tiistai 4. lokakuuta 2016

Chelsea Market & High Line


Sunnuntaiksi en ollut bookannut itselleni mitään ohjelmaa ja päällimmäisenä mielessä olikin kunnon kävelylenkki ja uusiin alueisiin tutustumista. Noh, se tuli kyllä toteutettua, lähdin aamulla klo.10 ja palasin illalla klo.18.00 takaisin kämpille. Askelmittari kertoi että käveltyä tuli sellaiset 17 km ja sellainen kyllä oli olokin. Jalat olivat aivan jäätävän kipeät ja selkä huusi hoosiannaa (miten voi selkä kipeytyä niin paljon vaikka on hyvät lenkkarit jalassa?)

Päätin siis lähteä sunnuntaina suuntaamaan kohti Chelsea Marketia ja High Linen puistoa. Ne on ehkä ne kaksi paikkaa joista puhutaan jatkuvasti kaikissa matkablogeissa liittyen New Yorkiin. Sinne siis! 

Siinähän kyllä kesti jonkun aikaan ennenkuin päästin Midtown Eastista Chelsea Marketille, varsinkin kun harhauduin ties mihin kauppoihin matkan varrella. Varsinkin kirjakauppa Barnes & Nobles on minun heikko kohta ja heidän Union Squaren paikka on aivan ihana. Kuitenkin saavuin Chelsea Marketille juuri sopivasti lounasaikaan ja en kyllä yhtään ihmettele että paikka on niin suosittu. Se muistutti minua kovasti Lontoon lempipaikastani eli Borough Marketista mutta sisätiloissa. Ei siis siitä turhaan ole kaikissa blogeissa puhuttu. Ja porukkaa oli kyllä paikalla aika paljon mutta kyllä siellä onneksi pääsi vielä liikkumaan ihan hyvin! Olin päättänyt luonnollisesti syödä siellä jotain mutta valinnanvaikeushan siinä iski kun yritti valita kaikista niistä paikoista! Päädyin sitten lopulta italialaiseen pizzapaikkaan jossa nautin maukkaan pizzaslicen ja nautin lehden lukemisesta baaritiskillä. Chelsea Marketilta löytyy myös aivan mahtava kirja/paperikauppa! Aivan ihania kirjoja ja söpöjä kortteja, hyvä etten ostanut koko kauppaa tyhjäksi. 

Chelsea Marketilta oli tietysti kätevä jatkaa matkaa High Linen vanhoilla rautatiekiskoilla sijaitsevaan puistoon. Päivä oli hieman pilvinen mutta ei onneksi satanut, joten nappasin kahvin mukaan eräästä ständistä (Blue Bottle nimisestä lafkasta, jonka huomasin myöhemmin Pinterestistä että heidän kahvit on rankattu yhdeksi Nykin parhaimmista) ja lähdin kävelemään. En kävellyt puistoa ihan päästä päätyyn koska olin jo kävellyt ihan helkkaristi ja vielä oli matkaa kotiinkin mutta ehdin nähdä kivan vilkaisun puistosta ennenkuin tiputtauduin takaisin katutasolle. 


Jatkoin matkaa vielä Sohoon jossa palloilin päämääräämättömästi vain eteenpäin katuja, välillä piipahtaen söpöissä kaupoissa sisällä tai harhaillen suloisille sivukaduille. Sohon pikkukadut ovat kyllä niin kauniita ja tänne pitää ehdottomasti tulla uudestaan. Ja tällä kertaa aloittaa juuri nimenomaan näistä kaduista, koska tässä vaiheessa oli jo hieman veto veks kaikesta kävelystä ja lähdinkin pian kävelemään kohti kotia. Tosin ensin piti lepuuttaa jalkoja Starbuckissa jossa tilasin ihanan raikkaan jääteen. Tosin meinasi jäädä tee ottamatta koska jostain syystä minun Laura nimeni oli ketjussa muuttunut Gloriaksi. Jaksaa kyllä välillä ihmetyttää miten Starren työntekijät onnistuu kuulemaan nimet niin väärin että Laura muuttuu Gloriaksi?Ihanan rento sunnuntaipäivä, kyllä tämä kaupunki on vaan niin ihana!

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääset koluamaan NYCin kaikkia kulmia ihan urakalla. Sitten suunnitellaan sinne yhteinen reissu vol. X ja voit toimia oppaana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mahtavaa, näkee kaupunkia ihan eri tavalla! Ja todellakin, tänne olisi niin kiva tulla porukalla yhdessä!

   Poista
 2. Ihanan näköistä! :) En ole koskaan vielä NYCissä käynyt, mutta himo tulee kun lukee sun postauksia! Tosta High line puistosta sentään minäkin olen kuullut. Joku päivä vielä! :D Ja joku joskus kertoi, että se on Starbucksin markkinointikikka vetää nimet tahallaan väärin, sitten ihmiset ottaa valokuvia someen, että "kattokaa nyt kun ne kirjoitti mun nimen väärin" ja siinähän se Starbucksin logo sitten loistaakin facebookissa, instassa jne. :D En tiedä onko tämä sitten totta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tiedätkö en edes yhtään ihmettelisi että se olisi markkinointikikka, muistaakseni instagramissa niille väärille nimillekin on ihan oma häsä :) Että voipi olla hyvin mahdollista :D

   Poista
 3. Ihania New York-juttuja! En oo taas hetkeen ehtinyt ite kirjoitella tai kauheasti lukea muiden jblogeja, niin olikin useampi juttu kerralla luettavana. Mukavaa aikaa New Yorkissa sulle :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit!