunnuntai-iltapäivää kun tulevaisuuden matkasuunnitelmia tehden?

Meillä tehdään aina tulevaisuuden matkasuunnitelmat kahdella eri tavalla. Ensin katsotaan ne ns. tulevan vuoden "vaaditut" matkat (en keksinyt parempaa sanaa). Tämä siis tarkoittaa esim. kesälomaa ja joulunviettoa Suomessa (jotka haluan aina toteuttaa), mahdollisia häitä tai tulevia tapahtumia muissa maissa tai sitten niitä että kaverit asuu jossain muuaalla ja lähdetään treffaamaan heitä. Monena vuotena meillä on ollut paljon juuri tälläisiä matkoja jotka määräytyy sen mukaan mitä tapahtumia osuu sille vuodelle. Tämän varjolla olen päässyt viettämään mm. ystävän häitä Pakistanissa, road-trippailemassa Kanadassa/USA:ssa kun mies oli siellä työkomennuksella, viikonlopun viettoa Pariisissa ystävän luona jne. Jos katsotaan esim. vuoden 2015 matkoja, tein yhteensä 6 matkaa ja kaksi niistä oli sellaisia jotka päästiin suunnittelemaan ihan vapaasti ja loput sellaisia että käytiin katsomassa kavereita tai perhettä.

Kun ollaan suunniteltu lomat, reissut ja budgetit edellemainittuja seikkoja miettien, loput lomat (jos niitä on vielä jäljellä) päätetään sitten eri seikkojen mukaan, kuten mihin on vielä rahaa ja koska niitä loppuja lomia voisi vielä ottaa. Joskus olisi kiva että lomapäiviä jäisi enemmän käyttöön ja voitaisiin suunnitella jokaikiselle niistä uusi reissu jonnekin uuten paikkaan. Tai sit pitäisi vaan saada lisää lomapäiviä (onneksi syksystä alkaen saankin niitä lisää, se tulee auttamaan huomattavasti!). Fakta on se että osa lomapäivistä tulee aina menemään Suomen-lomailuun (mitä rakastan ja haluan ehdottomasti viettää kesälomaa Suomessa) ja sit pieni osa menee siihen kun kaverit asuu ympäri palloa jännissä paikoissa niin tottakai heitä täytyy päästä moikkaamaan (mikä on kyllä ihan huippua). Meillä (siis minulla ja miehellä) myös lomien suunnittelua välillä hankaloittaa se että meidän lomavuodet ei osu samoille ajankohdille.

Tämän vuoden matkat oli suunniteltu jo hyvässä vaiheessa viime vuoden puolella, suurinosa lomapäivistä kun tullaan käyttämään lomailuun Suomessa ja meidän häämatkaan. Ja osa niistä tuli käytettyä jo joululomailuun Suomessa. Parin viikon päästä olisi tiedossa reissu Osloon kaverin tapaamaan ja saa nähdä mitä syksyllä tehdään, se riippuu pitkälti taloudellisesta tilanteesta häiden jälkeen. Olisi super kiva lähteä moikkaamaan kavereita Italiaan syksyllä, mutta voi olla että saadaan se reissu vain  mahdutettua pitkään viikonloppuun vaikka olisi ollut kiva olla pidemmän aika ja vuokrata esim. auto ja tehdä pientä road-trippiä.

Uskon pitkälti siihen että jos unelmia kirjoittaa ylös ja ne ovat konkreettisella paikalla esillä, sitä myös itse asennoituu/työskentelee ihan eri tavalla niiden unelmien saavuttamiseksi. Siksi päätimme tehdä listan realistisista matkakohteista/reissuista jotka haluttaisiin toteuttaa seuraavan parin vuoden sisällä. Niin itse Briteissä kuin sitten muualla maailmassa. Noh, lista vaan paisui paisumistaan ja loppuenlopuksi luulen että siitä tulikin enemmän meidän sellainen 10-vuotis tavoite lista. Sellainen lista josta voidaan valita matkakohteita sen mukaan kun lomapäivät ja budgetti antaa periksi. Siellä ne on nyt jääkaapin ovessa muistuttamassa meitä meidän tavoitteista! Esimerkiksi ensi vuonna olisi tavoitteena juhlia minun kolmekymppisiä ulkomailla, vaikka Karibian risteilyllä? Matkasuunnittelu on  ehdottoman hyvä tapa viettää sateinen sunnuntai!


