lauantai 1. lokakuuta 2016

Aamulenkki Central Parkissa



Kun kävimme Oslossa toukokuussa päätimme pakata lenkkarit ja juoksuvaatteet mukaan matkalaukkuihin. Olimme paikan päällä vain kaksi yötä ja ensimmäisenä aamuna päätimme sitten lähteä katsastamaan kaupunkia aamulenkin muodossa. En todellakaan ole mikään juoksija, tykkään treenata salilla, ja juoksusta tekee vielä hankalampaa se jos lähden matkaan miehen kanssa. Tyyppi nimittäin harppoo pitkillä jaloillaan kaksi kertaa kovempaa kuin minä ja joudun aina kitisemään ja pyytämään häntä odottamaan minua. Jokatapauksessa, Oslossa juokseminen sujui todella jouhevasti, näimme paljon kaupunkia ja jotenkin juokseminenkin sujui helpommin kun sen teki uusissa maisemissa. Mitään maratonharjoittelua se ei tietenkään ollut koska pysähdyttiin välillä ottamaan kuvia. Mutta jokatapauksessa, Oslossa ollessamme päätimme että tämä olisi hyvä ottaa tavaksi kaupunkilomilla. 

Noh, nyt tänne Nykkiin lähtiessä tein pienen "New York Bucket List", johon listasin niitä asioita joita halusin kokea ja tehdä tämän seuraavan kahden kuukauden aikana. Aamulenkki Central Parkissa oli yksi niistä jutuista. Asun toistaiseksi melko lähellä puistoa joten tänään aamulla kellon soidessa 07.30 kiskoin lenkkivaatteet päälle ja lähdin kävelemään kohti Central Parkia. 



Aamu oli aika harmaa, mutta ihanan happirikas ja raikas. Onneksi ei sentään satanut. Central Parkiin päästessäni pistin sitten juoksuksi. Ja ottaen huomioon että juoksen todella harvoin niin vitsit se kulki hyvin. Maisemilla on siis todellakin väliä! Mikäs siinä Central Parkissa juostessa samalla kun korvissa pauhaa Empire State of Mind. Vitsit että oli hyvä olo!




Kuten sanottua ei nämä mitään kovatempoisia lenkkejä ole koska pysähdyin aika useasti ottamaan kuvia mutta miten tälläisten maisemia ohi voisi vain juosta ilman että ottaa kuvia? Central Park on kyllä niin ihana ja yksi parasta aktiviteeteistä siellä on vaan ihan muiden ihmisten katselu! Näin yhden vanhemman mummon joka oli istahtanut puiston penkille oman termosmukin kanssa ja hänen hurmaava kultainennoutaja makasi viereisellä penkillä. He muodostivat yhdessä niin suloisen parin että melkein olisi tehnyt mieli kysyä olisinko voinut ottaa kuvan. Erään sillan kohdalla nuoripari pienen vauvansa kanssa kysyivät kanssapuistoilijalta voisiko hän ottaa heistä kuvan sillä juuri tuolla sillalla he olivat menneet kihloihin. Koirakuumeeseen puistoilu ei auta yhtään, Central Park kuhisee mitä ihanimpia hauveleita jotka ovat ihan onnensa kukkuloilla kun he pääset leikkimään muiden nykkiläisten kanssa. 

Matkalla kämpille pysähdyin ostamaan aamupalaa ja hakemaan kahvin Starbucksista. Täältä nimittäin on löytynyt minun uusi lempimaku: Salted Caramel Mocha. Briteissä ei nimittäin tätä makua ole ja voi elämä että se on hyvää tälläiselle joka rakastaa kaikkea missä lukee "salted caramel"



Aamulenkki upeissa maisemissa oli loistava aloitus tähän viikonloppuun!

8 kommenttia:

  1. Aamulenkki Central Parkissa on munkin bucketlistalla! Central Park oli muutenkin mun lempparijuttuja New Yorkissa :) Ja tuo salted caramel mocha, niitäkin on tullut maisteltua! Nyt tosin menee pumpkin spice latet, näin syksyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana puisto! Aamulenkki siellä on varmaan aika monen bucket-listalla :)

      Joo, mä tykkään kyllä kanssa Pumpkin Spice Latesta mutta toi salted caramel on vielä jotenkin ihanampi ja mun makuun :D

      Poista
  2. Aamulenkki Central Parkissa oli kesän reissulla omallakin listalla. Tosin ihan vaan kävellen ja onneksi se tuli toteutettua. On tuo kyllä niin ihana paikka. Ihan mahtava työmatkakohde sulla kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä huippu työmatkakohde! Ja Central Park on kyllä niin kaunis, en malta odottaa että pääsen näkemään sen kunnon ruskan väreissä!

      Poista
  3. Ihania kuvia <3 Mulla on erittäin kova NYC - matkakuume (en ole siis koskaan siellä käynnyt), eikä sun blogin lukeminen välttämättä ainakaan tuota matkakuumetta hillitse :D
    Suomestakaan ei mun mielestä tuota Salted Caramel Mochaa saa, mutta onneksi Espresso Housen Salted Caramel Latte pelastaa, on muuten aika todella herkullisen makuinen kahvi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Haha, ja voi ei, sorry matkakuumeen aiheuttamisesta! Se on kyllä paha kun se kuume nostaa päätänsä ;)
      Salted Caramel Latte kuulostaa kanssa tosi hyvältä, ei ne vaan voi olla huonoja jos on salted caramelista kyse!!

      Poista
  4. Täytynee käydä maistamassa salted caramel lattea, tai pumpkin spice lattea.. mutta siis en ymmärrä miksi ihmeessä sulla soi lauantaina herätyskello klo 7:30? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ;) Pumpkin Spicesta tulee kyllä ehdottomasti syksy mieleen mutta kyllä mun suosikki on se salted caramel latte (se on just sopivan överi makea mulle!).

      Haha, 7.30 on aika myöhään mulle :) Herään aikaisin vkl aamuisin ja varsinkaan täällä ollessa tuntuu että ei ole aikaa tuhlattavaksi, pitää olla aikaisin liikkeellä että ehtii tekemään juttuja!

      Poista

Kiva kun kommentoit!