torstai 27. syyskuuta 2012

Takaisin Cambodia-tunnelmiin

Nyt kun syksy ja vesisateet on tullut, on hyvä hetkeksi palata heinäkuiseen Cambodian reissuun. Unohduin taas selailemaan kuvia sieltä ja pari juttua jäi jakamatta täällä blogin puolella. Edellisiä reissupostauksia löytyy tuolta Cambodia-tunnuksen alta jos kiinnostaa.

Battambangin "pikkukaupungista" otimme veneen kohti Siem Reapia. Venematka kesti sellaiset 8 h ja maksoi todella suolaisen turistihinnan verran (20 dollaria), mutta oltiin päätetty se ottaa joten se siitä. Ja oli kyllä kiva matka! Siinä näkyi vaikka mitä juttuja reitin varrella mm. kokonaisia veden päällä kelluvia kyliä!

Laiva lähti seitsemältä aamulla jolloin nähtiin kaunis auringonnousu. Mun silmissä pikkuruiseen laivaan ängettiin ihmisiä varmasti enemmän kuin laki sallii, noin miljoona riisisäkkiä, banaaneja, joitan vihreitä kasveja sekä ainakin tonnin painosta muuta matkatavaraa. Sen verran laiva oli toispuoleisesti lastattu että olin varma että meidät kipataan laidan yli ennekuin päästään edes kunnolla matkaan.

Laivamatka oli kyllä hyvä idea, paljon siinä näki!Tässä näkee hieman laivan ulkonäköä. Mä en ole mikään laiva/vene ihminen. Tälläisenä juttuna jolloin se tuo pientä ekstraa matkantekoon se on kiva. Mutta mä en luota veneisiin. En pieniin enkä suuriin. Tässäkin ensimmäinen tunti meni siinä että mietin mitä teen jos tää laiva uppoaa. Harvinaisen helppo ratkaisu löytyi tähän koska mentiin jokea (!!!) pitkin ja rantaan olisin päässyt muutamalla vedolla. Sitten rupesin miettimään mitä mönkijöitä vedestä löytyy. Rasittavaa. Mutta tunnin jälkeen päätin ettei tässä ole mitään hätää :)

Tää koira oli niin söpö! Mä en muuten tajuu miten tää porukka pystyi tasapainoilee näiden kapeiden paattien/kanoottien yllä!

Pysähdyttiin tälläisessä vedenpäällä kelluvassa kylässä ruokatauolla ja ihmeteltiin kanoja. Tyydyin sitten sipseihin kunnon ruuan sijasta ;)
Tän jälkeen kavuttiin katolle (hyvä idea istuu siellä 3 h ilman aurinkorasvaa) jossa saatiin vähän venytellä raajoja ja nauttia näkymistä paremmin.
Ehdottomasti hauska tapa matkustaa kaupunkien väli ja nähdä taas jotain erilaista mutta 8 h jälkeen oli kyllä kiva taas palata kuivalle maalle :)

2 kommenttia:

  1. Ooh mahtavalta näyttää. Mä taas mietin aina, et hyvä että tässä on vettä alla - aina jaksaa uida :D Esim. nykyään myös lentokoneessa, jos mä näen että vettä (ja maata suht lähellä) alla, niin hyvä! Parempi mahdollisuus selviytyä jos on vähän pehmeämpi lasku :D Mutta kun noita kuvia kattoo ja tota vettä, ni ei varmaan kauheesti tee mieli uiskennella. Ei kauheen puhtaan näköistä. Sanottiinko siitä mitään? Onko se ihan kamalan likasta (as in polluted) vai tuleeko väri lähinna pohjasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ja mä aina ihoon lentää isompien merien yli kun olen varma et jos lentokone tekee hätälaskuun niin kaikki kuolee saman tein :) tosta ei kyl sanottu mitään et miks se oli ton väristä, veikkaan et se on yhdistelmä sitä et se on polluted ja sit osa väristä tulee varmaan pohjasta. Lähinnä näin asteltiin kun nähtiin et periaatteessa kaikki jätteet kyllä heitetään surutta vaan maahan ja osa veteen suoraan.

      Poista

Kiva kun kommentoit!