6 kommenttia:

 1. Tykkaan kovasti lukea tallaisesta puolesta matkailua. Kohteisiin loytyy nykyisin helposti vinkkeja, mutta se henkilokohtainen puoli on jokaisella erilainen :) Kiinnostavaa on myos eri maiden lomien maarat ja ajankohdat. Taalla lain mukaan (nain olen ymmartanyt) lomaa on kaksi viikkoa vuodessa ja kun sijainti on maailman laidalla, niin siina ei valttamatta ihmeita ehdi. Mutta jotenkin kummasti olen ollut tosi onnekas ja saanut matkustaa vaikka mihin viimeisen parin vuoden aikana! Sanoisin, etta tarjousten mukaankin tulee valittua kohteita, koska loppujen lopuksi kaikki kay ja joka paikkaan on jossain vaiheessa paastava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit lukea tätä Irina!

   Tiedostan kyllä että olen niin etuoikeutetussa asemassa että minulla on näinkin paljon lomia jotka mahdollistaa matkustamisen ja Suomessa käymisen ihan eri tavalla (tosin siihen tietty auttaa myös lyhyt välimatka)! Että sinänsä verrattuna esim. sinuun minulla ei ole mitään valittamisen aihetta lomien pituudesta!

   Ja tiedätkö meillä on vähän sama että kaikki kiinnostaa ja ns. kaikkialla olisi mahtava käydä mutta toisaalta meillä on tietyt maat ja alueet jotka kiinnostaa juuri nyt. Esim. South East Aasiassa mies on matkustellut niin paljon ja minua taas suoraan sanoen alue ei niin paljon kiinnosta, joten priorisoidaan niitä alueita joita ollaan jo pidemmän aikaa haluttu nähdä, kuten esim. Balkan!

   Poista
 2. Hehh, me tehtiin joskus suhteen alkuaikoina "top 15-lista" paikoista, joihin halutaan matkustaa ja katsoinkin tuota listaa tässä hetki sitten ja totesin, että neljän vuoden jälkeen ollaan käyty vain yhdessä noista paikoista :D kaikkialle muualle ollaan menty. Heitin listan roskiin ! Muutenkin vähän tässä neljän vuoden aikana muuttunut mielipiteet siitä, mihin ainakin itse haluan matkustaa:) Eli spontaanisti mennään sinne, mikä milloinkin tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Niinhän ne mielipiteet muuttuu, ja mikäs siinä mennä spontaanisti juuri sinne mikä tuntuu hyvältä idealta!

   Poista
 3. Meillä pitkään ystävien eri maissa pidettävät häät määräsi matkoja ja lomasuunnitelmia. Ennen myös ne "pakolliset Suomi-lomat" oli listalla, kun taas nyt niitä ei tarvitse suunnitella. Toisaalta ne Argentiinan perhelomat on vielä otettava säännöllisesti huomioon, mutta ainakaan ei ole enää kahtia perhelomia, kun ei asuta neutraalilla maaperällä :) Välillä tosin mietin, että pitikö ne Aberdeenin kaikki pitkät lomat aina viettää Suomessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te kyllä reissasitte paljon eri maissa häissä yhteen aikaan! Mä olen toistaiseksi vaan pitänyt Britti-Suomi akselia häiden suhteen ja sit se yksi keikka sinne Pakistaniin :)

   Joo, olishan ne Aberdeenin lomat voinut käyttää enemmänkin reissuiluun, toisaalta en sitten tiedä mitä opiskelijabudgetti olis tykännyt siitä!

   Poista

Kiva kun kommentoit!